Rust in Ouderschap

Word de ouder die je altijd al wilde zijn…

Een opvoedingsaanpak dat zowel grenzen gevend is als sensitief en in verbinding, makkelijk uit te voeren voor jou als ouder, evenals helpend voor de ontwikkeling en welzijn van jouw kind.

Welkom bij Rust in Ouderschap! Je zal opvoeden nooit meer op dezelfde manier bekijken en ervaren als je deze kennis en vaardigheden onder de knie hebt. 

Al meerdere tips en tools ingezet?

Heb je al meerdere tools en handvatten ingezet, maar merk je dat het maar eventjes werkt? Of zelfs helemaal niet bij jouw kind of kinderen?

Vaak is opvoedhulp complexer dan je in eerste instantie denkt. Helemaal als er meerdere factoren spelen, zoals bijvoorbeeld sensitiviteit, temperament, interactie tussen broers/zussen, eigen triggers bij jou als ouder, evt. ADHD/autisme, leerproblemen, problemen in executieve functies (zoals flexibel zijn, overzicht houden etc.) en nog veel meer. In het lidmaatschap kun jij direct jouw situatie omschrijven en gaan we samen met jou prioriteiten stellen zodat je focus krijgt in wat werkt bij jouw kind(eren). 

“Je hoeft het niet perfect te doen om voor jouw kind de perfecte ouder te zijn…”

Vele vragen gaan bijvoorbeeld over dagelijkse moeilijke situaties, zoals boze buien, of de ochtendroutine die vervelend loopt, of vaak een weerwoord krijgen van je kind. 

We combineren daarom onze kennis vanuit verschillende oogpunten. Want in deze gevallen gaat het niet om simpel wat tips geven. Je wil juist de kennis over emotieregulatie combineren met de kennis over executieve functies, in combinatie met zelf als ouder rustig leren blijven om de situatie tot een goed einde te kunnen brengen.

Jij bent namelijk degene die je kind zal moeten leren om emoties kalm en stabiel te leren in het leven, en niet andersom….

Helaas zijn al deze situaties dus niet zo simpel als het lijkt, en op te lossen met een quick fix, met een korte tip. Wat je wil is lange termijn resultaat.

Je kind heeft leren lopen door te oefenen, door verschillende vaardigheden te leren, zoals leren vallen/jezelf opvangen, eerst links en dan rechts het voetje vooruit te zetten, stil te staan wanneer nodig om je balans te houden, en doorzettingsvermogen om tot het doel van de wandeling te komen. En zo is het ook met dagelijkse situaties met jouw kind. Het vereist verschillende vaardigheden. En dat is wat we je kunnen geven binnen het lidmaatschap.

Lidmaatschap

Wat zit er in het Programma Rust in Ouderschap?

Workshops voor elk probleem

Van driftbuien, boosheid, slaapproblemen, problemen op school, executieve functies, hechting trauma, zelfvertrouwen, niet aan willen kleden, tot hoe stel je grenzen. Krijg toegang tot 20+ workshops, modules, video’s en lessen (ter waarde van €1497,-)

Strategie en scripts voor elke situatie

Je weet precies wat te doen en wat te zeggen in elke moeilijke situatie. Alles staat precies voor jou op papier zodat je nooit zonder woorden komt te staan bij moeilijke momenten.  

Antwoord op al je vragen

Vraag specifieke vragen over jouw situatie en krijg onze professionele visie. Onze expertise is voor jou beschikbaar. Je voelt je nooit meer alleen!

Contact met andere ouders

Je kunt meelezen met vragen van andere ouders, contact zoeken met andere ouders die tegen dezelfde problemen aan lopen, en van andere ouders leren. Samen staan we sterk!

Ervaringen

“We beloven jou ‘aha’ momenten, praktische strategieën, korte termijn successen, en lange termijn winsten.”

Rosalie (drs.) – Gedragswetenschapper en psycholoog

Celia – Gezinsbegeleider, kindtrainer en ambulant hulpverlener

Corine – Gezinsbegeleider, kindtrainer en ambulant hulpverlener

Alle drie meer dan 13 jaar werkervaring opgedaan in de Specialistische Jeugdhulp met complexe problematieken bij kinderen en gezinssystemen. Daarna een aantal jaar onze eigen weg gegaan, maar toch weer onze expertise samengevoegd en Rust in Ouderschap opgericht.

Specialistische kennis mag laagdrempelig en via het online programma kunnen we duizenden ouders helpen naar meer rust in huis, rust bij jou als ouder, en rust bij jouw kind.

