Cursus: Positief Gedrag Stimuleren

Kort en krachtige concrete stappen om positief gedrag te stimuleren bij je kind

Weerwoord, ‘ja maar…ik moet nog dit…’, in discussie gaan en tegen jou in gaan is verleden tijd

“Leer concrete alternatieven voor straffen, discussie en waarschuwen in de praktijk brengen en je kind zal vanuit zichzelf positief gedrag laten zien, voor de lange termijn

We hebben elkaar nog nooit ontmoet.

Maar na gesprekken met honderden deelnemers van onze cursussen kwam er één ding sterk naar voren.

“Ik dacht dat ik alles al had gelezen, maar het is zó fijn om zo helder uitgelegd te krijgen wat wel helpt en hóe je dat in de dagelijkse praktijk brengt in de opvoeding.”

En daar is waar het vaak ‘mis’gaat. Je kunt alle tips en handvatten lezen en tot je nemen wat je maar wil, maar het in de praktijk tot uitvoering brengen is gewoonweg niet zo simpel.

In ieder geval niet als je alles wil doen zoals je hebt gelezen.

Wij (Celia, Corine en Rosalie) denken zelfs dat dat menselijk helemaal niet mogelijk is. Want hoe kun je al die handvatten in de praktijk brengen als je kind negatief gedrag blijft laten zien (want tja, dat is niet in 1 dag over) en je zelf ook weer terugvalt in je oude reactiepatroon.

En dat is logisch, en menselijk!

Maar daar hebben we wel mee te dealen.

Want als je je voorneemt om het anders aan te gaan pakken in de opvoeding, en je valt elke keer terug in je oude reactiepatroon, dan ligt schuldgevoel op de loer.

‘Waarom ben ik nu toch weer gaan schreeuwen?’

‘Ik ben zo stom, mijn kind verdient beter’

‘Ik weet dat 10x waarschuwen niet helpt, maar toch blijf ik het doen, waarom nou toch?’

‘Ik faal als ouder’

Etc. etc.

Klinkt dat jou bekend in de oren?

 

“Ik was heel goed in opvoeden….totdat ik zelf kinderen kreeg” 

Je bent al een tijdje bezig om de opvoeding van je kinderen bewust te verbeteren. 

Je hebt al veel gezocht op internet naar tips en handvatten, en leest boeken en tijdschriften over opvoeding. 

Misschien weet je precies wat je zou moeten doen, maar….

 

➣ Het lukt je vaak maar voor even dat je de uitvoering van de handvatten volhoudt, en dan verval je weer terug in je oude patroon van reageren (logisch trouwens, want je bent gewoon een mens ;-))

➣ Je merkt nog niet de ontwikkeling bij je kind die je graag zou willen zien. Je kind laat nog steeds teveel negatief gedrag zien. 

➣ Er zijn nog teveel discussies in huis, weerwoorden, schreeuwpartijen of je bent 10x voor hetzelfde aan het waarschuwen.

➣ Je weet wat je zou moeten doen, maar de uitvoering in de praktijk én het ook daadwerkelijk volhouden is gewoon lastig.

Je kind vaardigheden aanleren, zodat hij/zij vanuit zichzelf positief gedrag laat zien

Je hebt al van alles geprobeerd en er veel over gelezen.

Wat er vaak als advies wordt gegeven, en we als ouder ook vrijwel automatisch doen, is in gesprek gaan met het kind.

Soms zelfs al terwijl dat het nog boos is.

Maar zeg eens eerlijk… Als jij boos bent, sta jij open voor een rustig gesprek?

Wat je wil als ouder is dat je kind vanuit zichzelf positief gedrag laat zien. 

Dat je kind gewoon rustig tegen jou als ouder praat, beleefd is, doet wat er van hem/haar wordt verwacht, en ook naar anderen sociaal gedrag laat zien. 

Echter is dit in de dagelijkse praktijk misschien niet altijd het geval. 

En wat er dan gebeurt, dan grijpen we als ouder al snel naar een bepaalde straf. 

 

Bekend met deze manieren van je kind benaderen?

