In 21 dagen meer rust en harmonie, minder onrust, gedram en strijd in huis …

+ Je bent op zoek naar een methode dat helpt om je kind te laten stoppen met gedram, strijd opzoeken en het niet accepteren van een ‘nee’ of een grens.

+ Je hebt al vele tips ingezet en je weet dat er wat anders nodig is. Een methode die zorgt voor algehele rust. Bij jou als ouder, en bij jouw kind. Voor de lange termijn, en niet even kortdurend voor dat moment.

+ Een methode die alle factoren aan pakt die van invloed zijn op moeilijke situaties in huis, zodat strijd, weerwoorden, onrust en stress in huis verleden tijd gaan zijn.

+ Ook voor kinderen met AD(H)D, autisme of hoogsensitiviteit en sterk temperamentkinderen.

+ Je hebt het gevonden! Dit alles zit in de cursus Rust in Huis.

voor €97-, i.p.v. €175,-

In 21 dagen Rust in Huis

Herken jij je hier in?

+ Je bent al tijden ‘zoekende’ in hoe je je kind het beste kunt benaderen, het lijkt een puzzeltje

+ Je hebt het idee dat er meer speelt dan je zelf weet. Je kan niet de vinger leggen op de moeilijke situaties die keer op keer voorkomen met je kind

+ Je kind zoekt juist meer controle als iets niet lekker loopt (…dan wil ik op die stoel!!%#$!!) of je kind loopt weg van je en gaat in een hoekje zitten

+ Je zit eigenlijk met je handen het haar…professionele hulp lijkt nog een brug te ver…maar zo kan het ook niet langer doorgaan

+ Je bent bang voor de toekomst. Wat als jouw kind het nooit goed gaat leren? En altijd de strijd aan blijft gaan? Of zo geen vriendjes kan krijgen/houden? Of goed luisteren naar een volwassene?

Je weet dat er iets mag veranderen bij jou in huis

Maar deze gedachtes zitten je in de weg:

+ Hoe vind ik de juiste tips voor mijn kind? Want ik heb er al zoveel ingezet en niks werkt voldoende, of lang genoeg. 

+ Hoe weet ik dat ik nu ècht verder kom en ik precies de tools krijg voor de situaties waar ik tegenaan loop?

+ Hoe kan ik zorgen dat ik zelf rustiger kan blijven, of langer rustig? Ik neem het me elke keer voor, maar als het tot nu toe niet is gelukt, wat helpt dan wel? En dan voel ik me weer schuldig… #negatiefpatroon

+ Hoe komt het dat het bij andere gezinnen wel makkelijker en soepeler gaat? Wat doe ik verkeerd? Of wat zie ik over het hoofd?

Alle situaties die negatief verlopen zijn complexer dan je zou denken…

Er bestaan geen goede of slechte ouders…

Er bestaan alleen ouders die wel of niet investeren in eigen kennis en ontwikkeling in de opvoeding.

Wat gebeurt er als jij dit wel doet?

✔️ Jij weet per situatie precíes wat je moet inzetten, hóe je het moet inzetten (het belangrijkste zelfs), wát je precies kunt zeggen en hoe je de situatie weer onder controle krijgt

✔️ Jij voelt je weer de rustige, zelfverzekerde ouder

✔️ Je voelt je niet meer bekeken, je voelt je niet meer machteloos in situaties, je hebt de regie op een positieve manier

✔️ Je begrijpt eindelijk het gedrag van je kind en wat er gebeurt. Je kind voelt zich meer gewaardeerd en gezien door jou.

✔️ Je bent trots, blij en gelukkig. Want jouw kind zit weer goed in zijn/haar vel.  Er is harmonie en jij stelt de grenzen, en jouw kind voegt zich daar naar op een fijne manier

✔️ Het omgaan met moeilijke situaties in het leven (copingmechanismen) van je kind zijn duidelijk vergroot, en blijvend groeiende

✔️ Je weet zelfs zoveel over ontwikkeling van kinderen dat je bij elk ander gezin de ‘angel’ kunt aanwijzen

Leer alle facetten die van invloed zijn op het gedrag en de emotie van je kind…en je hebt GOUD in handen

Wat als je over 21 dagen weet:

 Hoe je voor de lange termijn zorgt dat je kind een ‘nee’ accepteert, jouw gezag accepteert bij grenzen en meewerkend wordt

✅ Hoe je de verandering kunt gaan maken van onrust en strijd, naar rust en harmonie…. ook als het stressvolle momenten zijn

Wanneer je wat moet doen, belonen, straffen of negeren? Of juist een hele andere insteek?

