Wil je kind het niet, of kan je kind het niet?
Kinderen met zwakke Executieve Functies worden vaak verkeerd begrepen
Wat zijn executieve functies?
Executieve functies is alles wat er in ons brein functioneert wat ervoor zorgt dat:
✓ Je je goed kunt concentreren en je aandacht erbij kunt houden (aandacht bij een opdrachtje houden, jezelf niet te snel laat afleiden, informatie die niet relevant is voor jou naast je kunt laten liggen)
✓ Je je impulsen onder controle kan houden (zoals opeens van je stoel af lopen, of door iemand heen praten, door de instructie van de juf heen praten, prikkels buiten jezelf kan houden zodat je niet overprikkeld raakt)
✓ Werkgeheugen optimaal presteert (zodat je je rekensom goed kunt maken, je emmertje niet zo snel vol is als je meerdere taken krijgt die niet ‘normaal’ zijn, niet continu herhaling nodig hebt bij nieuwe taakjes, spulletjes niet meer kwijt raakt)
✓ Planning en organisatie (dat je tijdsbesef ontwikkelt, rust hebt in je hoofd omdat je precies weet hoe je een opdracht moet uitvoeren, je op tijd je tas inpakt, of je zelfstandig kunt aankleden, prioriteiten kan stellen en beslissingen kan maken)
✓ Emotieregulatie (dat als je bozig wordt, of overprikkeld bent, dat je dan stabieler en kalmer kunt reageren)
✓ Flexibiliteit aanwezig is (ruimte om wat nieuws te proberen, niet snel van slag raken als iets niet gaat zoals je wil, er tegen kunnen dat andere kinderen de regels anders invullen (bijvoorbeeld bij een spelletje), ruimte hebt dat een dag anders verloopt dan gewoonlijk)
Wat levert het stimuleren van de ‘executieve functies’ van jouw kind op?
Het stimuleren van de executieve functies is een super belangrijke vaardigheid die jij jouw kind mee kan geven.
Want immers, we worden helemaal aangestuurd door alles wat er in onze hersenen gebeurt.
Of we honger en dorst hebben, als er gevaar dreigt, onze motoriek, onze taal, en ook hoe we functioneren op school.
Veel mensen denken dat intelligentie één van de belangrijkste punten is hoe jouw kind het doet op school. Of het makkelijk of moeilijker mee kan met het gemiddelde van de klas.
Maar we weten uit wetenschappelijke onderzoeken (en ook zien we het in de praktijk in de zorg, en ook bij onze eigen kinderen) dat het niet zo is.
De grootste voorspeller voor een fijne schoolcarrière (en een soepel verlopende thuissituatie) zijn…executieve functies.
Het gedrag wat kinderen met ‘zwakke’ Executieve functies vertonen, zijn symptomen van het zwakke onderliggende zelfregulerende systeem.
Daardoor wordt het gedrag vaak, ten onrechte, beoordeeld als een gedragsprobleem. In plaats van te beseffen dat het zelfregulerende systeem hun emoties, gedachten, hoe zij dingen zien en acties niet juist aanstuurt.
Hoe beter we zijn in het herkennen van wat we zien. Hoe beter we kunnen zijn in het begeleiden en ondersteunen van deze kinderen, die ons zo hard nodig hebben.
Je hebt voor je gevoel ALLES al geprobeerd
► Je blijft opdrachten 10 x herhalen ( “Doe je broek nou eens aan…..opschieten”, “Stop je gymspullen in je tas”, “We gaan over 5 minuten weg, poets nog even je tanden”, “Kom je bed uit”), en toch blijft je kind treuzelen, vergeet het spullen of komen jullie of komt je kind (weer) te laat (Frustrerend!).
► Je probeert je kind zo goed mogelijk voor te bereiden op het stoppen van een spel of filmpje (“Over 5 minuten gaat de tv uit”, “Als de grote wijzer op de 8 staat, dan gaan we eten”, “Als je spelletje afgelopen is, verwacht ik je aan tafel”, “Als ik zo terugkom, dan gaat de douche uit”) en toch eindigt dit vaak in een boze bui, weerwoorden of strijd.
