Strijd en ‘gedoe’ rondom het slapen van je kind is verleden tijd

Verbeter het slapen, zodat jij ook weer een goede nachtrust krijgt (1-12 jaar)

Vind jij het lastig om een goede en vaste manier te vinden hoe jij je kind beter kunt laten slapen? En ‘gedoe’ te voorkomen. 

Merk jij ook dat je regelmatig strijd hebt rondom het slapen?

Of dat je kind regelmatig flinke huilbuien heeft, blijft ‘dralen’ of terug uit bed komt?

En wil je heel graag zelf ook beter slapen, maar word je toch elke keer te lang wakker gehouden door je kindje?

Jouw visie op hoe het zou moeten zijn

Voordat je ouder wordt heb je misschien al wel een visie op hoe je kinderen zou moeten opvoeden.

Je hebt het misschien bij vrienden of familie gezien, en toentertijd had je heel duidelijk voor ogen wat die andere ouder zou moeten doen om zijn/haar kindje beter te laten luisteren, of te laten slapen.

Maar nu je zelf ouder bent, merk je dat het toch niet zo simpel is als je dacht.

Een kind ontwikkelt al vanaf dat het net uit de buik komt een bepaald, automatisch, slaappatroon.

Hoe ouder je kind is, hoe langer ingeslepen dit patroon ook is.

Buiten het feit dat je kindje natuurlijk fases heeft in zijn/haar ontwikkeling. De ene week, of maand, gaat misschien wel beter dan de andere.

Maar toch merk je dat dit thema ‘slapen’ elke keer weer terugkomt.

1. Betere nachtrust voor jou en je kind

2. Doen wat goed is voor jou en je gezin

N

3. Een specifieke strategie voor jouw unieke kind

4. Rust rondom het slapen

“Ook wij als volwassenen hebben niet één slaapritme. De één gaat vroeg naar bed, en slaapt liever lang. De ander gaat laat naar bed, en heeft maar enkele uurtjes slaap nodig. Eigenlijk verwachten we vaak wel dat onze kinderen allemaal op dezelfde manier slapen?”

– Celia –

Veiligheid en geborgenheid

Als kleine baby heeft je kind vooral veiligheid en geborgenheid nodig gehad.

Je probeert hier als ouder zo goed mogelijk op in te gaan, op zijn/haar behoeften. Maar je bent ook maar een mens. En je doet je best, zo goed als je kunt.

Al heel vroeg merk je als ouder vaak al wel hoe je kind zich ontwikkelt rondom het slapen.

Vele factoren spelen daarbij een rol. Zoals gezondheid, ontwikkelingssprongen, temperament, sensitiviteit, e.d.

Dit maakt het niet altijd eenvoudig om op alle signalen goed te reageren. En ‘het juiste’ te doen. Wat dat dan ook is.

En geloof ons, dat weten we.

Meer dan 15 jaar ervaring in de specialistische jeugdzorg

Hi! Wij zijn Rosalie, Celia en Corine. Na meer dan 15 jaar ervaring in de specialistische jeugdzorg, waarin we honderden ouders en kinderen hebben begeleid, vonden we het tijd om ouders op een meer laagdrempelige manier te gaan helpen.

Samen werkten we in een topteam (vinden we zelf ;-)), waarin we gezinnen, en ook scholen, begeleidden naar meer rust en harmonie in huis. Naar een omgeving waar zowel de ouder tot zijn/haar recht kwam en zich prettig voelde, en waar de kinderen rust, liefde en geborgenheid voelden.  

 

Wij zijn Rosalie, Celia en Corine

Daarnaast ook zelf moeders, met alle uitdagingen die het met zich meebrengt

Opvoeden is gewoon de moeilijkste baan in de hele wereld. En dat hebben we gezien in ons werk, maar bovenal zijn we zelf alle drie ook moeder en zien we het zelf ook in de praktijk. Kinderen die makkelijker meelopen in de pas, maar ook hebben we zelf ervaring met kinderen die wat meer uitdaging vragen in de opvoeding. Hoogsensitiviteit, een sterke wil, een sterk temperament en ADHD is ons ook in onze privé situatie bekend.

