Juist stimuleren…of de executieve functies ontlasten bij jouw kind…wat levert het jouw kind op?

Het stimuleren van de executieve functies…één van de belangrijkste vaardigheden die jij jouw kind mee kan geven.

Want immers, we worden helemaal aangestuurd door alles wat er in onze hersenen gebeurt.

Of we honger en dorst hebben, als er gevaar dreigt, onze motoriek, onze taal, en ook hoe we functioneren op school.

Veel mensen denken dat intelligentie één van de belangrijkste punten is hoe jouw kind het doet op school. Of het makkelijk of moeilijker mee kan met het gemiddelde van de klas.

Maar we weten uit wetenschappelijke onderzoeken (en ook zien we het in de praktijk in de zorg, en ook bij onze eigen kinderen) dat het niet zo is.

De grootste voorspeller voor een fijne schoolcarrière (en een soepel verlopende thuissituatie) zijn…executieve functies.

Wat zijn executieve functies? 

Executieve functies is alles wat er in ons brein functioneert wat ervoor zorgt dat:

Je je goed kunt concentreren en je aandacht erbij kunt houden (aandacht bij een opdrachtje houden, jezelf niet te snel laat afleiden, informatie die niet relevant is voor jou naast je kunt laten liggen)

Je je impulsen onder controle kan houden (zoals opeens van je stoel af lopen, of door iemand heen praten, door de instructie van de juf heen praten, prikkels buiten jezelf kan houden zodat je niet overprikkeld raakt)

Werkgeheugen optimaal presteert (zodat je je rekensom goed kunt maken, je emmertje niet zo snel vol is als je meerdere taken krijgt die niet ‘normaal’ zijn, niet continu herhaling nodig hebt bij nieuwe taakjes, spulletjes niet meer kwijt raakt)

Planning en organisatie (dat je tijdsbesef ontwikkelt, rust hebt in je hoofd omdat je precies weet hoe je een opdracht moet uitvoeren, je op tijd je tas inpakt, of je zelfstandig kunt aankleden, prioriteiten kan stellen en beslissingen kan maken)

Emotieregulatie (dat als je bozig wordt, of overprikkeld bent, dat je dan stabieler en kalmer kunt reageren)

Flexibiliteit aanwezig is (ruimte om wat nieuws te proberen, niet snel van slag raken als iets niet gaat zoals je wil, er tegen kunnen dat andere kinderen de regels anders invullen (bijvoorbeeld bij een spelletje), ruimte hebt dat een dag anders verloopt dan gewoonlijk)

Kan je kind het niet of wil je kind het niet?

Kinderen met zwakke Executieve Functies worden vaak verkeerd begrepen

Het gedrag wat kinderen met ‘zwakke’ Executieve functies vertonen, zijn symptomen van het zwakke onderliggende zelfregulerende systeem.

Daardoor wordt het gedrag vaak, ten onrechte, beoordeeld als een gedragsprobleem. In plaats van te beseffen dat het zelfregulerende systeem hun emoties, gedachten, hoe zij dingen zien en acties niet juist aanstuurt.

Hoe beter we zijn in het herkennen van wat we zien. Hoe beter we kunnen zijn in het begeleiden en ondersteunen van deze kinderen, die ons zo hard nodig hebben.

Je hebt voor je gevoel alles al geprobeerd

Je blijft opdrachten 10 x herhalen ( “Doe je broek nou eens aan…..opschieten”, “Stop je gymspullen in je tas”, “We gaan over 5 minuten weg, poets nog even je tanden”, “Kom je bed uit”), en toch blijft je kind treuzelen, vergeet het spullen of komen jullie of komt je kind (weer) te laat (Frustrerend!).