► Je hebt al vaak voorgedaan hoe je kind zijn huiswerk moet plannen of zijn tas moet inpakken. En elke keer gaat het weer mis.
► Je let op wat je zegt en doet en toch kan 1 blik of opmerking ervoor zorgen dat je kind ‘uit het niks’ ontploft en je niks meer goed kan doen.
► Je zegt keer op keer dat je kind moet wachten op zijn beurt en je kind blijft er maar doorheen roepen of jouw aandacht claimen.
► Je geeft veel complimenten over wat je kind goed doet. Je verwacht dat je kind ondertussen wel zelfstandig zijn/haar kamer op kan ruimen, eten kan klaar maken of zelf zijn bed uit kan komen. Toch blijft je kind hulp vragen of zelfs opeisen.
Zorg dat het brein flexibeler wordt, meer aan kan en traint, en je zult merken:
✓ Beter tegen veranderingen kunnen
✓ Minder vasthouden aan eigen ideeën
✓ Minder snel ontploffen om kleine dingen
✓ Sneller kan schakelen als iets anders gaat dan anders
✓ Voert jouw opdrachten sneller uit (zonder 10x te herhalen)
✓ Minder vergeet (bijv waar spullen zijn, huiswerk inleveren, e.d.)
✓ Beter nadenken voordat het iets doet of zegt
✓ Makkelijker zelfstandig wordt (i.p.v. dat jij als ouder elk stapje moet zeggen, bijv. met aankleden/tas inpakken e.d.)
✓ Meer overzicht heeft in hoofd door een goede planning in tijd (dagstructuur, verwachting wat er gaat gebeuren, e.d.)
✓ Emoties rustiger en stabieler worden
✓ Flexiber switchen tussen taken en overgangsmomenten (stoppen met gamen, aan tafel komen om te eten, naar bed gaan, onder de douche uitkomen, stoppen met spelen)
✓ Kortom: jouw kind makkelijker kan voldoen aan de eisen van school, de eisen en opdrachten van jou als ouder en andere activiteiten
Waarom ‘losse tips’ niet de oplossing zijn?
Hoewel losse tips altijd wel wat brengen op dat moment, zie je dat het ‘probleem’ elke keer terug komt. Al de punten die je hebt gelezen over wat executieve functies zijn, staan in verband met elkaar, en vaak is het een puzzeltje wat je nu het beste kunt doen om sneller resultaat te zien.
Losse tips zijn pleisters die het probleem niet bij de kern aanpakken
❌ Als je kind bijvoorbeeld elk stapje moet horen van jou voordat hij/zij zich aangekleed heeft, dan is het logisch dat er op een gegeven moment frustratie bij komt kijken van jou als ouder.
❌ Of als je kind wéér zijn huiswerk niet heeft ingeleverd (🤬) .
❌ Of je krijgt van school te horen dat je kind meer naar buiten kijkt, dan dat het aan het werk is…
❌ Of je kind is vaak overprikkeld, en lijkt uitzonderingen op de regel, of binnen een ‘normale’ schooldag, minder aan te kunnen. Je kind komt overprikkeld thuis en dit stapelt op.
Wat als je nu eens écht de kern probeert aan te pakken, en precies de vinger op de zere plek kan leggen om daarna het brein van je kind te versterken
Dit doen we door middel van de Cursus Executieve Functies
► De dieperliggende kern aanpakken
► Gebaseerd op >15 jaar ervaring in de Specialistische Jeugdhulp als gedragswetenschapper en kindtrainers
► Zie je kind groeien en ontwikkelen (trots ;-)…
> 23.350 mensen hebben al een cursus van Rust in Ouderschap gevolgd en beoordelen onze hulp met 5 sterren
Dit zorgt ervoor dat:
► Jij jouw kind kan helpen om school op een gemakkelijkere manier te doorlopen, with more ease….