✅ We gaan je scripts geven, documenten en pdf’s om jou te helpen in de weg naar meer rust in huis (zoals de Gouden Vaardighedenlijst, Do’s en Don’ts broer en zussen, Checklist Executieve Functies, wat je per leeftijdsfase kan verwachten)

✅ Hoe je een negatief interactiepatroon met elkaar kunt beïnvloeden om te zorgen dat je kind een positieve ontwikkeling mee krijgt.

✅ Hoe je kind doet wat je vraagt (zoals kamer opruimen, jas aantrekken, naar bed gaan) zonder getreuzel, discussie en weerwoorden

En bijvoorbeeld ook…

✅ Hoe je op een positieve manier grenzen stelt, zonder dat het uit de hand loopt

✅ Hoe dagelijkse momenten, zoals naar school gaan, eetmomenten, douchen, maar ook leuke dagjes weg soepeler verlopen 

✅ Hoe je kind een ‘nee’ accepteert (als je kind bijv. niet meer achter de Ipad mag, niet meer op mag blijven of iets niet mag kopen) zonder te mopperen of brutaal te reageren

✅ Hoe je kind flexibel reageert als iets anders gaat dan gepland of anders dan je kind in gedachte had (zoals een dagje weg, er wordt toch iets anders gegeten, of over kleding keuze etc.)

✅ Hoe jij je kind meer zelfvertrouwen kan meegeven (en dat is niet door succeservaringen…;-)), beter met angst kan leren omgaan, en emoties stabieler en rustiger kan houden en zich minder aan jou vastklampt

✅ Hoe jij zelf kalm en rustig kan blijven op het moment dat een situatie in huis jou triggert 

✅ Beter omgaan met de gevoelens van je kind en daar op een passende manier op inspringen 

✅ Hoe jij kan omgaan met kritiek van anderen op jouw opvoeding, of het gevoel dat je het niet goed genoeg doet

✅ Hoe je conflicten begeleidt tussen broers/zussen, maar ook tussen vriendjes/vriendinnetjes

✅ Hoe jij jouw invloed als ouder kunt vergroten 

✅ En nog veel meer….

Dat zou geweldig zijn hè?

Ook bij jou kan dit zomaar gebeuren in 21 dagen…

Er is waarschijnlijk echter een probleem in de situaties bij jou in huis… (net zoals bij vrijwel iedereen trouwens ;-))

Je leest dit niet voor niks, er is meer nodig dan wat je tot nu toe hebt gedaan…..en dan kan het snel veranderen 

Bekijk onderstaande video

“De informatie en vaardigheden die ik afgelopen tijd heb geleerd, had ik graag eerder geweten! De puzzelstukjes vallen steeds meer op hun plaats.”

“Veel inzichten en eye-openers, een verdieping die goud waard is. Om jezelf beter te leren kennen en om je kind(eren) beter te leren kennen, zodat je de verbinding kan verbeteren met je kind. 

De informatie en vaardigheden die ik de afgelopen tijd heb geleerd, had ik graag eerder geweten! Blij dat ik deze stap heb gezet.

De puzzelstukjes vallen steeds meer op hun plaats. Ik blijf doorleren :-)!”

Esmee Claessen

(⭐⭐⭐⭐⭐ Google Review)

“Je krijgt veel background info over welke processen zich allemaal afspelen in de hersenen en hoe deze de emoties beïnvloeden.”

“Rust in Ouderschap biedt interessante cursussen met veel back ground info over welke processen zich allemaal afspelen in de hersenen en hoe deze de emoties beïnvloeden. 

Zo krijg je beter inzicht in ‘waarom je kind zich zo gedraagt’ en kan je met de aangereikte tools hier beter op inspelen. 

Een aanrader voor iedere ouder.”

Petra Anne Vandervoort

(⭐⭐⭐⭐⭐ Google Review )

Hoe zou het eruit zien als je precies weet wat je kunt doen, hoe je je kind kunt benaderen, om de rust in huis weder te laten keren?

 

We zijn 1 mei 2021 gestart met Rust in Ouderschap. Eigenlijk dus vrij recent. Dat we inmiddels al meer dan 26.350 lieve ouders hebben mogen helpen, zegt hopelijk genoeg over onze kennis en expertise.

