Zorg dat het brein van je kind flexibeler wordt, meer aan kan en traint, en dit zul je merken:

✓ Beter tegen veranderingen kunnen

✓ Sneller kan switchen tussen taken

✓ Sneller kan switchen als iets anders gaat dan anders (minder ‘star’ of in ‘controle’ willen zijn)

✓ Minder vergeet (bijv waar spullen zijn, huiswerk inleveren, e.d.)

✓ Makkelijker zelfstandig wordt (i.p.v. dat jij als ouder elk stapje moet zeggen, bijv. met aankleden/tas inpakken e.d.)

✓ Meer overzicht heeft in hoofd door een goede planning in tijd (dagstructuur, verwachting wat er gaat gebeuren, e.d.)

✓ Emoties rustiger en stabieler worden

✓ Kortom: jouw kind makkelijker kan voldoen aan de eisen van school, van jou als opvoeder en andere activiteiten

Wat levert het stimuleren van de ‘executieve functies’ jouw kind op?

Het stimuleren van de executieve functies – Een super belangrijke vaardigheid die jij jouw kind mee kan geven.

Want immers, we worden helemaal aangestuurd door alles wat er in onze hersenen gebeurt.

Of we honger en dorst hebben, als er gevaar dreigt, onze motoriek, onze taal, en ook hoe we functioneren op school.

Veel mensen denken dat intelligentie één va de belangrijkste punten is hoe jouw kind het doet op school. Of het makkelijk of moeilijker mee kan met het gemiddelde van de klas.

Maar we weten uit wetenschappelijke onderzoeken (en ook zien we het in de praktijk in de zorg, en ook bij onze eigen kinderen) dat het niet zo is.

De grootste voorspeller voor een fijne schoolcarrière (en een soepel verlopende thuissituatie) zijn…executieve functies.

Wat zijn executieve functies? 

Executieve functies is alles wat er in ons brein functioneert wat ervoor zorgt dat:

Je je goed kunt concentreren en je aandacht erbij kunt houden (aandacht bij een opdrachtje houden, jezelf niet te snel laat afleiden, informatie die niet relevant is voor jou naast je kunt laten liggen)

Je je impulsen onder controle kan houden (zoals opeens van je stoel af lopen, of door iemand heen praten, door de instructie van de juf heen praten, prikkels buiten jezelf kan houden zodat je niet overprikkeld raakt)

Werkgeheugen optimaal presteert (zodat je je rekensom goed kunt maken, je emmertje niet zo snel vol is als je meerdere taken krijgt die niet ‘normaal’ zijn, niet continu herhaling nodig hebt bij nieuwe taakjes, spulletjes niet meer kwijt raakt)

Planning en organisatie (dat je tijdsbesef ontwikkelt, rust hebt in je hoofd omdat je precies weet hoe je een opdracht moet uitvoeren, je op tijd je tas inpakt, of je zelfstandig kunt aankleden, prioriteiten kan stellen en beslissingen kan maken)

Emotieregulatie (dat als je bozig wordt, of overprikkeld bent, dat je dan stabieler en kalmer kunt reageren)

Flexibiliteit aanwezig is (ruimte om wat nieuws te proberen, niet snel van slag raken als iets niet gaat zoals je wil, er tegen kunnen dat andere kinderen de regels anders invullen (bijvoorbeeld bij een spelletje), ruimte hebt dat een dag anders verloopt dan gewoonlijk)

Waarom ‘losse tips’ niet de oplossing zijn?

Hoewel losse tips altijd wel wat brengen op dat moment, zie je dat het ‘probleem’ elke keer terug komt. Al de punten die je hebt gelezen over wat executieve functies zijn, staan in verband met elkaar, en soms is het een puzzeltje wat je nu het beste kunt doen om sneller resultaat te zien. 

Losse tips zijn pleisters die het probleem niet bij de kern aanpakken

Als je kind bijvoorbeeld elk stapje moet horen van jou voordat hij/zij zich aangekleed heeft, dan is het logisch dat er op een gegeven moment frustratie bij komt kijken van jou als ouder. 

Of als je kind wéér zijn huiswerk niet heeft ingeleverd (🤬) .