► Thuissituaties soepeler verlopen, doordat je kind het vermogen heeft om makkelijker mee te bewegen met wat jij als ouder van hem/haar vraagt (het bepalende gedrag/reactie vermindert)
► Spelen met vriendjes gaat met minder conflicten en je kind kan beter aansluiten bij de ander
► Je kind krijgt meer zelfvertrouwen doordat het minder ‘aangestuurd’ wordt en het gevoel krijgt dat het niet goed genoeg doet, bijvoorbeeld als er normaliter 10x gezegd moet worden dat hij/zij zich moet aankleden, of de tas moet pakken, etc.
► En als klap op de vuurpijl zien we dat wat je leert in de cursus ook voor jou als volwassen persoon fijn is, je leert ook jezelf beter kennen en kunt makkelijker de switch maken om punten te verbeteren
Praktisch en concreet…
Vrij ‘complexe’ stof makkelijk maken…dat is waar we voor staan!
In de cursus Executieve Functies behandelen we stap-voor-stap alle punten die jouw kind nodig heeft om te kunnen leren op school, en geven we je direct praktische oefeningen mee die je kunt doen. Op school zal je kind er profijt van hebben, maar zeker zul je thuis ook merken dat situaties soepeler verlopen.
Alles op een rijtje…met praktische oefeningen per week voor in het dagelijks leven thuis en in de klas.
Wat de cursus omvat
#1 Stap voor stap begeleiding
6 wekelijkse modules
De 6 wekelijkse modules, bestaan uit 20 video-lessen. Deze gaan automatisch voor je open in de online leeromgeving.
Je krijgt stap voor stap uitgebreide uitleg over elke aparte Executieve Functie.
✔️ Wat houdt het in?
✔️ Waar heb je het voor nodig?
✔️ Hoe signaleer je of je kind hier ‘problemen’ mee heeft?
En vervolgens krijg je 2 videolessen per executieve functie om direct te gebruiken in je dagelijkse leven:
✔️ Stap voor stap hoe je het kunt oefenen bij je kind, zowel thuis als op school. (Je kind hoeft hier zelf niet gemotiveerd voor te zijn, je past het gewoon toe gedurende de dag).
Je hebt een jaar toegang. Je kunt de gehele cursus dus op je eigen moment en eigen tempo (meerdere malen) volgen.
Alle handleidingen en werkbladen kun je downloaden en altijd gebruiken als naslagwerk.
Opbouw modules
Module 1: Aandacht, focus en inhibitie
Aandacht en focus is de basis van alle andere executieve functies. Want zonder je aandacht erbij te kunnen houden, kun je weinig instructies opvolgen of iets nieuws leren (op school bijvoorbeeld). Leer precies hoe dit werkt en hoe je ervoor kunt zorgen dat je kind niet om alles afgeleid is en dat het eerst nadenkt, voordat hij wat zegt of doet.
Module 2: Het werkgeheugen
Je kind volgt moeilijk instructies op, houdt zich niet aan nieuwe afspraken, vergeet dingen…. Of je kind ontploft bij het minste of geringste. Dit kan allemaal te maken hebben met het werkgeheugen van je kind. Deze module gaat jouw precies vertellen hoe dit werkt en wat je hier aan kunt doen, zodat de dagelijkse situaties minder strijd kosten.
Module 3: Planning en organisatie
Leer je kind om vooruit te denken, plannen te maken en in te schatten hoe lang iets duurt, zodat bijvoorbeeld huiswerk maken of ergens op tijd komen beter verloopt.
Module 4: Emotie-regulatie
Voorkom boosheid en emotionele uitbarstingen bij jouw kind.
Module 5: Flexibiliteit
Leer je kind ermee omgaan als iets anders gaat dan gepland of dat je kind in zijn of haar hoofd had, zonder dat je van alles uit de kast hoeft te halen om dit rustig te laten verlopen.
Module 6: Meta-cognitie
Wat zou het fijn zijn als je kind kan kijken naar zijn/haar eigen gedrag en kan inleven in de ander. In deze module komt dat uitgebreid aan bod.
#2 Werkboek
inclusief
Bij de cursus zit een uitgebreid werkboek dat je kunt downloaden, waarin de hoofdpunten nog eens vermeld staan. Ook is er ruimte voor het noteren van inzichten en het maken en reflecteren van de oefeningen die je krijgt. Handig als naslagwerk.