► Je probeert je kind zo goed mogelijk voor te bereiden op het stoppen van een spel of filmpje (“Over 5 minuten gaat de tv uit”, “Als de grote wijzer op de 8 staat, dan gaan we eten”, “Als je spelletje afgelopen is, verwacht ik je aan tafel”, “Als ik zo terugkom, dan gaat de douche uit”) en toch eindigt dit vaak in een boze bui, weerwoorden of strijd. 

► Je hebt al vaak voorgedaan hoe je kind zijn huiswerk moet plannen of zijn tas moet inpakken. En elke keer gaat het weer mis. 

Je let op wat je zegt en doet en toch kan 1 blik of opmerking ervoor zorgen dat je kind ‘uit het niks’ ontploft en je niks meer goed kan doen.  

Je zegt keer op keer dat je kind moet wachten op zijn beurt en je kind blijft er maar doorheen roepen of jouw aandacht claimen. 

► Je geeft veel complimenten over wat je kind goed doet. Je verwacht dat je kind ondertussen wel zelfstandig zijn/haar kamer op kan ruimen, eten kan klaar maken of zelf zijn bed uit kan komen. Toch blijft je kind hulp vragen of zelfs opeisen. 

Waarom ‘losse tips’ niet de oplossing zijn?

Hoewel losse tips altijd wel wat brengen op dat moment, zie je dat het ‘probleem’ elke keer terug komt. Al de punten die je hebt gelezen over wat executieve functies zijn, staan in verband met elkaar, en vaak is het een puzzeltje wat je nu het beste kunt doen om sneller resultaat te zien. 

Losse tips zijn pleisters die het probleem niet bij de kern aanpakken

Als je kind bijvoorbeeld elk stapje moet horen van jou voordat hij/zij zich aangekleed heeft, dan is het logisch dat er op een gegeven moment frustratie bij komt kijken van jou als ouder. 

Of als je kind wéér zijn huiswerk niet heeft ingeleverd (🤬) .

Of je krijgt van school te horen dat je kind meer naar buiten kijkt, dan dat het aan het werk is…

Of je kind is vaak overprikkeld, en lijkt uitzonderingen op de regel, of binnen een ‘normale’ schooldag, minder aan te kunnen. Je kind komt overprikkeld thuis en dit stapelt op. 

Wat als je nu eens écht de kern probeert aan te pakken, en precies de vinger op de zere plek kan leggen om daarna het brein van je kind te versterken

Dit doen we met behulp van de

Cursus Executieve Functies

► De dieperliggende kern aanpakken

► Gebaseerd op >15 jaar ervaring in de Specialistische Jeugdhulp als gedragswetenschapper en kindtrainers

► Zie je kind groeien en ontwikkelen (trots ;-)…

> 23.350 mensen hebben al een cursus van Rust in Ouderschap gevolgd en beoordelen onze hulp met 5 sterren

Dit levert het jou en je kind op:

Jouw kind helpen om school op een gemakkelijkere manier te doorlopen, with more ease….

Thuissituaties verlopen soepeler doordat je kind het vermogen heeft om makkelijker mee te bewegen met wat jij als ouder van hem/haar vraagt (het bepalende gedrag/reactie vermindert)

Spelen met vriendjes gaat met minder conflicten en je kind kan beter aansluiten bij de ander

Je kind krijgt meer zelfvertrouwen doordat het minder ‘aangestuurd’ wordt en het gevoel krijgt dat het niet goed genoeg doet, bijvoorbeeld als er normaliter 10x gezegd moet worden dat hij/zij zich moet aankleden, of de tas moet pakken, etc.

En als klap op de vuurpijl zien we dat wat je leert in de cursus ook voor jou als volwassen persoon fijn is, je leert ook jezelf beter kennen en kunt makkelijker de switch maken om punten te verbeteren

Praktisch en concreet

Vrij ‘complexe’ stof makkelijk maken…dat is waar we voor staan!

In de cursus Executieve Functies behandelen we stap-voor-stap alle punten die jouw kind nodig heeft om te kunnen leren op school, en geven we je direct praktische oefeningen mee die je kunt doen. Op school zal je kind er profijt van hebben, maar zeker zul je thuis ook merken dat situaties soepeler verlopen. 