En geloof ons, slapen was ook echt een ding! Met pittige temperamentvolle kinderen gaat het avondritueel niet altijd zo als je wilt. En kinderen naast ons laten slapen, slaaptrainingen op allerlei manieren, meer dan 5 boeken over slapen in de kast. Niks is ons als moeder zelf ook onbekend. 

Eén van de kinderen van Rosalie is al 10 jaar en heeft nog steeds moeite met doorslapen. Dit terwijl de andere 2 kinderen wel goed slapen. Het ligt dus ook echt niet altijd aan jouw opvoedingskwaliteiten, en dus niet aan jou als persoon, of vader/moeder ;-). Onthoud dat goed! Met alle liefde vanuit ons gezegd :-).

En juist voor ouders die uitdagingen bemerken in de opvoeding, willen wij er voor zijn. Gewoon laagdrempelig…..praktisch….en om rust en harmonie in huis te krijgen voor de lange termijn!

Alles wat wij weten als professional, maar ook als moeders, hebben we voor jou als stapsgewijze methode, gewoon eenvoudig te volgen stappen, voor je klaar staan in de cursus “Rust in de Nacht”. Ben je er klaar voor om jouw eigen persoonlijke visie rondom slapen te gaan ontwikkelen en ook vrede te hebben met de keuzes die jij maakt, en voor jouw gezin de juiste zijn?

Met z’n drieën hebben we Rustinouderschap.nl opgericht. Rustinouderschap.nl is een dochteronderneming van Bureau Breinfijn B.V. Een organisatie die volwassenen helpt om beter met stress, angst of paniek om te gaan.

 

Een specifieke strategie ontwikkelen vanuit de slaapcyclus van jouw unieke kind

Binnen de mogelijkheden van specialistische jeugdzorg zo laagdrempelig mogelijk, korte lijntjes met de ouders en leerkrachten, en altijd oplossingsgerichte hulp geboden.

Hulp geven vanuit de vraag van ouders, en wat het beste is voor het hele gezin.

In de praktijk zien we helaas dat er vaak standaard adviezen en handvatten worden gegeven. 

Je kind(eren) moeten rond een bepaalde tijd naar bed, de structuur moet voor ieder kind hetzelfde zijn, en je zou op een bepaalde manier moeten reageren naar je kind. 

Maar is dit wel het beste?

Kijk maar naar jezelf. Jij hebt waarschijnlijk een andere slaapcyclus en avondritueel, dan je partner, of je vriend/vriendin of familie? 

Wij zijn als mens allemaal uniek. En als volwassenen hebben we daar onze weg meestal wel in gevonden. 

Maar bij kinderen worden er regelmatig adviezen gegeven die standaard zijn. 

Alleen…dan krijg je strijd. Want als het niet past bij jouw kind, dan komt je kind in opstand. 

Als jij als volwassene iets moet doen wat niet bij je past, dan is dat ook niet prettig. 

Wij mogen al jarenlang ouders helpen om vaardigheden te ontwikkelen voor de lange termijn. Vaardigheden die helpen om een eigen visie te ontwikkelen en vol vertrouwen dit in te zetten. 

Zodat er weer rust en harmonie komt rondom het slapen

Het goede nieuws voor jou

Het goede nieuws voor jou is dat we een stap voor stap methode hebben ontwikkeld om als ouder makkelijker om te gaan met de strijd rondom slapen. Zodat je weer vertrouwen krijgt en zonder schuldgevoel of falen je kind beter leert slapen.

❤️ En het helpt je kind om minder de strijd aan te gaan en de overgang van waken naar slapen rustiger te laten verlopen.

❤️ Het naar bed brengen is geen probleem meer.

❤️ Het elke keer uit bed komen is verleden tijd.

❤️ Het korte lontje (begrijpelijk) van jou zelf als ouder wordt weer een stukje langer.

❤️ Jullie krijgen beide een betere nachtrust, wat weer zorgt voor meer energie, minder futloosheid en een verbetering van concentratie en geheugen.

❤️ En de eeuwige tranen ‘s avonds of ‘s nachts komen niet meer veelvuldig voor.

❤️ Een knuffel en een kus, en je kind gaat rustig slapen. Wetende dat papa en mama precies de juiste behoeftes hebben vervuld.