#3 Handleiding Prioriteiten en Focus Stellen
inclusief
Omdat de verschillende executieve functies in relatie staan tot elkaar, en je waarschijnlijk een kind hebt wat ‘problemen’ laat zien in meerdere functies, kun je weleens het spoor bijster raken. Er is zoveel om aan te werken… Hoe zorg je nu dat je zelf focus krijgt en houdt en je stap voor stap alles wat je leert kunt integreren. Je krijgt het allemaal van ons aangereikt in deze bonus!
#4 Ontwikkeling per leeftijdscategorie
inclusief
In dit document vind je per leeftijdscategorie wat je kind ongeveer zou moeten kunnen per executieve functie. We blijven altijd in ontwikkeling en het is altijd lastig om precies een gemiddelde te bepalen, maar deze richtlijn helpt jou om te zien dat wat je kind laat zien passend is bij zijn/haar leeftijd. Zo heb je altijd je verwachtingen in de juiste richting.
#5 Stappenplan voor omgeving
inclusief
Door mensen uit de omgeving erbij te betrekken, zorg je ervoor dat je kind en het brein van je kind in een kalme staat komt, waardoor je kind eerder een stap kan maken in het vergroten van de Executieve Functie die jouw kind aan het oefenen is. Neem dit stappenplan door met de leerkracht, sportleerkracht, oppas e.d. Zo gaat je kind nog sneller stappen maken en zo zullen ze het gedrag van je kind ook eerder begrijpen.
Deze deelnemers zijn al aan de slag gegaan
Drie niet te missen bonussen
BONUS Opname Coaching Call door drs. R. van Gils
inclusief
Speciaal via deze aanbieding krijg je toegang tot een opname van een Coaching Call waarin alles wat je hebt geleerd samenkomt…..
Het is enorm lastig om alles wat je ziet en leert te integreren met elkaar. Want als je kind bijvoorbeeld moeite heeft met overgangen, kan het liggen aan het werkgeheugen, maar ook aan flexibiliteit, maar ook als je kind weinig overzicht in het hoofd heeft, kan je kind niet goed mee met het overgangsmoment. Speciaal voor jou deze Coaching Call waarin drs. Rosalie van Gils al het geleerde integreert met elkaar en precies de dieperliggende kern eruit pakt.
Workshop Pubers en Executieve Functies (gegeven door Drs. Rosalie van Gils)
SPECIAAL NU
Je puber blijft uren in bed liggen, heeft moeite met huiswerk plannen, zijn kamer is een rotzooi, je kind is niet vooruit te branden……herkenbaar?
Je krijgt de workshop ‘pubers’ (en executieve functies) er nu als bonus bij, zodat je het gedrag van je puber beter zal begrijpen en handvatten krijgt hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Dit is een superwaardevolle aanvulling op de cursus zelf.
De workshop is gegeven door Drs. Rosalie van Gils. Je krijgt zicht op het brein van de puber, invloed van hormonen en andere factoren die een rol spelen in die leeftijd. Ook komt de hechting aan bod en natuurlijk de executieve functies gekoppeld aan het brein en het gedrag van jouw kind. De workshop geeft je nieuwe inzichten, waardoor je meer zicht krijgt in het gedrag van je kind én concrete stappen, waardoor het opvoeden van je puber een stukje makkelijker gaat en minder strijd kost. Dit maakt de cursus voor jou als ouder van een puber helemaal compleet!
Mini cursus ‘Zo stellen je grenzen aan je kind’
EXTRA
Deze uitgebreide hand-out gaat er voor zorgen dat je:
- begrijpt hoe het komt dat je kind nu over je grenzen heenblijft gaan
- hoe je grenzen stelt aan je kind (zonder zelf boos te hoeven worden)
- wat er voor gaat zorgen datje kind wel jouw grenzen en regels accepteert
- Daarbij krijg je ook vele voorbeeldzinnen die je direct kunt inzetten in jouw gezin.
Dit gaat er gegarandeerd voor zorgen dat je niet meer alles uit de kast hoeft te halen om tot je kind door te dringen.