Of je krijgt van school te horen dat je kind meer naar buiten kijkt, dan dat het aan het werk is…

Of je kind is vaak overprikkeld, en lijkt uitzonderingen op de regel, of binnen een ‘normale’ schooldag, minder aan te kunnen. Je kind komt overprikkeld thuis en dit stapelt op. 

Wat als je nu eens écht de kern probeert aan te pakken, en precies de vinger op de zere plek kan leggen om daarna het brein van je kind te versterken

Dit doen we met behulp van de

Cursus Executieve Functies

► De dieperliggende kern aanpakken

► Gebaseerd op >15 jaar ervaring in de Specialistische Jeugdhulp als gedragswetenschapper en kindtrainers

► Zie je kind groeien en ontwikkelen (trots ;-)…

> 23.350 mensen hebben al een cursus van Rust in Ouderschap gevolgd en beoordelen onze hulp met 5 sterren

Dit levert het jou en je kind op:

Jouw kind helpen om school op een gemakkelijkere manier te doorlopen, with more ease….

Thuissituaties verlopen soepeler doordat je kind het vermogen heeft om makkelijker mee te bewegen met wat jij als ouder van hem/haar vraagt (het bepalende gedrag/reactie vermindert)

Spelen met vriendjes gaat met minder conflicten en je kind kan beter aansluiten bij de ander

Je kind krijgt meer zelfvertrouwen doordat het minder ‘aangestuurd’ wordt en het gevoel krijgt dat het niet goed genoeg doet, bijvoorbeeld als er normaliter 10x gezegd moet worden dat hij/zij zich moet aankleden, of de tas moet pakken, etc. 

En als klap op de vuurpijl zien we dat wat je leert in de cursus ook voor jou als volwassen persoon fijn is, je leert ook jezelf beter kennen en kunt makkelijker de switch maken om punten te verbeteren

Wie zijn wij

Hi! Wij zijn Celia, Corine en Rosalie. Na meer dan 15 jaar ervaring in de Specialistische Jeugdhulp (particulier en in een organisatie), waarin we honderden ouders en kinderen hebben begeleid, vonden we het tijd om ouders en kinderen op een meer laagdrempelige en online manier te gaan helpen. Voor veel ouders juist fijn doordat ze alles wat ze leren zo vaak kunnen herhalen wat ze maar willen. 

Samen werkten we in een fijn en hecht specialistisch team, waarin we kinderen,  gezinnen, en ook leerkrachten en hele klassen van de scholen, begeleidden naar meer rust en harmonie in huis en in de klas. Naar een omgeving waar zowel de ouder tot zijn/haar recht kwam en zich prettig voelde, en waar de kinderen rust, liefde en geborgenheid en vertrouwen kreeg in het eigen kunnen. 

> 15 jaar ervaring als gedragswetenschapper/psycholoog en kindtrainers/ambulant hulpverleners (Universitair en HBO opgeleid)

We weten waar we het  over hebben ;-)…..

De visie van Rust in Ouderschap

Lange termijn vaardigheden

Simpel te integreren in dagelijks leven

Online leren blijft beter hangen

100% Niet goed, geld terug garantie

Zonder medische molen

Positieve ontwikkeling

Al onze hulp is gericht op het leren van lange termijn vaardigheden zodat ‘het probleem wat je ervaart’, niet alleen voor die situatie is opgelost, maar je structureel een verschil gaat merken. 

Je kunt je kind blijven aansturen, blijven herhalen wat je van hem/haar verwacht, oplossingen bedenken op het moment dat je kind overprikkeld is, of dat het niet meer weet wat nu eerst op te pakken en wat daarna. Maar dat zijn allemaal ‘bedekkingen’ van het echte probleem. 

En dat is waar wij jou in de cursus Executieve Functies graag mee verder willen helpen. 

We leggen elke vaardigheid uitgebreid uit. En daarna gaan we aan de slag met specifieke oefeningen, zodat je precies weet in welk punt jij je focus op kunt leggen en jouw kind laat oefenen om het te verbeteren voor de lange termijn. 