En ik zeg bewust ‘lieve ouders’. Want alle ouders die zich blijven verdiepen in hun kind, die zich blijven verdiepen in kennis rondom opvoeding, die zich blijven verdiepen in hun kind de best mogelijke toekomst geven, is een lieve ouder. En verdient een lintje :-)!

Het belangrijkste wat we in ons bezit hebben, mogen we trots op zijn. En we gunnen iedereen gezelligheid, rust en verbinding met elkaar. Je kind zal je dankbaar zijn voor alles wat je hem/haar hebt meegegeven!

Jij kunt nu de sfeer in huis veranderen..

Het is nooit te laat… Hoe oud je kind ook is… 

Weet je waarom het je tot nu toe mogelijk nog niet is gelukt om de verandering te krijgen?

+ Omdat het een te groot thema is wat je bij je kind wil veranderen, zonder de benodigde stappen te nemen. We leren helaas niet alles in 1x. Ook wij als volwassenen niet. 

+ Omdat het probleem toch nog te vaag is en je de vinger niet helemaal op de juiste plek kan leggen (dweilen met de kraan open zeg maar…)

+ Omdat de manier waarop en HOE je het inzet niet concreet genoeg is

+ Omdat je met de kennis die je al wel hebt, slechts een paar facetten belicht voor de situatie die je wil oplossen

+ Omdat er veel meer factoren spelen, en deze ook (heel vervelend) allemaal in verbinding staan met elkaar….waardoor het ene invloed heeft op het andere (zie video)

+ Omdat je niet hebt geleerd ‘HOE’ je het aan moet pakken, HOE je precies de stappen zet, HOE jij ervoor kan zorgen dat je binnen 1 week al verandering ziet, HOE jouw kind binnen 1 week mee verandert…

In 21 dagen Rust in Huis

Niks is ons onbekend

We hebben al duizenden ouders mogen helpen met precies dezelfde ‘problemen’ in hun gezin als jou.

Én, wij zijn zelf ook moeders, van in totaal samen 7 kinderen. En ook bij onze kinderen zijn er uitdagingen. Vrijwel geen situatie is ons dus onbekend. In de Specialistische Zorg waren de ‘puzzelkindjes’ onze expertise. We weten waar we het over hebben.

Strategie en scripts voor elke situatie

Soms is het nodig om de kennis te vergaren, soms is het nodig om de strategie achter de opvoedingstechnieken te weten, en soms wil je gewoon direct weten wat je het beste kunt zeggen en doen in een situatie van strijd en onrust in huis.

Dat zit allemaal in de cursus Rust in Huis! (1 volledig jaar toegang om alles meerdere keren te volgen)

Bereid je voor: standaard tips die je kunt googlen geven we niet

Waarom niet? Eigenlijk vrij simpel, ze werken niet 🙈🙈. Heb je de video bekeken een stukje hierboven op de pagina? Het is nooit 1 factor dat meespeelt in het gedrag van je kind. ELKE situatie met je kind is complexer dan je denkt.

Bonussen

Om de cursus nog completer te maken, vullen we deze speciaal nu aan met meerdere bonussen. Zodat jij nog meer concrete tools en handvatten krijgt om je kind beter te begrijpen en te weten wat je het beste wel en niet kunt inzetten. Super waardevol!

De kracht van de 21 Daagse cursus Rust in Huis

 

Dit is het beste wat we tot nu toe hebben gemaakt. De kracht van de cursus Rust in Huis zit in de combinatie van alle facetten aangetipt krijgen in deze 21 dagen. In bijvoorbeeld een situatie van strijd (zoals tanden poetsen, of niet mee willen naar school, om maar even een voorbeeld te noemen) leer je precies welke factoren mee zouden kunnen spelen bij jouw kind, wat de ene factor met de andere factor te maken heeft, en hoe je dus op dat moment jouw opvoedvaardigheden in kunt zetten.

Je leert meer opvoedvaardigheden dan je kunt googlen, omdat we jou de achtergrond geven WAAROM je dit inzet, en op welke factor die meespeelt dit van invloed is. Je krijgt een totaalplaatje zoals je die nog nooit hebt gehad.

Én….vaak leer je alleen de tips, maar niet hóe je zorgt dat wat je leert eigen maakt. Dat is helaas niet na 1x inzetten, of na een paar keer herhalend oefenen. Ook dat is vaak niet voldoende.