Veelgestelde vragen
Wanneer krijg ik toegang en hoe werkt dit?
Na het invullen van je gegevens krijg je direct 2 emails. Eentje met de factuur, en de andere een bevestigingsmail met inloggegevens. Veel deelnemers volgen al andere cursussen van Rust in Ouderschap. Je krijgt dan een mail dat er een extra cursus voor je openstaat. Je kunt de cursus volgen via een online leeromgeving.
Je kunt direct starten met de eerste module. Wekelijks zal een nieuwe module open gaan. Dit om jou niet te overweldigen met nieuwe informatie en stap voor stap de nieuwe vaardigheden te oefenen en te integreren in jullie dagelijks leven. Je kunt de cursus volledig op je eigen tijd en tempo volgen.
Hoe lang houd ik toegang tot de cursus?
Je krijgt 1 jaar lang toegang tot de cursus. Dat is ruim voldoende om alles 1, of zelfs 2 of 3x te volgen. Ook krijg je een werkboek bij de cursus, die je altijd als naslagwerk kunt blijven gebruiken om het geleerde weer op te frissen. Net zoals de bonussen zoals ‘Executieve functie per leeftijd’ en het ‘Stappenplan voor je omgeving’. Deze kun je downloaden en kun je opslaan, zodat je dit altijd kunt nog kunt gebruiken en nalezen.
Hoeveel tijd kost de cursus?
Het is aan jou hoeveel tijd je eraan wilt besteden. Omdat je 1 jaar lang toegang krijgt, heb je geruime tijd om alles te volgen. En zelfs 2 of 3x te volgen.
Met ongeveer 30 minuten per week kom je al een heel eind. In die tijd kun je namelijk de video’s bekijken die we voor je klaar hebben staan voor die week.
Maar we zetten je natuurlijk ook aan de slag in de thuissituatie. Want met alleen bekijken van video’s ga je niet de verandering maken die je wilt. De inzichten die je uit de modules haalt, kun je gewoon in je dagelijks leven, heel makkelijk en eenvoudig, mee aan de slag.
Is het wel passend voor mij?
Opvoeden leren we niet en is eigenlijk super complex…
Je kunt je nooit helemaal voorbereiden als ouder op wat komen gaat. Het complexe zien we vooral doordat er bij één situatie vaak niet een simpele tip te geven is. En als dat werkt, werkt dat vaak maar voor even.
Het is net als leren rekenen. Om dat goed te kunnen heb je verschillende vaardigheden nodig. Zoals je impulsen onder controle houden om te luisteren naar de leerkracht, informatie te verwerken, emoties die opkomen te onderdrukken, verbanden leggen tussen de uitleg die je krijgt en wat je op papier moet zetten, of wat je moet uitrekenen aan sommen, reflecteren en vragen om hulp daar waar nodig, en nog veel meer dan dit zelfs.
Als je een kind hebt wat bijvoorbeeld sneller boos is, of niet goed tegen eisen kan van de omgeving, of snel druk voelt, (faal)angstig is of juist onzeker, bij al deze situaties die meerdere keren op een dag voorkomen zijn er meerdere factoren die meespelen. Het is niet 1 ding, 1 tip, en dan ben je er…. Helaas, was het maar zo.
En daar zijn wij net in gespecialiseerd door onze achtergrond in de psychologie en kindontwikkeling, en natuurlijk de jarenlange ervaring als gedragswetenschapper en ambulant hulpverleners in de Specialistische Jeugdhulp.
Twijfel je toch nog? Mail dan even naar support@rustinouderschap.nl en dan denken we met je persoonlijke situatie mee.
Werkt een online cursus wel?
Juist doordat je in je eigen tijd en tempo oefent werkt de cursus goed. Hierdoor kun je de momenten uitkiezen waarop jouw kind open staat voor het aanleren van nieuwe vaardigheden (we nemen je daar stap voor stap in mee). Daarnaast oefen je de vaardigheden direct op de plek waar je wilt dat je kind de vaardigheden toepast. WIN-WIN!
Wat als ik de cursus toch niks vind?