TRAIN YOUR BRAIN 🧠👊👊

Praktisch en concreet

Vrij ‘complexe’ stof makkelijk maken…dat is waar we voor staan!

In de cursus Executieve Functies behandelen we stap-voor-stap alle punten die jouw kind nodig heeft om te kunnen leren op school, en geven we je direct praktische oefeningen mee die je kunt doen. Op school zal je kind er profijt van hebben, maar zeker zul je thuis ook merken dat situaties soepeler verlopen. 

Het Super Brein

Cursus ‘Executieve Functies’

“Het dagelijks leven kan zoveel makkelijker en soepeler gaan”

Vinger op de zeker plek leggen

Verbeter brein functioneren

Makkelijker tot leren kom op school

6 weekse cursus

Vergroot het breinfunctioneren van je kind!

Perfect voor ouders die hun best hebben gedaan om rust in huis te krijgen, zien dat ze in herhaling vallen bij ‘dezelfde soort situaties’ en graag nieuwe tools willen leren voor een structurele verandering. 

Deze cursus is ook heel handig voor leerkrachten om te volgen, zodat jij de kinderen in jouw klas beter kan begeleiden. 

Deze cursus is speciaal ontworpen vanuit veelvuldige vragen van ouders op dit onderwerp en onze diepgewortelde scholing op dit gebied. 

Drs. Rosalie van Gils heeft daarnaast meerdere ambulante teams geschoold in de Specialistische Hulp op het gebied van breinkennis bij kinderen. 

Alles op een rijtje…met praktische oefeningen per week voor in het dagelijks leven thuis en in de klas. 

Wat De Cursus Omvat

#1 Stap voor stap begeleiding

6 wekelijkse modules

In 7 wekelijkse modules, bestaande uit in totaal 20 lessen, die automatisch voor je opengaan in de online leeromgeving krijg je stap voor stap uitgebreide uitleg over elke aparte Executieve Functie. Wat houdt het in, waar heb je het voor nodig, en hoe signaleer je of je kind hier ‘problemen’ mee heeft. Na de kennisles, krijg je een aparte les per executieve functie hoe je dit precies kunt oefenen bij je kind, thuis en op school. 

#2 Werkboek

inclusief

Bij de cursus zit een werkboek, waarin de hoofdpunten uit de cursus nog eens vermeld staat op papier. Ook is er ruimte voor het opschrijven van inzichten en het maken en reflecteren van de oefeningen die je krijgt. Handig als naslagwerk. 

En je krijgt deze handige bonussen om je op je reis te helpen.

Bonussen!

Handleiding Focus en Prioriteiten stellen

Omdat de verschillende executieve functies in relatie staan tot elkaar, en je waarschijnlijk een kind hebt wat ‘problemen’ laat zien in meerdere functies, kun je weleens het spoor bijster raken. Er is zoveel om aan te werken… Hoe zorg je nu dat je zelf focus krijgt en houdt en je stap voor stap alles wat je leert kunt integreren. Je krijgt het allemaal van ons aangereikt in deze bonus! 

Ontwikkeling per leeftijd

In dit document vind je per leeftijdscategorie wat je kind ongeveer zou moeten kunnen per executieve functie. We blijven altijd in ontwikkeling en het is altijd lastig om precies een gemiddelde te bepalen, maar deze richtlijn helpt jou om te zien dat wat je kind laat zien passend is bij zijn/haar leeftijd. Zo heb je altijd je verwachtingen in de juiste richting. 

Stappenplan voor omgeving

Door mensen uit de omgeving erbij te betrekken, zorg je ervoor dat je kind en het brein van je kind in een kalme staat komt, waardoor je kind eerder een stap kan maken in het vergroten van de Executieve Functie die jouw kind aan het oefenen is. Neem dit stappenplan door met de leerkracht, sportleerkracht, oppas e.d. Zo gaat je kind nog sneller stappen maken en zo zullen ze het gedrag van je kind ook eerder begrijpen.

En als eenmalige EXTRA nieuwjaarsbonus

BONUS Opname Coaching Call door drs. R. van Gils

inclusief

Speciaal via deze aanbieding krijg je toegang tot een opname van een Coaching Call waarin alles wat je hebt geleerd samenkomt…..