En dat alles door een combinatie van kennis over slapen, wetenschappelijke benadering van slapen, en een methode vanuit de hechtingsvisie. 

Zodat je juist de verbinding houdt met jouw kind, en je ze een stabiel en veilig fundament geeft in hun zelfvertrouwen en ontwikkeling richting volwassen persoon.

 

En dat in slechts 15 tot 30 minuten per dag

Problemen rondom slapen

Hoewel we als ouders zo goed mogelijk hebben willen reageren op de behoeftes van onze kinderen, het is niet altijd makkelijk geweest.

Zo was mijn zoon (van Rosalie) een huilbaby, en sliep al vanaf de geboorte ronduit slecht. Overdag slechts een paar korte dutjes van een halfuur, in de avonden lang wakker, krijsend. En in de nachten kwam hij ook een paar keer. Na een flesje melk werd hij weer rustig en viel hij in slaap. Om een uur of 2 uur later wederom wakker te worden.

Een heel sensitief kind, temperamentvol, en toentertijd bleek ook een forse koemelkallergie. Maar ook nadat hij andere voeding kreeg, was het slaapprobleem niet voorbij.

Hij is 10 jaar en het slaappatroon is met sprongen verbeterd. Maar zoals je zult begrijpen, dit is niet altijd even makkelijk gegaan.

En ook nu blijft het een kwetsbaar punt.

Maar dat is niet erg. 8 van de 10 nachten gaan goed. En die andere nachten kunnen wij als ouders het loslaten, onze eigen eisen en verwachtingen. En kunnen we de verbinding blijven zoeken met ons kind. Waardoor we zien dat hij groeit en ontwikkelt, elke keer weer een stapje meer vertrouwen krijgt in zichzelf als persoontje.

En dat is uiteindelijk wat je je kind wil meegeven. Met alles wat je doet als ouder.

Als ouder ga je gewoon door, ook al heb je veel slapeloze nachten. 

Je blijft functioneren, thuis, op je werk. En eigenlijk ga je continu over je eigen moeheid heen. Je kunt ook niet anders.

Maar op den duur heeft het consequenties voor jou als persoon.

Je merkt dat je lontje korter wordt, je steeds minder energie krijgt, je concentratie verslechtert, en je geheugen als een zeef wordt.

Je autonoom zenuwstelsel staat eigenlijk continu op ‘aan’, op het gaspedaal.

En op een gegeven moment raakt het op.

Zorg dus dat je dat voor bent. Dat je iets aan het slaappatroon waar je als gezin in zit, gaat veranderen.

Want dat kan, echt waar!

Als je je hierin herkent, en je bent gemotiveerd om stappen te zetten, dan introduceren we je

Cursus ‘Rust in de Nacht’

Het resultaat is

❤️ Meer rust in huis

❤️ Voorkomen van strijd rondom het slapen

❤️ Meer vertrouwen in jezelf als ouder

❤️ Minder aantrekken van goedbedoelde adviezen van anderen

❤️ Betere nachtrust voor je kind, en voor jou zelf als ouder

❤️ Meer energie om de dag goed aan te kunnen

❤️ Meer plezier in het ouderschap

❤️ Meer liefde, meer knuffels

❤️ Fijne en harmonieuze sfeer in huis

Rust en harmonie in huis rondom het slapen

Cursus ‘Rust in de Nacht’

“Een Stap voor Stap Methode voor meer Rust rondom het Slapen”

In 5 modules, met elk één of meerdere videolessen, de oefening van de week en daarbij behorend een werkboek, ontdek je hoe je de rust weer terug kunt krijgen rondom het slapen gaan. En bovenal hoe je weer kunt vertrouwen in jezelf als ouder. De manier hoe jij het oppakt, voelt voor jou goed. Voor jou en je kinderen.

En jij zelf weer ademruimte krijgt en meer energie overhoudt. 

Hieronder een overzicht van de 5 modules.

 

A

Module 1 Over Slaap

In deze module leer je hoe de slaapcyclussen werken. Wat het verschil is tussen mensen en tussen kinderen. Nu en later. Na deze module heb je de rust gevonden om de strategie te kiezen die bij jou en je kind past, vanuit de specifieke slaapcyclus van je kind. 