Je wilt precies weten hoe de vaardigheden ingesleten kunnen worden. Vaardigheden bij jou (zoals rustig blijven, kalm aansturen, begeleiden, zien wat er onder het gedrag zit, aansluiten, in verbinding grenzen stellen, etc. etc.) en vaardigheden bij jouw kind (impulsen onder controle houden, luisteren naar de opdracht, flexibel meebewegen met wat nodig is, omgaan met overgangsmomenten, rustig reageren als je boos bent, etc. etc.).

Hier maakt deze spoedcursus het verschil!

 

Meld je aan en start direct!

 

Waarom nu? 

+ Het is altijd te druk

+ Je hebt altijd het gevoel dat je nog even ‘door’ kan…

+ Je blijft altijd twijfelen of dit je wel brengt waar je naar op zoek bent

+ Je weet nooit of het aan je verwachtingen voldoet, en de kosten het dus waard voor je zijn

En wat als het dat nu wel voor je doet?

+ Wat als je maar een paar minuutjes per dag hoeft te investeren

+ Wat als je er juist energie van krijgt, omdat het je al zo snel zoveel brengt. En je kind al zo snel ziet veranderen

+ Wat als de onrust, stress en strijd verleden tijd is, en je weer ontspannen en gezellig bij elkaar kunt zijn. DIT IS WAAR JE OUDER VOOR BENT GEWORDEN!

Ervaringen van andere deelnemers over Rust in Ouderschap

Nu is de beste tijd voor de

21 Daagse Cursus Rust in Huis

# 21 dagen lang elke dag een thema, concrete oefening en (korte of lange) video met kennis

Welke thema’s komen terug in de Challenge:

– Executieve Functies

– Emotieregulatie (boosheid)

– Angst en zelfvertrouwen

– Hoogsensitiviteit (en sterke eigen wil)

– Omgaan met faalangst

– Hechting stimuleren

– Sociale vaardigheden vergroten

– Hoe zorg je voor een rustige ochtend- en avondroutine

– Liefdevol grenzen stellen

– Driftbuien beperken

– Eigen oudergedrag en reacties veranderen

– Belonen, straffen of negeren, wanneer doe je wat…

– Zelf leren ‘reguleren’

– Als je kind ADHD of autisme heeft…

– En nog veel meer…

# Strategieën en scripts

Voor verschillende situaties is het handig om een script te hebben hoe je iets moet zeggen en wat je kunt zeggen tegen je kind. Als je wilt aansluiten bij je kind, maar ook een grens wilt stellen, dan ben je als ouder vaak zelf in de war wat je precies kunt zeggen. We’ve got you covered!

Denk hierbij aan scripts gericht op:

 • Het bedritueel
 • Het ochtendritueel
 • Schermtijd
 • Eetmomenten
 • Ergens naar toe gaan.
 • Strijd tussen broer en zus
 • Overgangsmomenten (schakelen tussen verschillende activiteiten)
 • Als de emoties hoog oplopen…
 • Als het emmertje van je kind overstroomt…

# Werkbladen en focusdocument

Het is ook nog eens inclusief werkbladen en een dagboek wat jou gaat helpen om te reflecteren en evalueren op wat er goed gaat en waar je je aandacht (nog) op wil richten.

Tevens is er een speciaal focusdocument wat er voor zorgt dat je prioriteiten gaat stellen en gericht aan de slag gaat.

Dit alles gaat er voor zorgen dat je ‘niet zomaar wat aan het doen bent’, maar gericht stappen gaat maken en dus ook snel resultaat ziet.

En speciaal nu GRATIS de

Mini cursus ‘Zo stel je grenzen aan je kind’

# Mini-cursus ‘Grenzen Stellen aan je kind’: dit doe je zo’

Deze mini-cursus gaat er voor zorgen dat je:

 • begrijpt hoe het komt dat je kind nu over je grenzen heenblijft gaan
 • hoe je grenzen stelt aan je kind (zonder zelf boos te hoeven worden)
 • wat er voor gaat zorgen dat je kind wel jouw grenzen en regels accepteert.

Daarbij krijg je ook vele voorbeeldzinnen die je direct kunt inzetten in jouw gezin.

Dit gaat er gegarandeerd voor zorgen dat ​je niet meer alles uit de kast hoeft te halen om tot je kind door te dringen.