Het Super Brein

Cursus ‘Executieve Functies’

“Het dagelijks leven kan zoveel makkelijker en soepeler gaan”

Vinger op de zeker plek leggen

Verbeter brein functioneren

Makkelijker tot leren kom op school

7 weekse cursus

Vergroot het breinfunctioneren van je kind!

Perfect voor ouders die hun best hebben gedaan om rust in huis te krijgen, zien dat ze in herhaling vallen bij ‘dezelfde soort situaties’ en graag nieuwe tools willen leren voor een structurele verandering. 

Deze cursus is ook heel handig voor leerkrachten om te volgen, zodat jij de kinderen in jouw klas beter kan begeleiden. 

Deze cursus is speciaal ontworpen vanuit veelvuldige vragen van ouders op dit onderwerp en onze diepgewortelde scholing op dit gebied. 

Drs. Rosalie van Gils heeft daarnaast meerdere ambulante teams geschoold in de Specialistische Hulp op het gebied van breinkennis bij kinderen. 

Alles op een rijtje…met praktische oefeningen per week voor in het dagelijks leven thuis en in de klas. 

Wat de Cursus Omvat

#1 Stap voor stap begeleiding

6 wekelijkse modules

In 7 wekelijkse modules, bestaande uit in totaal 20 lessen, die automatisch voor je opengaan in de online leeromgeving krijg je stap voor stap uitgebreide uitleg over elke aparte Executieve Functie. Wat houdt het in, waar heb je het voor nodig, en hoe signaleer je of je kind hier ‘problemen’ mee heeft. Na de kennisles, krijg je een aparte les per executieve functie hoe je dit precies kunt oefenen bij je kind, thuis en op school. 

#2 Werkboek

inclusief

Bij de cursus zit een uitgebreid werkboek dat je kunt downloaden, waarin de hoofdpunten nog eens vermeld staan. Ook is er ruimte voor het noteren van inzichten en het maken en reflecteren van de oefeningen die je krijgt. Handig als naslagwerk.

#3 Handleiding Prioriteiten en Focus Stellen

inclusief

Omdat de verschillende executieve functies in relatie staan tot elkaar, en je waarschijnlijk een kind hebt wat ‘problemen’ laat zien in meerdere functies, kun je weleens het spoor bijster raken. Er is zoveel om aan te werken… Hoe zorg je nu dat je zelf focus krijgt en houdt en je stap voor stap alles wat je leert kunt integreren. Je krijgt het allemaal van ons aangereikt in deze bonus!

#4 Ontwikkeling per leeftijdscategorie

inclusief

In dit document vind je per leeftijdscategorie wat je kind ongeveer zou moeten kunnen per executieve functie. We blijven altijd in ontwikkeling en het is altijd lastig om precies een gemiddelde te bepalen, maar deze richtlijn helpt jou om te zien dat wat je kind laat zien passend is bij zijn/haar leeftijd. Zo heb je altijd je verwachtingen in de juiste richting.

#5 Stappenplan voor omgeving

inclusief

Door mensen uit de omgeving erbij te betrekken, zorg je ervoor dat je kind en het brein van je kind in een kalme staat komt, waardoor je kind eerder een stap kan maken in het vergroten van de Executieve Functie die jouw kind aan het oefenen is. Neem dit stappenplan door met de leerkracht, sportleerkracht, oppas e.d. Zo gaat je kind nog sneller stappen maken en zo zullen ze het gedrag van je kind ook eerder begrijpen.

2 waardevolle bonussen

BONUS Opname Coaching Call door drs. R. van Gils

inclusief

Speciaal via deze aanbieding krijg je toegang tot een opname van een Coaching Call waarin alles wat je hebt geleerd samenkomt…..