Start het Programma Rust in Ouderschap voor €29,- p/m

Je bepaalt zelf hoe lang je het programma blijft volgen

* het programma loopt automatisch door in een cyclus per maand, 3 maanden of 1 jaar (eigen keuze). Wil je stoppen? Geen probleem. Stuur dan een mail naar team@rustinouderschap.nl en we zetten het programma voor je stop voordat de volgende cyclus in gaat.

De visie van Rust in Ouderschap

Lange termijn vaardigheden

Simpel te integreren in dagelijks leven

Online leren blijft beter hangen

Zonder medische molen

Positieve ontwikkeling

Al onze hulp is gericht op het leren van lange termijn vaardigheden zodat ‘het probleem wat je ervaart’, niet alleen voor die situatie is opgelost, maar je structureel een verschil gaat merken. 

Je kunt je kind blijven aansturen, blijven herhalen wat je van hem/haar verwacht, oplossingen bedenken op het moment dat je kind overprikkeld is, of dat het niet meer weet wat nu eerst op te pakken en wat daarna. Maar dat zijn allemaal ‘bedekkingen’ van het echte probleem. 

En dat is waar wij jou vanuit het programma Rust in Ouderschap graag mee verder willen helpen. 

We hebben op allerlei gebieden en thema’s van het leven en de ontwikkeling van je kind workshops klaar staan. Daarnaast helpen we je persoonlijk mee en kun je altijd je vragen stellen, contact met andere ouders zoeken, of gewoonweg ook leren van de vragen van andere ouders. 

Alles op een rijtje…met praktische oefeningen en scripts

Wat Je Krijgt

#1 Workshops (van 30 minuten tot 90 minuten)

20+ workshops in diverse thema’s

Workshops worden wekelijks live gegeven, én er staan opnames voor je klaar zodat je zelf de datum/tijd kunt kiezen wanneer je iets volgt. Thema’s zijn bijvoorbeeld:

– Executieve Functies

– Emotieregulatie (boosheid)

– Angst en zelfvertrouwen

– Hoogsensitiviteit (en sterke eigen wil)

– Omgaan met faalangst

– Hechting stimuleren

– Sociale vaardigheden vergroten

– Weerbaarheid vergroten

– Hoe zorg je voor een rustige ochtend- en avondroutine

– Liefdevol grenzen stellen

– Driftbuien beperken

– Eigen oudergedrag en reacties veranderen

– En nog heel veel meer….

#2 Strategieën en scripts

inclusief

Voor verschillende situaties is het handig om een script te zeggen hoe je iets moet zeggen en wat je kunt zeggen tegen je kind. Als je wilt aansluiten bij je kind, maar ook een grens wilt stellen, dan ben je als ouder vaak zelf in de war wat je precies kunt zeggen. We’ve got you covered! 

#3 Stel je vragen en maak gebruik van onze expertise

inclusief

Je merkt dat je vastloopt bij bepaalde situaties en de ‘gewone’ en geijkte tips en handvatten niet werken. Vaak niet trouwens :-)! Daarvoor zijn wij er voor jou. Je kunt elke vraag stellen die je maar wil, en wij maken een compleet plaatje met alle factoren die van invloed zijn op de lastige situatie. We helpen je stap voor stap mee om snelle successen te boeken en ook voor de lange termijn winsten te krijgen in de ontwikkeling. 

#4 Contact met andere ouders

inclusief

We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Waar jij tegenaan loopt, is ook herkenbaar bij andere ouders. En andersom. Leer van vragen van andere ouders, en voel dat je niet de enige bent. Je doet het goed, echt waar… En wij helpen jou allemaal mee om dat zelf te voelen dat je hard je best doet en dat ook jij successen haalt. Via de Community kun jij dagelijks jouw vragen stellen over jouw situatie en jouw kind(eren). We reageren vrijwel altijd binnen 1 werkdag terug, en coachen je zo naar een verandering voor de lange termijn. En dát is waar wij het verschil maken met dit lidmaatschap. We kunnen direct aangeven waar jij die week je focus op kunt leggen, en dan zul je zien dat je snel een omslag maakt. Als je wilt kun je ook anoniem deelnemen door simpelweg je profiel aan te passen.

#5 Maandelijkse Coaching Call

inclusief

Elke maand hebben we een live online Coaching Call. Je kunt van tevoren je vraag al stellen, of gewoon tijdens de Coaching Call. Jij kunt ons wel zien, wij jou niet (en anderen ook niet). De vragen lopen via de chatfunctie en op deze manier kunnen wij jou live coachen en eventueel uitvragen over de ontwikkeling van je kind. Ook kun je vragen van andere deelnemers volgen en kun je eerdere opnames bekijken. Super waardevol dus om de eerdere opnames ook te kunnen bekijken! 