Schreeuwen naar je kind (“Stop nou eens!!!! Ik kan er niet meer tegen!!”)
Dreigen (“Als je dat nog één keer doet, dan ga je naar boven”)
☞ Sarcasme in je toon gebruiken (“Je weet dat je straks naar opa en oma moet, lekker handig hoor, om nu in de modder te gaan spelen”)
☞ De professor spelen (“Als jij zo doorgaat, dan hou je geen vriendjes meer over”)
☞ Commanderen (“Ik wil dat je nu je troep opruimt, NU METEEN!”)

En doe jij ook stinkend je best om meer rust en stabiliteit te geven, maar lukt het je gewoonweg niet goed genoeg naar je gevoel

Ontdek dan hoe:
❤️ Je kind meer vertrouwen in zichzelf krijgt (fundamenteel)
❤️ Je kinderen meegaander worden met wat jij als ouder van ze verlangt, of de grens trekt als ouder
❤️ Je kind leert samenwerken, niet alleen met jou als ouder, maar vooral ook de basis vormt in de hele communicatie van je kind met andere vriendjes en vriendinnetjes
❤️ En je kind van binnenuit gemotiveerd wordt om goed te luisteren, in plaats van luisteren uit angst (zoals bij de voorbeelden die we hierboven hebben gebruikt)

Meer dan 15 jaar ervaring in de specialistische jeugdhulp

Hi! Wij zijn Corine, Rosalie en Celia. Na meer dan 15 jaar ervaring in de specialistische jeugdzorg, waarin we honderden ouders en kinderen hebben begeleid, vonden we het tijd om ouders op een meer laagdrempelige manier te gaan helpen.

Samen werkten we in een specialistisch team, waarin we gezinnen, en ook scholen, begeleidden naar meer rust en harmonie in huis. Naar een omgeving waar zowel de ouder tot zijn/haar recht kwam en zich prettig voelde, en waar de kinderen rust, liefde en geborgenheid voelden.  

Daarnaast hebben we afgelopen tijd ook veel meer lieve ouders, gastouders en oppas opa’s en oma’s mogen bereiken via artikelen in de media en een podcast bij KekMama ❤️. 

 

Wij zijn Corine, Rosalie en Celia

Er is altijd een oplossing

Er zijn altijd weer nieuwe mogelijkheden en oplossingen om dit patroon om te draaien.

Zoals we al aangaven, waar het vaak ‘mis’gaat is dat je gewoonweg heel veel probeert, zonder echt structureel een verschil te maken

Maar dat kan wel! Je kunt alleen geen veranderingen maken op het moment dat je teveel tegelijk wil doen.

In de cursus ‘Positief Gedrag Stimuleren’ nemen we je aan de hand mee wat nu écht werkt in de dagelijkse praktijk en leren we je één a twee meest belangrijke vaardigheden aan die het verschil gaan maken in jouw opvoeding. 

We introduceren je de cursus Positief Gedrag Stimuleren

Cursus ‘Positief Gedrag Stimuleren’

“Concrete stappen zodat wat je inzet in het dagelijks leven juíst effectief is”

 

In 5 modules, met elk een of twee videolessen, een oefening voor de specifieke vaardigheid die we behandelen in elke module, en daarbij behorend een werkboek, ontdek je hoe je kind op de lange termijn vanuit zichzelf positief gedrag laat zien. Positief gedrag bedoelen we mee dat je kind minder met jou in discussie gaat, minder een weerwoord heeft op een vraag van jou om iets te doen/uit te voeren, en minder tegendraads gaat zijn. 

En jij zelf trots kunt zijn op het kind wat je ter wereld hebt gebracht, en jouw vaardigheden als ouder.

Hieronder een overzicht van de 5 modules.

 

Module 1 Inzicht in patronen

Een eerste en misschien wel meest belangrijke module. Hierin leer je precies hoe wij in elkaar zitten als mens, en waarom het zo moeilijk is om oude reactiepatronen te doorbreken. Ook leer je wat je kind nodig heeft om nieuwe vaardigheden duurzaam aan te leren. Onmisbaar om überhaupt stappen te kunnen zetten die voor de lange termijn resultaat geven.