Het is enorm lastig om alles wat je ziet en leert te integreren met elkaar. Want als je kind bijvoorbeeld moeite heeft met overgangen, kan het liggen aan het werkgeheugen, maar ook aan flexibiliteit, maar ook als je kind weinig overzicht in het hoofd heeft, kan je kind niet goed mee met het overgangsmoment. Speciaal voor jou deze Coaching Call waarin  drs. Rosalie van Gils  al het geleerde  integreert met elkaar en precies de dieperliggende kern eruit pakt.

Workshop Pubers en Executieve Functies (gegeven door Drs. Rosalie van Gils)

SPECIAAL NU

Je puber blijft uren in bed liggen, heeft moeite met huiswerk plannen,  zijn kamer is een rotzooi,  je kind is niet vooruit te branden……herkenbaar? Speciaal nu is aan de cursus de opname van de workshop ‘pubers’ (en executieve functies) toegevoegd, zodat je het gedrag van je puber beter zal begrijpen en handvatten krijgt hoe je hier het beste mee om kunt gaan.  Dit is een superwaardevolle aanvulling op de cursus zelf.

De workshop is gegeven door Drs. Rosalie van Gils. Je krijgt zicht op het brein van de puber, invloed van hormonen en andere factoren die een rol spelen in die leeftijd. Ook komt de hechting aan bod en natuurlijk de executieve functies gekoppeld aan het brein en het gedrag van jouw kind. De workshop geeft je nieuwe inzichten, waardoor je meer zicht krijgt in het gedrag van je kind én concrete stappen, waardoor het opvoeden van je puber een stukje makkelijker gaat en minder strijd kost. Dit maakt de cursus voor jou als ouder van een puber helemaal compleet!

EXTRA BONUS

Mini cursus ‘Zo stel je grenzen aan je kind’

‘Grenzen Stellen aan je kind’: dit doe je zo’

Deze uitgebreide hand-out gaat er voor zorgen dat je:

  • begrijpt hoe het komt dat je kind nu over je grenzen heen blijft gaan.
  • hoe je grenzen stelt aan je kind (zonder zelf boos te hoeven worden).
  • wat er voor gaat zorgen dat je kind wel jouw grenzen en regels accepteert.
  • daarbij krijg je ook vele voorbeeldzinnen die je direct kunt inzetten in jouw gezin.

Dit gaat er gegarandeerd voor zorgen dat ​je niet meer alles uit de kast hoeft te halen om tot je kind door te dringen.

Deze deelnemers zijn al aan de slag gegaan…

De visie van Rust in Ouderschap

Lange termijn vaardigheden

Simpel te integreren in dagelijks leven

Online leren blijft beter hangen

100% Niet goed, geld terug garantie

Zonder medische molen

Positieve ontwikkeling

Al onze hulp is gericht op het leren van lange termijn vaardigheden zodat ‘het probleem wat je ervaart’, niet alleen voor die situatie is opgelost, maar je structureel een verschil gaat merken. 

Je kunt je kind blijven aansturen, blijven herhalen wat je van hem/haar verwacht, oplossingen bedenken op het moment dat je kind overprikkeld is, of dat het niet meer weet wat nu eerst op te pakken en wat daarna. Maar dat zijn allemaal ‘bedekkingen’ van het echte probleem. 

En dat is waar wij jou in de cursus Executieve Functies graag mee verder willen helpen. 

We leggen elke vaardigheid uitgebreid uit. En daarna gaan we aan de slag met specifieke oefeningen, zodat je precies weet in welk punt jij je focus op kunt leggen en jouw kind laat oefenen om het te verbeteren voor de lange termijn. 