We werken altijd met een 2 weken niet goed-geld terug garantie. Dus kom je er binnen 2 weken achter dat de cursus toch niet bij je past, mag je een mailtje sturen naar team@rustinouderschap.nl en krijg je gewoon je geld weer terug.
Moet mijn kind ook zelf gemotiveerd zijn om aan de cursus deel te nemen?
De cursus geeft jou als ouder veel inzichten in de sterke kanten van jouw kind en waar punten liggen voor ontwikkeling. Je krijgt handvatten die je in het dagelijks leven kunt gaan inzetten, zonder dat je kind zelf gemotiveerd hoeft te zijn daarvoor. Je kind zal wel gaan merken dat dingen door jouw aanpak makkelijker en fijner voor hem/haar gaan verlopen. Daarnaast nemen we je in de cursus mee in gezelschapspelletjes of oefeningen die je kunt gaan doen, waarmee je dan ook zal werken aan het versterken van een door jouw gekozen vaardigheid/executieve functie. Dat gaat op een speelse manier, waarbij jij als ouder weet dat je, naast plezier, de executieve functies aan het trainen bent en je kind sterker aan het maken bent in zijn/haar ontwikkeling. Je kind hoeft hier niet bewust van te zijn.
Mijn kind heeft ADHD, ADD, ASS, ontwikkelingsachterstand of andere problematiek, kan de cursus dan wel helpen?
De cursus is zeker goed te volgen wanneer je kind te maken heeft met bijvoorbeeld AH(D), ASS of een ontwikkelingsachterstand. Misschien juist wel belangrijker, omdat jouw kind waarschijnlijk moeite heeft met veel situaties waarin in een beroep wordt gedaan op de executieve functies.
Daarbij is het zo dat je vooral ook gaat werken aan het ontlasten van die executieve functies die zwakker zijn ontwikkeld en hoe je dat doet. In de cursus krijg je daar goed zicht op, waardoor je je kind minder snel zult overvragen.
En wanneer het emmertje van jouw kind leger is, krijgt jouw kind weer meer ruimte om nieuwe vaardigheden aan te leren.
In de cursus komen dus ook zeker lessen over hoe je de functies kunt door ontwikkelen en sterker kunt maken, juist op momenten dat jouw kind rust heeft in zijn brein.
Voor welke leeftijden is jullie aanbod geschikt? (Ook voor jonge kinderen en voor pubers?)
De cursus is het meest geschikt voor ouders met kinderen in de basisschoolleeftijd, tot en met de puberteit.
Je maakt een goede keuze om op jonge leeftijd te starten met de cursus Executieve Functies. Ondanks dat nog niet alle executieve functies op jonge leeftijd al zijn ontwikkeld, is het voorbereidende deel net zo van belang. Denk maar eens aan uitgestelde aandacht wanneer je moet wachten op je beurt. En ook het weten dat je je vinger op moet steken wanneer je een vraag hebt. Dit zijn twee voorbeelden gerelateerd aan school, maar ook thuis kun je al spelenderwijs aan de slag. Door middel van spellen en activiteiten passend bij de leeftijd kent iedere levensfase een ontwikkeling van executieve functies. In de cursus krijg je als bonus een overzicht van deze ontwikkelingsfases en leeftijden en wat je op dat moment kunt verwachten, zodat je ook precies weet wat je al wel en niet van je kind kunt verwachten. Dit zal voorkomen dat je je kind overvraagt en een beroep doet op vaardigheden die je kind nog niet bezit (wat teleurstellingen en frustraties geeft van zowel jou als je kind).