Module 2 Rollen

Het toekennen van rollen aan mensen, en dus ook kinderen, is een menselijke aangelegenheid. Je kent het vast wel ‘jij bent altijd zo…’, ‘Pietje doet altijd dit….’, ‘Maartje is een kind dat….’. Maar is dat eigenlijk wel zo handig als je je kind positief gedrag wilt laten zien? In deze module gaan we hier een stuk dieper op in en leer je wat wel en niet helpend is. 

Module 3 Alternatieven voor straf in de praktijk

In deze module gaan we dieper in op het echt veranderen van oude reactiepatronen. Vaak weet je wel dat op een andere manier reageren beter is voor de opvoeding van je kind. Maar het is oh zo moeilijk om blijvend in te zetten. In deze module onderneem je kleine acties voor een groots effect! 

Module 4 Emoties van je kind

Wat als heftige emoties van jou zelf als ouder of je kind in de weg zitten als je positief gedrag wilt stimuleren? We hebben allemaal emoties, en emoties mogen er zijn, maar maken dagelijkse situaties ook complex. Waardoor veranderingen moeilijk door te voeren zijn. In deze module leer je hoe daarmee om te gaan en te zorgen dat het niet in de weg zit om positief gedrag bij je kind te stimuleren. 

Module 5 Positieve interactie tussen broer(s) en zus(sen)

Elke ouder met meerdere kinderen herkent het wel, de negatieve interactie en communicatie tussen broer(s) en zus(sen). Lekker veilig om je broer of zus te plagen, pesten en vervelend tegen te doen. En we weten allemaal dat dit juist voorkomt tussen broers en zussen, maar alsnog blijft het moeilijk dit te doorbreken. Lekker concrete stappen hoe je dit wél doorbreekt krijg je in deze module aangereikt. 

Dit zit erbij

5 wekelijkse modules

Korte, concrete en praktische stappen met een groots effect

In 5 wekelijkse modules, bestaande uit in totaal 10 lessen, die automatisch voor je opengaan in de online leeromgeving leer jij hoe je je kind vaardigheden kan aanleren zodat hij/zij vanuit zichzelf positief gedrag laat zien.  Waardoor er meer rust komt in huis, vertrouwen in jezelf als ouder, en je kind minder ‘op z’n kop’ of tientallen waarschuwingen krijgt. 

inclusief

Werkboek

Bij de cursus zit een werkboek, waarin de hoofdpunten uit de cursus nog eens vermeld staat op papier. Ook is er ruimte voor het opschrijven van inzichten en het maken en reflecteren van de oefeningen die je krijgt. Handig als naslagwerk. 

BONUS 1

Gouden Vaardigheden lijst

Als extra BONUS geven wij jou graag onze vaardigheden lijst. Een gouden tool waarin precies per leeftijdscategorie in staat welke verwachting je van je kind kunt hebben, op sociaal en emotioneel gebied. Kun je eigenlijk van een kind van 5 wel verwachten dat hij/zij rekening houdt met een ander? Of kun je dat van je kind van 11 jaar wel of niet verwachten? Dé Gouden Lijst die elke ouder in de keuken zou moeten ophangen om aan herinnerd te worden of je bepaald gedrag wel of niet kunt verwachten, of je je kind misschien wel overvraagd hierin. 

BONUS 2

Do’s en Don’ts Broer(s) en Zus(sen) (t.w.v. €16,95)

Ben je een ouder van meerdere kinderen en is ruzie tussen broer(s) en zus(sen) aan de orde van de dag? We hebbben speciaal een document gemaakt waardoor je precies weet wat wel en niet te zeggen in discussies onderling en/of ruzies. Super handig!