TRAIN YOUR BRAIN 🧠👊👊

Verminder overprikkeling en verbeter omgang met overgangen, of andere momenten waar je kind ‘druk’ ervaart en het in vergelijking met leeftijdgenoten moeite mee heeft

Versterk de Executieve Functies van jouw kind

+

En je zult merken dat je kind: 

✓ Beter tegen veranderingen en nieuwe situaties kan

✓ Zijn/haar concentratie verbetert

✓ Minder snel overprikkeld reageert

Rustiger en kalmer reageert

✓ Zich beter kan beheersen

✓ Zijn/haar aandacht verbetert

✓ Leert plannen en organiseren

✓ Makkelijker omgaat met overgangen van de dag

✓ Kan voegen naar ideeën van anderen

✓ Jouw minder claimt om hulp

✓ Sneller jouw instructies opvolgt

VOOR €175,- 

Ben je er nog niet helemaal uit?

Doe de QUIZ om erachter te komen hoe het ervoor staat met de Executieve functies van jouw kind

De belofte van ons aan jou

De cursussen en programma’s van Rustinouderschap.nl zijn al door meer dan 23.350 deelnemers effectief gebleken. We kunnen dus met vrij grote zekerheid zeggen dat deze cursus je meerdere nieuwe inzichten gaat geven.

Is de cursus onverhoopt niet wat je wilde?

RUST IN OUDERSCHAP BIEDT 100% NIET GOED, GELD TERUG!

Als je binnen 2 modules (14 dagen) niet tevreden bent, dan krijg je je geld terug, zonder dat je een reden hoeft op te geven.

Twijfel je nog?

Lees hier ervaringen van andere ouders  die hebben doorgepakt en onrust en stress hebben verminderd bij zowel hun kind als bij hen zelf

Als je merkt dat jouw kind elke keer tegen hetzelfde punt aanloopt

Blijf niet afwachten tot het vanzelf verbetert, maar zorg dat je bewust bent wat jij als ouder kunt doen

Je zal altijd blijven twijfelen voordat je iets start. Twijfelen of je er juist aan doet. Twijfelen of dit nu wel echt helpt. 

Één ding is zeker….het vanzelf over laten waaien lukt vaak niet. Het kan wel even ‘rustiger’ zijn, maar dan komt het toch een paar maanden later weer terug.

Wees zeker van onze 14 dagen ‘niet goed, geld terug’ garantie en neem de stap.

We beloven je dat je er geen spijt van zult krijgen.

De voordelen van een online cursus

 Op je eigen tijd en tempo

Vanuit je eigen huis

Makkelijk binnen je dagelijks leven toe te passen

Gegarandeerd snelle verandering

Te volgen via de app of laptop

Start nu voor 175 euro

Veelgestelde vragen

Wanneer krijg ik toegang en hoe werkt dit?

Na het invullen van je gegevens krijg je direct 2 emails. Eentje met de factuur, en de andere een bevestigingsmail met inloggegevens. Veel deelnemers volgen al andere cursussen van Rust in Ouderschap. Je krijgt dan een mail dat er een extra cursus voor je openstaat. Je kunt de cursus volgen via een online leeromgeving.

Je kunt direct starten met de eerste module. Wekelijks zal een nieuwe module open gaan. Dit om jou niet te overweldigen met nieuwe informatie en stap voor stap de nieuwe vaardigheden te oefenen en te integreren in jullie dagelijks leven. Je kunt de cursus volledig op je eigen tijd en tempo volgen.

Hoe lang houd ik toegang tot de cursus?

Je krijgt 1 jaar lang toegang tot de cursus. Dat is ruim voldoende om alles 1, of zelfs 2 of 3x te volgen. Ook krijg je een werkboek bij de cursus, die je altijd als naslagwerk kunt blijven gebruiken om het geleerde weer op te frissen. Net zoals de bonussen zoals ‘Executieve functie per leeftijd’ en het ‘Stappenplan voor je omgeving’. Deze kun je downloaden en kun je opslaan, zodat je dit altijd kunt nog kunt gebruiken en nalezen.

Hoeveel tijd kost de cursus?