Het is enorm lastig om alles wat je ziet en leert te integreren met elkaar. Want als je kind bijvoorbeeld moeite heeft met overgangen, kan het liggen aan het werkgeheugen, maar ook aan flexibiliteit, maar ook als je kind weinig overzicht in het hoofd heeft, kan je kind niet goed mee met het overgangsmoment. Speciaal voor jou deze Coaching Call waarin  drs. Rosalie van Gils  al het geleerde  integreert met elkaar en precies de dieperliggende kern eruit pakt.

Deze deelnemers zijn al aan de slag gegaan…

Verminder overprikkeling en verbeter omgang met overgangen, of andere momenten waar je kind ‘druk’ ervaart en het in vergelijking met leeftijdgenoten moeite mee heeft

Cursus Executieve Functies

OMVAT ÉÉN VOLLEDIG JAAR TOEGANG TOT:

Cursusmodules (ter waarde van €299,-)

Werkboek (ter waarde van €149,-)

PLUS deze bonussen:

Handleiding Focus en Prioriteiten stellen, Document Ontwikkeling per Leeftijd, Stappenplan voor Omgeving, Online Coaching Call ‘Integratie’ (Opname)

TOTALE WAARDE = €598,-

NU VOOR   €175-,

 

De belofte van ons aan jou

De cursussen en programma’s van Rustinouderschap.nl zijn al door meer dan 23.350 deelnemers effectief gebleken. We kunnen dus met vrij grote zekerheid zeggen dat deze cursus je meerdere nieuwe inzichten gaat geven.

Is de cursus onverhoopt niet wat je wilde?

RUST IN OUDERSCHAP BIEDT 100% NIET GOED, GELD TERUG!

Als je binnen 2 modules (14 dagen) niet tevreden bent, dan krijg je je geld terug, zonder dat je een reden hoeft op te geven.

100% GARANTIE

Als je merkt dat jouw kind elke keer tegen hetzelfde punt aanloopt

Blijf niet afwachten tot het vanzelf verbetert, maar zorg dat je bewust bent wat jij als ouder kunt doen

Je zal altijd blijven twijfelen voordat je iets start. Twijfelen of je er juist aan doet. Twijfelen of dit nu wel echt helpt. 

Één ding is zeker….het vanzelf over laten waaien lukt vaak niet. Het kan wel even ‘rustiger’ zijn, maar dan komt het toch een paar maanden later weer terug.

Wees zeker van onze 14 dagen ‘niet goed, geld terug’ garantie en neem de stap.

We beloven je dat je er geen spijt van zult krijgen.

Klik niet weg en start nu

Cursus Executieve Functies

OMVAT ÉÉN VOLLEDIG JAAR TOEGANG TOT:

Cursusmodules (ter waarde van €299,-)

Werkboek (ter waarde van €149,-)

PLUS deze bonussen:

Handleiding Focus en Prioriteiten stellen, Document Ontwikkeling per Leeftijd,  Stappenplan voor Omgeving, Online Coaching Call ‘Integratie’ (Opname)

TOTALE WAARDE = €598,-

NU VOOR  €175-,

Nu is de tijd voor…

…het maken van veranderingen

Help je kind en zorg voor het vergroten van vaardigheden (en dus succesgevoel bij je kind).

Deze jaren zijn momenten wat je niet kunt overdoen en waar je je kind een goede basis kan meegeven. Pak elke handreiking met beide handen aan.

Met onze >15 jaar ervaring als gedragswetenschapper/psycholoog en ambulant hulpverlener/kindtrainers willen we ook jou graag helpen en staan voor je klaar!

Veelgestelde vragen

u

Wanneer krijg ik toegang en hoe werkt dit?

Na het invullen van je gegevens krijg je direct 2 emails. Eentje met de factuur, en de andere een bevestigingsmail met inloggegevens. Veel deelnemers volgen al andere cursussen van Rust in Ouderschap. Je krijgt dan een mail dat er een extra cursus voor je openstaat. Je kunt de cursus volgen via een online leeromgeving.