Doe nu mee zodat je kind er de rest van zijn/haar leven nog profijt van kan houden

Nu voor slechts €69,95

(i.p.v. €189,95)

Eenmalige betaling

Wat zit erin: 

Online leeromgeving met 5 stap voor stap modules, met in totaal 10 lessen

✓ Inclusief werkboek

De Gouden Vaardigheden Lijst

✓ Do en Dont´s Broers en zussen

✓ 1 jaar toegang

100% GARANTIE

De cursussen en programma’s van Rustinouderschap.nl zijn al door meer dan 12500 deelnemers effectief gebleken. We kunnen dus met vrij grote zekerheid zeggen dat deze cursus je meerdere nieuwe inzichten gaat geven.

Is de cursus onverhoopt niet wat je wilde?

RUST IN OUDERSCHAP BIEDT 100% NIET GOED, GELD TERUG!

Als je binnen 2 modules (14 dagen) niet tevreden bent, dan krijg je je geld terug, zonder dat je een reden hoeft op te geven.

Ervaringen van andere ouders

Nog even de voordelen op een rij

P

Verandering voor de lange termijn

P

Garantie Niet Goed, Geld Terug

P

Je krijgt direct toegang

P

Stop googlen en zoeken naar tips in boeken e.d.

P

Zonder medische molen

P

Positief gedrag vanuit het kind zelf

Start: elk moment

Meteen na aanmelding kun je starten met de cursus. Fijn, want dan kun je meteen aan de slag! Je krijgt direct een mail met de inloggegevens in je inbox, zodat je direct kunt starten met de eerste module!

€ 69,95 (incl. BTW)

De investering voor deze cursus is nu nog €69,95 en is te betalen via Ideal, Bancontact of creditcard.

l

Inhoud

  • 5 modules, 10 lessen
  • Werkboek met alle kennis en oefeningen
  • Praktisch en concreet wat werkt
  • BONUS: Gouden Vaardigheden Lijst t.w.v. €39,95

Cursus inhoud

De inhoud en technieken van de cursus zijn gebaseerd op een combinatie van kennis en tools van bewezen effectieve methoden en lange praktijkervaring in dit specialisme.

Nu nog €69,95 (i.p.v. €189,95)

Eenmalige betaling

Wat zit erin: 

Online leeromgeving met 5 stap voor stap modules, met in totaal 10 lessen

Werkboek voor naslagwerk, om inzichten in te schrijven en waar hulpformulieren te vinden zijn

✓ BONUS 1: De Gouden Vaardigheden Lijst (t.w.v. €39,95)

✓ BONUS 2: Do en Dont´s Broers en zussen  (t.w.v. €16,95)

✓ 1 jaar toegang

Veelgestelde vragen

u

Wanneer krijg ik toegang en hoe werkt dit?

Na het invullen van je gegevens krijg je direct 2 emails. Eentje met de factuur, en de andere een bevestigingsmail met inloggegevens. Je kunt de cursus volgen via een online leeromgeving.

Je kunt direct starten met de eerste module. Wekelijks zal een nieuwe module open gaan. Dit om jou niet te overweldigen met nieuwe informatie en stap voor stap de nieuwe vaardigheden te oefenen en te integreren in jullie dagelijks leven.

u

Hoe lang duurt de cursus?

De cursus bestaat uit 5 modules die wekelijks voor je worden opengezet. Binnen die modules zitten verschillende kleinere lessen, 10 in totaal. Na 5 weken staat de gehele cursus dus voor je open.

Het is niet zo dat je direct heel de cursus hoeft te doorlopen. Je hebt 1 jaar toegang en dat is ruim voldoende om alles op je gemak te volgen. We adviseren er zelfs om langer over te doen, het geleerde te blijven integreren en dan zul je zeker de stappen gaan maken.

u

Voor welke leeftijd is de cursus geschikt?

De cursus is geschikt voor ouders met kinderen van 2 tot ongeveer 15 a 16 jaar.

De cursus is tevens prettig gebleken bij gastouders en oppas opa’s en oma’s.

u

Ik twijfel, wat moet ik doen?

Wat altijd goed is, is om jezelf af te vragen waarom je precies twijfelt. Komt het omdat je denkt te weinig tijd te hebben (dat is vaak een kwestie van prioriteiten stellen), dat je niet weet wat te verwachten of misschien dat je al veel weet en daarom denkt dat deze mini-cursus niet de bijdrage geeft die je zou willen of verwachten.