Als je nu start, krijg je 3 extra BONUSSEN: 

BONUS 1: Masterclass’ Vergroot je invloed’

inclusief

Soms heb je het gevoel dat je aan het dweilen bent met de kraan open en geen grip meer hebt op het gedrag van je kinderen. Dit kost je veel energie.

Je twijfelt wel eens wanneer je er goed aan doet om in te grijpen of niet. Waar heb je invloed op, en waarop niet. Deze Masterclass helpt je haarscherp te krijgen waar je je energie wel en niet in moet stoppen. Zodat jij je tijd en energie in de juiste dingen kunt steken. En erop kunt vertrouwen dat je het juiste doet. 

Speciaal nu zit de opname er voor jou gratis bij! 

BONUS 2: De 3 punten die jouw kind gaan helpen emoties beter te reguleren

inclusief

Weerwoorden, zeuren, hysterisch huilen, driftbuien….je weet soms niet meer hoe je hier nu het beste op kunt reageren.

Er worden 3 belangrijke punten met jou gedeeld die jouw kind gaan helpen om rustiger te reageren in alle situaties. Hierdoor leer je je kind een krachtige vaardigheid aan voor nu en voor later.

En ook zal dit zorgen voor minder strijd en escalaties bij jullie in huis. 

BONUS 3: Handleidingen ‘Wat kan je verwachten in de leeftijdsfase van je kind’

inclusief

Wat er nu vaak gebeurt is dat je ingrijpt, zonder dat je echt begrijpt wat er gebeurt en zonder begrip voor het gedrag van je kind.

Om het gedrag van je kind beter te gaan begrijpen, krijg je nu deze BONUSSEN er gratis bij.

De Gouden Vaardighedenlijst + Overzicht Executieve functies per leeftijd

Het brein van een kind ontwikkelt zich stap voor stap en in de loop der jaren groeien hierdoor de vaardigheden en de executieve functies van je kind.

De valkuil is dat je al een beroep doet op vaardigheden die je kind nog niet ontwikkeld heeft.

Bijvoorbeeld:

– Van je kind van 5 verwachten dat hij direct opruimt als je dat vraagt

– 3 opdrachten tegelijk geven, terwijl je kind er maar 1 kan uitvoeren

– Zeggen dat je kind over 15 minuten moet stoppen met gamen, maar nog geen tijdsbesef heeft.

– Verwachten dat je puber zich makkelijk aanpast.

Of de andere kant is dat je juist taken of vaardigheden van je kind overneemt, wat je kind al wel zelf zou kunnen. (Dat is zonde)

Met behulp van deze 2 complete lijsten begrijp je wat de executieve functies inhouden en kun je precies zien wat je kunt verwachten aan vaardigheden in de leeftijdsfase waarin je kind nu zit. Dit is een grote eye-opener en alleen deze kennis al zorgt er gegarandeerd voor dat dagelijkse situaties soepeler zullen verlopen.

Bewezen tools, strategieën en stap voor stap scripts over: 

(De scripts en strategieën zijn makkelijk te gebruiken in je dagelijkse leven)

 HOE WERKT HET?

Je krijgt na het invullen van je gegevens direct toegang tot de leeromgeving van Rust in Ouderschap.

Volg je al een cursus? Dan krijgt jouw account een upgrade.

Ben je nieuw? Dan krijg je direct je inloggegevens via de mail.

Je kunt direct starten met dag 1.  Vanaf dat moment gaat er iedere dag een les open. Elke dag krijg je een nieuwe video (of meerdere) met inzichten, kennis over de ontwikkeling van jouw kind, en krijg je een concrete tool of oefening mee voor die dag.

Je hebt een jaar toegang, dus je kunt de video’s vaker volgen of de cursus op je eigen tempo doen. Alles is mogelijk!

De 21 Daagse Cursus Rust in Huis gaat voor resultaat. De dagen zijn dan ook gevuld met de “HOE”…. Hoe ga je de verandering krijgen die je zo graag wilt. Dat is waar we jou bij helpen!

Start voor €97-, i.p.v. €175,-

De belofte van ons aan jou

De cursussen van Rust in Ouderschap zijn al door meer dan 26.350 deelnemers effectief gebleken. We kunnen dus met vrij grote zekerheid zeggen dat we je meerdere nieuwe inzichten kunnen geven.

Omdat de cursus per dag open gaat, hanteren we een ‘niet goed, geld terug’ garantie van 5 dagen. Als je merkt dat dit niet bij je past, mail ons dan via team@rustinouderschap.nl en je krijgt je geld terug. 