Je kunt direct starten met de eerste module. Wekelijks zal een nieuwe module open gaan. Dit om jou niet te overweldigen met nieuwe informatie en stap voor stap de nieuwe vaardigheden te oefenen en te integreren in jullie dagelijks leven.

u

Ik twijfel, wat moet ik doen?

Mocht je even overleg willen, dan kan dat altijd via support@rustinouderschap.nl. We beantwoorden je vraag graag.

Uiteindelijk kun je alleen zelf de beslissing nemen. We helpen je graag met je vragen of het wel bij jouw situatie past. We reageren altijd binnen 1 werkdag terug op mails, dus schroom vooral niet om ons te benaderen. 

u

Hoe lang duurt de cursus?

De cursus bestaat uit 6 modules die wekelijks voor je worden opengezet. Binnen die modules zitten verschillende kleinere lessen, 20 in totaal. Na 6 weken staat de gehele cursus dus voor je open.

Het is niet zo dat je direct heel de cursus hoeft te doorlopen. Je hebt 1 jaar toegang en dat is ruim voldoende om alles op je gemak te volgen. We adviseren er zelfs om langer over te doen, het geleerde te laten bezinken, ermee aan de slag te gaan, in kleine stapjes, dan dat je er snel doorheen jaagt.

Daarnaast kun je gebruik maken van de online coaching call. Deze zal gepland worden in september, en deze zal in de leeromgeving of via de mail bekend worden gemaakt. Super fijn! Want in deze coaching call kun jij al je vragen stellen aan Rosalie van Gils. Zij is gespecialiseerd in breinontwikkeling bij kinderen en heeft meerdere teams van professionals opgeleid in de Specialistische Zorg op dit gebied. 

 

u

Voor welke leeftijd is de cursus geschikt?

De cursus is het meest geschikt voor ouders met kinderen in de basisschoolleeftijd, tot begin middelbare school. Van 2 tot ongeveer 14 jaar. 

De cursus is tevens prettig gebleken bij leerkrachten en zorgprofessionals. 

Maar….ook wij als volwassenen functioneren hele dagen door onder andere naar aanleiding van de kwaliteit van onze executieve functies. Vergeet je snel je sleutels, doe je langer over informatie verwerking en dus langer om een reactie te geven, kom je vaak te laat, ben je snel overprikkeld, heb je het gevoel controle te verliezen als iets niet duidelijk voor je is, noem maar op…. (kan nog wel even doorgaan). Dit is allemaal te wijten aan de kwaliteit van je executieve functies. Altijd fijn dus om daar meer over te weten en jezelf (en je kind) te leren begrijpen. 

u

Hoeveel tijd kost de cursus?

Het is aan jou hoeveel tijd je eraan wilt besteden. Omdat je 1 jaar lang toegang krijgt, heb je geruime tijd om alles te volgen. En zelfs 2 of 3x te volgen. 

Met 15 minuten per week kom je al een heel eind. In die tijd kun je namelijk de video’s bekijken die we voor je klaar hebben staan voor die week. 

Maar we zetten je natuurlijk ook aan de slag in de thuissituatie. Want met alleen bekijken van filmpjes ga je helaas geen verandering maken. Wat je als inzichten uit de modules haalt, ga je gewoon in je dagelijks leven, heel makkelijk en eenvoudig, mee aan de slag. 

u

Hoe lang houd ik toegang tot de cursus?

Je krijgt 1 jaar lang toegang tot de cursus. Dat is ruim voldoende om alles 1, of zelfs 2 of 3x te volgen. Ook krijg je een werkboek bij de cursus, die je altijd als naslagwerk kunt blijven gebruiken om het geleerde weer op te frissen. 

Klik niet weg en start nu

Cursus Executieve Functies

OMVAT ÉÉN VOLLEDIG JAAR TOEGANG TOT:

Cursusmodules (ter waarde van €299,-)

Werkboek (ter waarde van €149,-)

PLUS deze bonussen:

Handleiding Focus en Prioriteiten stellen, Document Ontwikkeling per Leeftijd, Stappenplan voor Omgeving, Online Coaching Call ‘Integratie’ (opname)

TOTALE WAARDE = €598,-

NU VOOR  €175-,

Alle rechten voorbehouden – Rust in Ouderschap