Module 2 Patronen doorbreken

Na deze module weet je feilloos welke patronen er zitten in het slaappatroon van. je kind, het gedrag van je kind en van jou zelf rondom het slapen. Daarnaast gaan we emoties (angst, frustratie, verdriet e.d.) rondom het slapen stabiliseren.

Module 3 Liefdevol begrenzen

Na deze module weet je precies welke verwachtingen er zijn vanuit jou en heb je deze praktisch gericht in kaart gebracht, zodat je met vertrouwen de juiste strategie inzet en teleurstellingen  voorkomt. Zowel bij jou als je kind.

Module 4 Nader tot elkaar komen

Wensen van jou en je kind rondom het slapen. Van belang is om helderheid te hebben rondom jullie wensen, en wat mogelijk is, passend bij de leeftijd. In deze module heb je jullie wensen, en wat passend is, helder. Zodat praktische uitvoering makkelijk in te voeren is.

Module 5 Zorg voor jezelf

Routines en structuren. Ieder mens heeft baat bij herhaling en duidelijkheid. In deze module weet je exact wat minimaal nodig is voor meer rust in de nacht. Als je zelf goed in je vel zit kun je meer aan. Wat kun je doen om goed voor jezelf te zorgen.

En als je nu start, krijg je ook nog eens deze BONUS cadeau: 

BONUS (opname) workshop ‘De invloed van de kwaliteit van hechtingspatronen op gedrag.’

inclusief

Iedereen heeft een bepaalde hechtingsstijl. Deze heb jij vanuit jouw ouders mee gekregen en jouw kinderen hebben ook weer ieder een eigen hechtingsstijl. Dit hoeft zeker niet problematisch te zijn. Maar als je meer zicht hebt in deze hechtingsstijl, dan pas weet je wat de volgende stap is om meer rust en verbinding te krijgen met je kind en te zorgen dat het gedrag stabieler wordt van je kind. De waardevolle informatie die je in deze workshop krijgt, zal jou direct helpen om precies de goede tools in te zetten om negatief gedrag van je kind te verminderen en positief gedrag te versterken.

Start nu en maak binnen enkele dagen al een verschil

Nu voor €97,-

Wat zit erin: 

Online leeromgeving met 5 stap voor stap modules, met in totaal 17 lessen

✓ Inclusief werkboek

✓ 1 jaar toegang

✓ BONUS workshop Hechting 

Ervaringen van deelnemers

%

GARANTIE

14 dagen niet goed, geld terug garantie

Twijfel je om te starten?

Wij zijn ervan overtuigd dat je tijdens deze cursus een stap voor stap methode eigen maakt, waardoor je al snel veranderingen gaat merken in huis.

Je krijgt meer vertrouwen als ouder dat je de juiste tools inzet, en je krijgt je verdiende nachtrust.

Waardoor jij als ouder overdag ook weer beter kunt functioneren, meer energie krijgt, en je je weer kunt richten op positief ouderschap. Want heel eerlijk, als je slecht slaap, heeft dat direct effect op je stemming en je lontje.

Weet dat we altijd een 14 dagen niet goed geld terug garantie bieden. Wij zijn ervan overtuigd dat je waardevolle inzichten krijgt om de stappen te zetten, en ook in de toekomst deze er weer bij kunt pakken, mocht je in fases zitten waarbij het watmoeilijker gaat (want heel eerlijk, die fases blijven toch, laten we realistisch blijven).

Geld terug garantie

Ben je onverhoopt niet tevreden? Je krijgt gegarandeerd je geld terug binnen 14 dagen. 

Nog even de voordelen op een rij

P

Opvoedingshandvatten voor de lange termijn

P

Garantie Niet Goed, Geld Terug

P

Directe toegang

P

Bewezen effectief volgens o.a. de hechtingstheorie en 15 jaar werkervaringen in specialistische jeugdzorg

P

Zonder medische molen

Start direct

Je kunt direct starten met deze cursus. Je krijgt binnen 5 minuten een mail met de factuur- en  inloggegevens in je inbox. De eerste module staat al voor je open, zodat je gelijk aan de slag kunt. Super fijn!