Ook als je ouder bent van een puber is deze cursus nog goed te volgen. De executieve functies zijn namelijk hetzelfde voor een puber als voor een kind in de basisschoolleeftijd, alleen zouden ze op bepaalde punten meer ontwikkeld moeten zijn. Sommige voorbeelden zijn meer gericht op het jongere kind, maar dit kun je wel makkelijk vertalen naar de puberleeftijd. En als extra aanvulling krijg je nu ook toegang tot de 1,5 uur durende workshop gegeven door Rosalie van Gils over pubers. Je krijgt zicht op het brein van de puber, invloed van hormonen en andere factoren die een rol spelen in die leeftijd. Ook komt de hechting aan bod en natuurlijk de executieve functies gekoppeld aan het brein en het gedrag van jouw kind. De workshop geeft je nieuwe inzichten, waardoor je meer zicht krijgt in het gedrag van je kind én concrete stappen, waardoor het opvoeden van je puber een stukje makkelijker gaat en minder strijd kost. Dit maakt de cursus voor jou als ouder van een puber helemaal compleet!
Maar….ook wij als volwassenen doen een groot beroep op onze executies functies waarbij de ene sterker is ontwikkeld als de andere. Vergeet je snel je sleutels, doe je langer over informatie verwerking en dus langer om een reactie te geven, kom je vaak te laat, ben je snel overprikkeld, heb je het gevoel controle te verliezen als iets niet duidelijk voor je is, noem maar op…. (kan nog wel even doorgaan). Dit is allemaal te wijten aan de kwaliteit van je executieve functies. Altijd fijn dus om daar meer over te weten en jezelf (en je kind) te leren begrijpen.
De cursus is tevens prettig gebleken bij leerkrachten en zorgprofessionals.
Is de cursus te volgen wanneer ik ouder ben van kinderen met verschillende leeftijden?
Je kunt de cursus inzetten voor kinderen met verschillende leeftijden. De executieve functies zijn hetzelfde voor bijvoorbeeld je 11 jarige zoon als voor een kind van 6 jaar, alleen zouden ze op bepaalde punten meer ontwikkeld moeten zijn bij je oudste kind. Je krijgt door middel van de cursus hier goed inzicht in wat je van al je kinderen kunt verwachten en waar hun sterke kanten liggen en punten voor ontwikkeling. In de cursus krijg je als bonus een overzicht van deze ontwikkelingsfases en leeftijden en wat je op dat moment kunt verwachten, dus dit kun je gebruiken voor meerdere kinderen. Dus zeker toepasbaar voor je hele gezin.
Ik werk zelf met gezinnen of kinderen, is deze cursus dan ook waardevol voor mij om te volgen?
De cursus executieve functies wordt vaak gevolgd door professionals uit het werkveld, zoals leerkrachten, pedagogisch medewerkers, ambulant hulpverleners e.d. Het zal je informatie geven die je zelf niet tijdens je opleiding hebt gehad en die je direct inzichten en handvatten geeft om toe te passen in je eigen werk.
Je kunt ook een certificaat downloaden, mocht je daar gebruik van willen maken.
Ben ik als ouder wel geschikt om mijn kind te helpen?
Thuis is de plek om nieuwe vaardigheden te leren. Als ouder kun je door de hele dag heen korte momenten pakken om bewust te oefenen. Juist op momenten dat het brein van je kind kalm is. Daarnaast krijg je handvatten hoe je de executieve functies versterkt, gewoon in de door de dag heen. En doordat jij je kind het beste kent (we nemen je stap voor stap mee in het brein van je kind), ben jij juist de geschikte persoon om je kind hierbij te helpen
Ik heb de workshop executieve functies van jullie al gevolgd, heeft het dan zin om de cursus te gaan doen?
In de workshop heb je veel informatie gekregen over wat de executieve functies inhouden en wat de invloed hiervan is op het gedrag van je kind. De cursus gaat hierna een stapje verder, waarbij je per functie leert hoe jij je kind kunt helpen open te staan voor het leren, oefeningen per functie krijgt hoe jij ze op een speelse manier kunt trainen en hoe je ze in het dagelijks leven kunt integreren.
Ervaringen van andere ouders
Lees hier ervaringen van andere ouders die niet langer hebben getwijfeld en mooie stappen hebben gemaakt na het volgen van de cursus.