Het is aan jou hoeveel tijd je eraan wilt besteden. Omdat je 1 jaar lang toegang krijgt, heb je geruime tijd om alles te volgen. En zelfs 2 of 3x te volgen.

Met ongeveer 30 minuten per week kom je al een heel eind. In die tijd kun je namelijk de video’s bekijken die we voor je klaar hebben staan voor die week.

Maar we zetten je natuurlijk ook aan de slag in de thuissituatie. Want met alleen bekijken van video’s ga je niet de verandering maken die je wilt.  De inzichten die je uit de modules haalt, kun je gewoon in je dagelijks leven, heel makkelijk en eenvoudig, mee aan de slag.

Is het wel passend voor mij?

Opvoeden leren we niet en is eigenlijk super complex…

Je kunt je nooit helemaal voorbereiden als ouder op wat komen gaat. Het complexe zien we vooral doordat er bij één situatie vaak niet een simpele tip te geven is. En als dat werkt, werkt dat vaak maar voor even.

Het is net als leren rekenen. Om dat goed te kunnen heb je verschillende vaardigheden nodig. Zoals je impulsen onder controle houden om te luisteren naar de leerkracht, informatie te verwerken, emoties die opkomen te onderdrukken, verbanden leggen tussen de uitleg die je krijgt en wat je op papier moet zetten, of wat je moet uitrekenen aan sommen, reflecteren en vragen om hulp daar waar nodig, en nog veel meer dan dit zelfs.

Als je een kind hebt wat bijvoorbeeld sneller boos is, of niet goed tegen eisen kan van de omgeving, of snel druk voelt, (faal)angstig is of juist onzeker, bij al deze situaties die meerdere keren op een dag voorkomen zijn er meerdere factoren die meespelen. Het is niet 1 ding, 1 tip, en dan ben je er…. Helaas, was het maar zo.

En daar zijn wij net in gespecialiseerd door onze achtergrond in de psychologie en kindontwikkeling, en natuurlijk de jarenlange ervaring als gedragswetenschapper en ambulant hulpverleners in de Specialistische Jeugdhulp.

Twijfel je toch nog? Mail dan even naar support@rustinouderschap.nl en dan denken we met je persoonlijke situatie mee.

Werkt een online cursus wel?

Juist doordat je in je eigen tijd en tempo oefent werkt de cursus goed. Hierdoor kun je de momenten uitkiezen waarop jouw kind open staat voor het aanleren van nieuwe vaardigheden (we nemen je daar stap voor stap in mee). Daarnaast oefen je de vaardigheden direct op de plek waar je wilt dat je kind de vaardigheden toepast. WIN-WIN!

 

Wat als ik de cursus toch niks vind?

We werken altijd met een 2 weken niet goed-geld terug garantie. Dus kom je er binnen 2 weken achter dat de cursus toch niet bij je past, mag je een mailtje sturen naar team@rustinouderschap.nl en krijg je gewoon je geld weer terug.

 

Moet mijn kind ook zelf gemotiveerd zijn om aan de cursus deel te nemen?

De cursus geeft jou als ouder veel inzichten in de sterke kanten van jouw kind en waar punten liggen voor ontwikkeling. Je krijgt handvatten die je in het dagelijks leven kunt gaan inzetten, zonder dat je kind zelf gemotiveerd hoeft te zijn daarvoor. Je kind zal wel gaan merken dat dingen door jouw aanpak makkelijker en fijner voor hem/haar gaan verlopen. Daarnaast nemen we je in de cursus mee in gezelschapspelletjes of oefeningen die je kunt gaan doen, waarmee je dan ook zal werken aan het versterken van een door jouw gekozen vaardigheid/executieve functie. Dat gaat op een speelse manier, waarbij jij als ouder weet dat je, naast plezier, de executieve functies aan het trainen bent en je kind sterker aan het maken bent in zijn/haar ontwikkeling. Je kind hoeft hier niet bewust van te zijn.