Soms is ook gewoon de ‘pijn’ nog niet groot genoeg. Dus je wilt wel verandering in huis, maar dan zijn er weer momenten die beter gaan, en dan gaat het werken aan de opvoeding toch weer wat naar de achtergrond. Dat is helemaal niet erg.

Vraag jezelf dan wel af of er nu echt structureel iets veranderd is, of het alleen momentopnames zijn.

Wat je je kind wil leren namelijk is dat het echt vanuit zichzelf positief gedrag laat zien. En daar heeft jouw kind jou als ouder bij nodig. Niet alleen in voorbeeldgedrag, maar ook in begeleiding hóe je kind deze vaardigheden eigen maakt.

Dit is helaas niet altijd in boekjes of het internet te vinden. Dan weet je namelijk wel hoe het zou moeten zijn, hoe je de opvoeding zou moeten vormgeven, maar lukt het je niet om die aanpassing ook echt te maken in de dagelijkse begeleiding.

Misschien heb je ook onze e-guide gelezen en zie je daar de 10 alternatieven staan voor straf, maar lukt het je niet om ze in de praktijk te brengen. Deze mini-cursus neemt je daarin stap voor stap en heel concreet mee. Geen grote cursus met heel veel inhoud, maar juist alleen datgene wat écht het verschil gaat maken bij je kind! En hoe minder, hoe beter vaak!

u

Mijn kind heeft ADHD, autisme of is hoogsensitief, is het dan ook geschikt?

Jazeker, misschien juist dan wel meer. Want als je kind temperamentvol is, sensitief, of een andere uitdaging heeft, is het alleen maar meer nodig dat je als ouder goede opvoedvaardigheden hebt. Je kind zal je later zelfs dankbaar zijn dat je hem/haar een stabiele en veilige opvoeding hebt kunnen geven.

u

Hoe lang houd ik toegang tot de cursus?

Je krijgt 1 jaar lang toegang tot de cursus. Dat is ruim voldoende om alles 1, of zelfs 2 of 5x te volgen. Ook krijg je een werkboek bij de cursus, die je altijd als naslagwerk kunt blijven gebruiken om het geleerde weer op te frissen.

u

Hoeveel tijd kost de cursus?

Het is aan jou hoeveel tijd je eraan wilt besteden. Omdat je 1 jaar lang toegang krijgt, heb je geruime tijd om alles te volgen. En zelfs 2 of 3x te volgen.

Met 10 minuten per week kom je al een heel eind. In die tijd kun je namelijk de video’s bekijken die we voor je klaar hebben staan voor die week.

Maar we zetten je natuurlijk ook aan de slag in de thuissituatie. Want met alleen bekijken van filmpjes ga je helaas geen verandering maken. Wat je als inzichten uit de modules haalt, ga je gewoon in je dagelijks leven, heel makkelijk en eenvoudig, mee aan de slag.

u

Ik heb alles al wel gelezen hierover en weet het allemaal wel

Als je merkt dat dit bij je opkomt (wat altijd mag), sta dan eens stil bij waarom je misschien wel onze e-guide met 10 alternatieven voor straf hebt gedownload. Of waarom je helemaal tot hier op deze pagina hebt doorgelezen. Dat is niet voor niks.

Ergens weet je wel heel veel en lijk je alle tips en handvatten al wel te hebben gelezen op internet, of in boeken en tijdschriften, maar het in de praktijk brengen (en blijvend inzetten) is een ander verhaal. Daar heb je vaak net andere tools voor nodig om dit te kunnen doen. En dat is gewoon menselijk hoor, wij zijn zelf ook moeder en hebben precies dat gevoel ook heel vaak.

Overtuigd? Meld je dan snel aan

Alle rechten voorbehouden – Rust in Ouderschap

Deze website is geen deel van Facebook website, Facebook Inc of Meta. Deze website is niet verbonden aan Facebook in welke hoedanigheid ook.