€ 97 (incl. BTW)

De investering voor deze cursus is €97,- en en is te betalen via Ideal, Bancontact of creditcard. 

l

Inhoud

  • 5 modules met elk meerdere lessen
  • Werkboek met alle kennis en oefeningen
  • Praktisch opgesteld om directe veranderingen door te kunnen voeren
  • Stap voor stap en concreet

Cursus inhoud

De inhoud en technieken van de cursus zijn gebaseerd op een combinatie van kennis en tools van bewezen effectieve methoden en lange praktijkervaring in dit specialisme.

Zoals wij het zien heb je 3 opties

Optie 1 Nog even zo doorgaan

Optie 1 is nog even zo doorgaan. Dat is natuurlijk helemaal prima en aan jou. Wees je wel bewust dat als je jezelf geen andere vaardigheden aanleert, het waarschijnlijk zo zal zijn dat het misschien wel even weer wat beter gaat als je je best doet, maar de oude patronen gewoon weer terug komen. 

Probeer eens terug te kijken naar eerdere situaties, op je werk privé, waar je de snelste ontwikkelingen hebt gemaakt. Kwam dat omdat jezelf nog even door ging? Of je hulp had gezocht?

Optie 2 De raad van een bekende opvolgen

Je zult vast en zeker al met vrienden of vriendinnen, je ouders of je buurvrouw gepraat hebben over de bedrust (of gemis aan). 

Zij zullen vast goede raad hebben voor jou. Deze kun je natuurlijk opvolgen. Wees bewust welke achtergrond ze hebben, en van waaruit ze adviseren. En wees bewust of het advies ook bij jou en jouw kind past? Is dat het geval, dan natuurlijk super! Zo niet, start dan deze cursus en leer jou zelf de juiste vaardigheden aan. Dan heb je er ook in de toekomst profijt van. 

Optie 3 Niks doen

Dit is natuurlijk ook een optie…niks doen. Maar..je bent natuurlijk niet voor niks zo ver gekomen op deze pagina. Wees bewust wat het resultaat van de situatie gaat zijn als je deze cursus niet gaat volgen. Niks. Er zal niks veranderd zijn op de lange termijn. 

Veelgestelde vragen

u

Wanneer krijg ik toegang en hoe werkt dit?

Na eenmalige betaling krijg je direct 2 emails. Eentje met de factuur, en de andere een bevestigingsmail met inloggegevens. Je kunt de cursus volgen via een online leeromgeving. 

Je kunt direct starten met de eerste module. Wekelijks zal een nieuwe module open gaan. Dit om jou niet te overweldigen met nieuwe informatie en stap voor stap de nieuwe vaardigheden te oefenen en te integreren in jullie dagelijks leven.

u

Ik twijfel, wat moet ik doen?

Ga eens bij jezelf na waarom je precies twijfelt. Is het onze expertise? Dan hoop ik dat je ziet dat we veel werkervaring hebben, en daarnaast ook eigen ervaring als moeders van 7 totaal verschillende kinderen inbrengen.

Twijfel je omdat je de kosten te hoog vindt? Dan is het aan jou om een beslissing te maken. Denk er maar goed over na of het deze investering waard is voor jouw situatie.

Of twijfel je omdat je niet weet wat je krijgt? Helemaal logisch. Mocht je even overleg willen, dan kan dat altijd via contact@rustinouderschap.nl. We beantwoorden je vraag graag.

Overtuigd? Meld je dan snel aan en maak binnen een paar dagen een einde aan de korte nachten

Start nu voor €97,-

100% GARANTIE

De cursussen en programma’s van Rust in Ouderschap worden positief ontvangen en zijn effectief gebleken. We kunnen dus met vrij grote zekerheid zeggen dat deze cursus je nieuwe inzichten gaat geven. Wil je dit checken? Dat kan natuurlijk. We mogen ons zelf gelukkig prijzen met mooie 5 sterren Google reviews. 

Is de cursus onverhoopt niet wat je wilde?

WIJ BIEDEN ALTIJD 100% NIET GOED, GELD TERUG!

Als je binnen 2 modules niet tevreden bent, dan krijg je je geld terug, zonder dat je een reden hoeft op te geven.