Mijn kind heeft ADHD, ADD, ASS, ontwikkelingsachterstand of andere problematiek, kan de cursus dan wel helpen?

De cursus is dan zeker goed om te volgen. Misschien juist wel belangrijker. Daarbij is het dan zo dat je vooral ook gaat werken aan het ontlasten van die executieve functies die zwakker zijn ontwikkeld en hoe je dat doet. Dat komt terug in de cursus.

In de cursus krijg je daar goed zicht op, waardoor je je kind  minder snel zult overvragen.

In de cursus komen ook lessen in hoe je de functies kunt door ontwikkelen en sterker kunt maken,  juist op momenten dat jouw kind rust heeft in zijn brein.

Voor welke leeftijden is jullie aanbod geschikt? (Ook voor jonge kinderen en voor pubers?)

De cursus is het meest geschikt voor ouders met kinderen in de basisschoolleeftijd, tot en met de puberteit.

Je maakt een goede keuze om op jonge leeftijd te starten met de cursus Executieve Functies.  Ondanks dat nog niet alle executieve functies op jonge leeftijd al zijn ontwikkeld, is het voorbereidende deel net zo van belang. Denk maar eens aan uitgestelde aandacht wanneer je moet wachten op je beurt. En ook het weten dat je je vinger op moet steken wanneer je een vraag hebt. Dit zijn twee voorbeelden gerelateerd aan school, maar ook thuis kun je al spelenderwijs aan de slag. Door middel van spellen en activiteiten passend bij de leeftijd kent iedere levensfase een ontwikkeling van executieve functies. In de cursus krijg je als bonus een overzicht van deze ontwikkelingsfases en leeftijden en wat je op dat moment kunt verwachten, zodat je ook precies weet wat je al wel en niet van je kind kunt verwachten. Dit zal voorkomen dat je je kind overvraagt en een beroep doet op vaardigheden die je kind nog niet bezit (wat teleurstellingen en frustraties geeft van zowel jou als je kind).

Ook als je ouder bent van een puber is deze cursus nog goed te volgen. De executieve functies zijn namelijk hetzelfde voor een puber als voor een kind in de basisschoolleeftijd, alleen zouden ze op bepaalde punten meer ontwikkeld moeten zijn.  Sommige voorbeelden zijn meer gericht op het jongere kind, maar dit kun je wel makkelijk vertalen naar de puberleeftijd. En als extra aanvulling krijg je nu ook toegang tot de 1,5 uur durende workshop gegeven door Rosalie van Gils over pubers. Je krijgt zicht op het brein van de puber, invloed van hormonen en andere factoren die een rol spelen in die leeftijd. Ook komt de hechting aan bod en natuurlijk de executieve functies gekoppeld aan het brein en het gedrag van jouw kind. De workshop geeft je nieuwe inzichten, waardoor je meer zicht krijgt in het gedrag van je kind én concrete stappen, waardoor het opvoeden van je puber een stukje makkelijker gaat en minder strijd kost. Dit maakt de cursus voor jou als ouder van een puber helemaal compleet!

Maar….ook wij als volwassenen doen een groot beroep op onze executies functies waarbij de ene sterker is ontwikkeld als de andere.  Vergeet je snel je sleutels, doe je langer over informatie verwerking en dus langer om een reactie te geven, kom je vaak te laat, ben je snel overprikkeld, heb je het gevoel controle te verliezen als iets niet duidelijk voor je is, noem maar op…. (kan nog wel even doorgaan). Dit is allemaal te wijten aan de kwaliteit van je executieve functies. Altijd fijn dus om daar meer over te weten en jezelf (en je kind) te leren begrijpen.

De cursus is tevens prettig gebleken bij leerkrachten en zorgprofessionals.

 

Is de cursus te volgen wanneer ik ouder ben van kinderen met verschillende leeftijden?