Twijfel niet langer en start direct

+ speciaal nu gratis

Maak nu de verandering in huis en wij helpen je mee
Nu inclusief:
Mini-cursus ‘Grenzen stellen aan je kind’
Start voor  €97,- i.p.v. €175,-

 

Veelgestelde vragen

Hoe werkt de 21 daagse cursus? (ook wel cursus of module genoemd)

Je krijgt toegang tot de leeromgeving.  Daar staat de cursus van 21 dagen voor je klaar. Je kunt direct starten met dag 1. Elke dag opent er een nieuw thema met nieuwe video(s) en/of scripts met inzichten, kennis en een concreete tool of oefening voor die dag.

In de cursus ga je in 21 kant en klare, behapbare stappen alle factoren die van invloed zijn op de onrust, strijd of stress in huis en met je kind te lijf…

Je leert niet alleen veel over je kind, over de ontwikkeling van je kind, over de patronen van je kind, maar ook leer je veel over jezelf, je leert zelf rustig en kalm blijven in verhitte situaties, en de kennis over het brein (en dus gedrag en emotie) blijven je voor altijd bij!

Na deze 21 dagen weet jij wat je moet inzetten, hoe je het moet inzetten, en heb je een visie waarin je niet vindt dat alles perfect moet zijn.

Het is niet dat er noooooit meer een strijd is…

Het is niet dat er noooooit meer momenten zijn dat je energie weglekt….

Het is niet dat er noooooit meer momenten zijn dat je kind tegen je in gaat, om moord en brand schreeuwt, of strak de controle wil houden en over jouw grens gaat…

Na deze 21 dagen zie jij dat er groei is. Er is weer verbinding met elkaar. Het is geen alles of niets, je kind mag ontwikkelen. Je kind mag situaties moeilijk vinden, net als jij trouwens ;-)…

Je kunt de cursus in 21 dagen doorlopen, doordat de thema’s per dag heel concreet zijn en je er direct in je dagelijkse leven mee aan de slag kunt gaan.

Je hebt een jaar toegang tot de cursus, dus je kunt ook langer de tijd nemen of de thema’s vaker doornemen.

Wanneer krijg ik toegang en hoe werkt dit?

Na het invullen van je gegevens krijg je direct 2 emails. Eentje met de factuur, en de andere een bevestigingsmail met inloggegevens. Veel deelnemers volgen al andere cursussen van Rust in Ouderschap. Je krijgt dan een mail dat er een extra programma voor je openstaat. Je kunt de cursus volgen via een online leeromgeving, via je laptop, tablet of via een handige app op je telefoon.

Je kunt direct starten met dag 1 van de cursus.  21 dagen achter elkaar opent er een nieuwe dag met nieuwe video(s) en/of scripts.

Je kunt de cursus in 21 dagen doorlopen, doordat de thema’s per dag heel concreet zijn en je er direct in je dagelijkse leven mee aan de slag kunt gaan.

Je hebt een jaar toegang tot de cursus, dus je kunt ook langer de tijd nemen of de thema’s vaker doornemen.

Hoe lang krijg je toegang?

Je hebt een jaar lang toegang tot de cursus Rust in Huis, dus je kunt de alles op je eigen tijd en meerdere keren bekijken. Alle documenten kun je downloaden en opslaan als naslagwerk, zodat je dit altijd nog kunt inzien. 

Deelnemers kunnen direct starten. De deuren van de cursus sluiten zullen op 29 juni. Als je bent gestart krijg je uiteraard 1 volledig jaar toegang.

Is het wel passend voor mij?

Opvoeden leren we niet en is eigenlijk super complex…

Je kunt je nooit helemaal voorbereiden als ouder op wat komen gaat. Het complexe zien we vooral doordat er bij één situatie vaak niet een simpele tip te geven is. En als dat werkt, werkt dat vaak maar voor even.

Het is net als leren rekenen. Om dat goed te kunnen heb je verschillende vaardigheden nodig. Zoals je impulsen onder controle houden om te luisteren naar de leerkracht, informatie te verwerken, emoties die opkomen te onderdrukken, verbanden leggen tussen de uitleg die je krijgt en wat je op papier moet zetten, of wat je moet uitrekenen aan sommen, reflecteren en vragen om hulp daar waar nodig, en nog veel meer dan dit zelfs.