Versterk de Executieve Functies van jouw kind
+
En je zult merken dat je kind:
✓ Beter tegen veranderingen en nieuwe situaties kan
✓ Zijn/haar concentratie verbetert
✓ Minder snel overprikkeld reageert
✓ Rustiger en kalmer reageert
✓ Zich beter kan beheersen
✓ Zijn/haar aandacht verbetert
✓ Leert plannen en organiseren
✓ Makkelijker omgaat met overgangen van de dag
✓ Kan voegen naar ideeën van anderen
✓ Jouw minder claimt om hulp
✓ Sneller jouw instructies opvolgt
VOOR €97,- I.P.V €175,-
De belofte van ons aan jou
De cursussen en programma’s van Rustinouderschap.nl zijn al door meer dan 23.350 deelnemers effectief gebleken. We kunnen dus met vrij grote zekerheid zeggen dat deze cursus je meerdere nieuwe inzichten gaat geven.
Is de cursus onverhoopt niet wat je wilde?
RUST IN OUDERSCHAP BIEDT 100% NIET GOED, GELD TERUG!
Als je binnen 2 modules (14 dagen) niet tevreden bent, dan krijg je je geld terug, zonder dat je een reden hoeft op te geven.
100% GARANTIE
Als je merkt dat jouw kind elke keer tegen hetzelfde punt aanloopt
Blijf niet afwachten tot het vanzelf verbetert, maar zorg dat je bewust bent wat jij als ouder kunt doen
Je zal altijd blijven twijfelen voordat je iets start. Twijfelen of je er juist aan doet. Twijfelen of dit nu wel echt helpt.
Één ding is zeker….het vanzelf over laten waaien lukt vaak niet. Het kan wel even ‘rustiger’ zijn, maar dan komt het toch een paar maanden later weer terug.
Wees zeker van onze 14 dagen ‘niet goed, geld terug’ garantie en neem de stap.
We beloven je dat je er geen spijt van zult krijgen.
Twijfel je nog?
Lees hier ervaringen van andere ouders die hebben doorgepakt voor meer Rust in Huis.
De voordelen van een online cursus
✓ Op je eigen tijd en tempo
✓ Vanuit je eigen huis
✓ Makkelijk binnen je dagelijks leven toe te passen
✓ Gegarandeerd snelle verandering
✓ Te volgen via de app of laptop
Start nu voor 97 euro (i.p.v. €175,-)
Nu is de tijd voor…
…het maken van veranderingen
Help je kind en zorg voor het vergroten van vaardigheden (en dus succesgevoel bij je kind).
Deze jaren zijn momenten wat je niet kunt overdoen en waar je je kind een goede basis kan meegeven. Pak elke handreiking met beide handen aan.
Met onze >15 jaar ervaring als gedragswetenschapper/psycholoog en ambulant hulpverlener/kindtrainers willen we ook jou graag helpen en staan voor je klaar!
Start direct met de eerste module waarin we ons verdiepen in het kinderbrein en de invloed thuis en op school
✓ Binnen 7 weken resultaat
7 modules die je kunt bekijken op het apparaat van jouw keuze, op je eigen moment en eigen tempo.
✓ Werkboek
Concreet en stap voor stap aan de slag. Altijd te gebruiken als naslagwerk.
✓ Scripts en handleidingen
Overzicht ontwikkeling Executieve Functies per leeftijd, stappenplan omgeving + handleiding priorteiten stellen. Dit allemaal als aanvuling op alle video’s en workshops, om gericht en snel stappen te maken.
✓ 365 dagen toegang tot alle video’s en workshops
Je kunt direct aan de slag en je hebt voldoende tijd om alle video’s en workshops meerdere keren te bekijken.
✓ Inclusief opname Coaching Call
Waarin alles samenkomt wat je heb geleerd in de cursus.
✓ BONUS: Workshop Pubers
Ben je ouder van een puber? Dan is deze BONUS voor jou. Je krijgt nog meer zicht op het gedrag van je puber, waardoor je het gedrag van je puber beter begrijpt en de opvoeding minder strijd kost.
🎁 1 + 1 : GRATIS Cursus Minder Boos, Meer Rust
Verminder de boosheid van je kind met een effectief bewezen methode.
+
VAN €175,
voor maar €97,-
Laat de dagelijkse situaties rustiger verlopen
Alle rechten voorbehouden – Rust in Ouderschap