Je kunt de cursus inzetten voor kinderen met verschillende leeftijden. De executieve functies zijn hetzelfde voor bijvoorbeeld  je 11 jarige zoon als voor een kind van 6 jaar,  alleen zouden ze op bepaalde punten meer ontwikkeld moeten zijn bij je oudste kind. Je krijgt door middel van de cursus hier goed inzicht in wat je van al je kinderen kunt verwachten en waar hun sterke kanten liggen en punten voor ontwikkeling. In de cursus krijg je als bonus een overzicht van deze ontwikkelingsfases en leeftijden en wat je op dat moment kunt verwachten, dus dit kun je gebruiken voor meerdere kinderen.  Dus zeker toepasbaar voor je hele gezin.

 

Ik werk zelf met gezinnen of kinderen, is deze cursus dan ook waardevol voor mij om te volgen?

De cursus executieve functies wordt vaak gevolgd door professionals uit het werkveld, zoals leerkrachten, pedagogisch medewerkers, ambulant hulpverleners e.d. Het zal je informatie geven die je zelf niet tijdens je opleiding hebt gehad en die je direct inzichten en handvatten geeft om toe te passen in je eigen werk.

Je kunt ook een certificaat downloaden, mocht je daar gebruik van willen maken.

 

Ben ik als ouder wel geschikt om mijn kind te helpen?

Thuis is de plek om nieuwe vaardigheden te leren. Als ouder kun je door de hele dag heen korte momenten pakken om bewust te oefenen. Juist op momenten dat het brein van je kind kalm is. Daarnaast krijg je handvatten hoe je de executieve functies versterkt, gewoon in de door de dag heen. En doordat jij je kind het beste kent (we nemen je stap voor stap mee in het brein van je kind), ben jij juist de geschikte persoon om je kind hierbij te helpen

 

Ik heb de workshop executieve functies van jullie al gevolgd, heeft het dan zin om de cursus te gaan doen?

In de workshop heb je veel informatie gekregen over wat de executieve functies inhouden en wat de invloed hiervan is op het gedrag van je kind. De cursus gaat hierna een stapje verder, waarbij je per functie leert hoe jij je kind kunt helpen open te staan voor het leren, oefeningen per functie krijgt hoe jij ze op een speelse manier kunt trainen en hoe je ze in het dagelijks leven kunt integreren.

 

Ervaringen van andere ouders

Lees hier ervaringen van andere ouders die niet langer hebben getwijfeld en mooie stappen hebben gemaakt na het volgen van de cursus.

 

 

 

Start direct met de eerste module waarin we ons verdiepen in het kinderbrein en de invloed thuis en op school

 Binnen 7 weken resultaat

7 modules die je kunt bekijken op het apparaat van jouw keuze, op je eigen moment en eigen tempo.  

 Werkboek

Concreet en stap voor stap aan de slag.  Altijd te gebruiken als naslagwerk.

Scripts en handleidingen

Overzicht ontwikkeling Executieve Functies per leeftijd, stappenplan omgeving + handleiding priorteiten stellen.  Dit allemaal als aanvuling op alle video’s en workshops, om gericht en snel stappen te maken.

365 dagen toegang tot alle video’s en workshops

Je kunt direct aan de slag en je hebt voldoende tijd om alle video’s en workshops meerdere keren te bekijken.

Inclusief opname Coaching Call

Waarin alles samenkomt wat je heb geleerd in de cursus.

BONUS: Workshop Pubers

Ben je ouder van een puber? Dan is deze BONUS voor jou. Je krijgt nog meer zicht op het gedrag van je puber, waardoor je het gedrag van je puber beter begrijpt en de opvoeding minder strijd kost.

EXTRA: Mini-cursus: Grenzen stellen

Hoe je grenzen stelt zonder zelf boos te worden, te gaan schreeuwen of te dreigen. In verbinding met je kind met kaders en regels.

 

VOOR =€175,-

Laat de dagelijkse situaties rustiger verlopen

Alle rechten voorbehouden – Rust in Ouderschap