Als je een kind hebt wat bijvoorbeeld sneller boos is, of niet goed tegen eisen kan van de omgeving, of snel druk voelt, (faal)angstig is of juist onzeker, bij al deze situaties die meerdere keren op een dag voorkomen zijn er meerdere factoren die meespelen. Het is niet 1 ding, 1 tip, en dan ben je er…. Helaas, was het maar zo.

En daar zijn wij net in gespecialiseerd door onze achtergrond in de psychologie en kindontwikkeling, en natuurlijk de jarenlange ervaring als gedragswetenschapper en ambulant hulpverleners in de Specialistische Jeugdhulp.

Twijfel je toch nog? Mail dan even naar support@rustinouderschap.nl en dan denken we met je persoonlijke situatie mee.

Ik twijfel of online hulp wel wat voor mij is?

We weten dat het vaak voelt als een grote beslissing om deel te nemen aan een cursus of iets. Een eerste reactie is dan ook om die verandering en het onbekende te vermijden, terwijl je diep van binnen wel meer Rust in Huis wilt.

Ga eens bij jezelf na waarom je precies twijfelt. Is het onze expertise? Dan hoop ik dat je ziet dat we veel werkervaring hebben, en daarnaast ook eigen ervaring als moeders van 7 totaal verschillende kinderen inbrengen.

Twijfel je aan de kosten? Dan is het aan jou om een beslissing te maken. Denk er maar goed over na of het deze eenmalige waard is voor jouw situatie. 

Investeren in je meest kostbare bezit, je kinderen, dat is wt je doet door de keuze te maken om te starten. De eerste stap naar een positieve verandering is uberhaupt beginnen. En beseffen dat als je het zelf had kunnen doen, je dat al had gedaan…..

We leren alleen door nieuwe kennis en vaardigheden, net zoals we naar school gaan voor nieuwe input, nieuwe cursussen en opleidingen….dus waarom niet op dit vlak. 

De cursus Rust in Huis geeft alle belangrijkste kennis en inzichten die wij bieden vanuit Rust in Ouderschap in korte en krachtige stappen.

Hierdoor kost het je niet veel tijd, maar je pakt wel de kern aan en alle factoren (zoals je eigen triggers, emoties van je kind, executieve functies, angst, reacties van anderen) die zorgen voor onrust bij jouw thuis. 

Twijfel je nog? We hanteren een 5 daagse, no cure, no pay periode. Heb je video’s bekeken, maar is het niet voor jou? Dan kun je een mailtje sturen en krijg je direct je geld terug gestort.

Wees je er van bewust dat je deze 21 dagen vol zult moeten maken om alle factoren van kennis tot je te nemen. We bouwen een cursus, altijd op…van laag naar hoog. Je kan niet in 1x het einddoel behalen binnen een paar dagen.

Of twijfel je omdat je niet weet wat je krijgt? Helemaal logisch. Mocht je even overleg willen, dan kan dat altijd via support@rustinouderschap.nl. We beantwoorden je vraag graag.

Tot wanneer kan ik starten met de cursus Rust in Huis?

Dag 1 gaat gelijk voor je open, dus je kunt direct met de cursus starten.

Ik hb al zoveel geprobeerd. Gaat dit me dan wel helpen?

Logisch dat je twijfelt als je al veel hebt geprobeerd of hebt gelezen. De visie van Rust in Ouderschap is anders, omdat we met jou echt de kern aan pakken. Je krijgt inzichten die je niet zomaar van internet haalt.

En ook als je al op andere manieren hulp hebt gehad, kan deze challenge jou nog steeds (en misschien juist) verder helpen, omdat het anders is, dan wat je al hebt geprobeerd.

En doordat het online is, kan je het op je eigen moment doen en op je eigen tempo.

Je kunt de cursus in 21 dagen doorlopen, maar wil je er langer over doen, is dat geen enkel probleem. Je hebt een jaar toegang.

Ben je de informatie weer even vergeten, dan kijk je het gewoon nog een keertje terug.

Wat is de tijdsinvestering?

De cursus is opgebouwd uit 21 dagen. Elke dag opent er een nieuw thema wat bestaat uit een video (of meerdere) met inzichten, kennis over de ontwikkeling van jouw kind, en krijg je een conrete tool of oefening mee voor die dag. 

De video’s duren gemiddeld van 5 minuten tot ongeveer 30 minuten. We delen je alleen de meest waardevolle informatie, zodat het je niet veel tijd hoeft te kosten. 

De oefening of tool voor die dag, kun je gewoon toepassen in je dagelijks leven of door op soommige momenten in de avond even kort (5 minuutjes) terug te blikken op die dag. 

In een korte tijd, pak je veel factoren aan, en kan je dus grote stappen maken. Dat is het krachtige van deze spoedcursus. 

Een kleine tijdsinvesterig dus en groot resultaat. 

Hoe kan ik de cursus volgen?

We hebben diverse manieren om de cursus Rust in Huis (of ook wel spoedcursus genoemd) te volgen. Je kunt het volgen via de computer, laptop en tablet, maar we hebben ook een eigen app waarop je kunt inloggen. Dus als je bijvoorbeeld ergens in de wachtkamer zit, dan kun je heel gemakkelijk de app openen en de lessen van die dag volgen.

Voor welke problematiek is deze cursus geschikt? (ook voor bijv. ADHD, ASS?)

Weet dat we er voor alle ouders en kinderen zijn die hulp nodig hebben. Ook voor ouders met hoogsensitieve kinderen, kinderen die snel afgeleid zijn, impulsief of superactief.

En juist ook voor kinderen met pittige temperamentjes, met een sterke wil en die intitiatiefrijk zijn. Of juist angstig, teruggetrokken en onzeker. En natuurlijk ook voor kinderen met kindfactoren als ADHD, ASS of kenmerken hiervan.

En het ‘probleemgedrag’ kan zich thuis afspelen, maar weet dat er ook vele ouders aanmelden waarbij er thuis niet zoveel speelt, maar juist op andere plekken, zoals op school. Of beide…….zowel thuis en op school.

We zijn er voor deze brede doelgroep, omdat we geen praktische tips geven hoe je bijvoorbeeld het beste om kunt gaan met een kind met een speciale problematiek.

Onze visie is breder. Onze visie is voor een heel groot deel vanuit hechtingsontwikkeling en trauma en vanuit breinfunctioneren. Daarnaast gaan we uit van het ACT gedachtegoed. De hechtingsontwikkeling staat op de voorgrond, want bij alle kinderen met gedragsproblematieken en ontwikkelingsproblemen zie je juist in de praktijk terug komen dat zowel bij kinderen als bij ouders de interactie vanuit die kant ingezet wordt.

En omdat we zoveel op de werkvloer hebben gestaan, in de scholen, in de klassen, maar ook gezinstherapie hebben gegeven, hebben we alle kennis die we hebben juist zo concreet en functioneel mogelijk gemaakt voor ouders zonder achtergronden in de psychologie/orthopedagogiek

Voor welke leeftijd is de cursus Rust in Huis geschikt?

De cursus is geschikt voor ouders van de kinderen in de leeftijd vanaf 2 jaar tot en met de puberteit.

Ik werk zelf met gezinnen of kinderen, is de cursus dan ook waardevol voor mij?

De 21 daagse cursus Rust in Huis wordt ook gevolgd door professionals uit het werkveld, zoals leerkrachten, pedagogisch medewerkers, ambulant hulpverleners e.d.

Het zal je informatie geven die je zelf niet tijdens je opleiding hebt gehad en die je direct inzichten en handvatten geeft om toe te passen in je eigen werk.

De cursus Rust in Huis is toch niet wat ik zoek. Wat kan ik doen?

We hanteren een 5 daagse, no cure, no pay periode. Ben je niet tevreden? Dan kun je een mailtje sturen en krijg je direct je geld terug gestort.

 

Voor ons werk doen we opleidingen en cursussen. Opvoeden is vrijwel de belangrijkste taak die je hebt als ouder…

Maak het verschil voor jou en je kinderen en zorg voor meer rust en harmonie in huis

 

Wacht niet langer om de verandering echt te gaan maken

 

Heb je een vraag?

Mail ons dan

Stuur een mailtje naar support@rustinouderschap.nl, en we kunnen je vraag dan vast en zeker beantwoorden.

GEGEVENS

Wij zijn een online bedrijf en bieden alleen online cursussen of programma’s aan. Onze communicatie verloopt volledig via email en de leeromgeving voor leden. Ons postadres is gesitueerd aan onderstaand kantooradres.

Rust in Ouderschap BV

Brieltjenspolder 28

4921 PJ Made

team@rustinouderschap.nl