Kennis, inzichten en handvatten én onze professionele ogen op jouw situatie.

We denken mee en geven jou focus wat de snelste verandering brengt.

 TOEGANG ZOLANG JIJ WENST:

Het is nooit te laat om te starten

Probeer het nu direct uit en laat je verrassen door alles wat je nog kunt leren over opvoeden en de ontwikkeling van je kind

Omdat je graag wilt dat de wereld weer wat mooier is met je kinderen…je hebt immers maar 18 zomers met je kind(eren), dus maak er iets moois van… 

Start voor  €29,- p/m

* het programma loopt automatisch door in een cyclus per maand, 3 maanden of 1 jaar (eigen keuze). Wil je stoppen? Geen probleem. Stuur dan een mail naar team@rustinouderschap.nl en we zetten het programma voor je stop voordat de volgende cyclus in gaat.

Deze deelnemers zijn al aan de slag gegaan…

Een greep uit de vragen die kunnen worden gesteld in de community

Grip op de opvoeding en vertrouwen in jezelf als ouder, zodat de wereld met je kind weer een stukje mooier wordt 

TOEGANG ZOLANG JIJ WENST:

Het is nooit te laat om te starten

Er zijn altijd weer nieuwe inzichten en nieuwe kennis wat je nog niet weet… 

Omdat je graag meer rust en harmonie wil in huis, en je jouw kind het beste wil geven om te kunnen ontwikkelen

Start voor €29,- p/m

* het programma loopt automatisch door in een cyclus per maand, 3 maanden of 1 jaar (eigen keuze). Wil je stoppen? Geen probleem. Stuur dan een mail naar team@rustinouderschap.nl en we zetten het programma voor je stop voordat de volgende cyclus in gaat.

Een paar voorbeelden van wat je krijgt….

De belofte van ons aan jou

De cursussen van Rust in Ouderschap zijn al door meer dan 26.350 deelnemers effectief gebleken. We kunnen dus met vrij grote zekerheid zeggen dat we je meerdere nieuwe inzichten kunnen geven.

Heb je je doel behaald en wil je stoppen? Geen probleem. Via een lidmaatschap hebben we het zo makkelijk mogelijk gemaakt en kun je de regie zelf behouden hoe lang je toegang houdt. Als je wilt stoppen, kun je een mail sturen naar team@rustinouderschap.nl en dan zetten we het direct voor je stop. De toegang tot de leeromgeving vervalt dan ook per direct.  

Ervaringen

Twijfel niet langer en start direct

Maak nu de verandering in huis en wij helpen je mee
 €29,- p/m

* het programma loopt automatisch door in een cyclus per maand, 3 maanden of 1 jaar (eigen keuze). Wil je stoppen? Geen probleem. Stuur dan een mail naar team@rustinouderschap.nl en we zetten het programma voor je stop voordat de volgende cyclus in gaat.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt het programma?

Bij start krijg je eerst een aantal introductie modules. In deze modules nemen we je mee aan het handje en gaan we eerst kijken waar de kern zit van de moeilijkheden die je ervaart. Je kunt ook alvast wat neuzen in de community en bijvoorbeeld een opname van een coaching call kijken en je opgeven voor de volgende live online coaching call. Wil je direct advies? Ook dat kan! Dan kun je direct zelf ook in de community aangeven waar je tegenaan loopt, wat je al hebt geprobeerd, en wat je wil verbeteren. We reageren altijd snel en kunnen dan nog wat uitvragen of je al direct aangeven welke factoren meespelen in de ontwikkeling van je kind. Vanuit die kant kunnen we dan ook aangeven op welke thema’s je verdieping kunt zoeken binnen de thema-modules. Daar staat alle inhoud al voor je klaar, en kun je per week een nieuwe module volgen. Als je bijvoorbeeld een kind hebt wat sensitief is en een sterke wil, en je merkt dat je veel in strijd zit, dan geven we bijvoorbeeld aan om een bepaalde module te volgen, waar je helemaal wordt meegenomen in hoe je nu die verandering maakt in huis. 

Na een enquete merkten we dat de meeste mensen het fijn vinden om zelf regie te houden hoe lang ze het programma volgen. Vanuit deze reden hebben we gezorgd dat je per maand kunt beslissen of je doorgaat en van het programma gebruik wil maken. Bij start adviseren we altijd om te starten met de workshop over Hechting. Dit is namelijk de basis van vrijwel alle situaties en is goed om daar op een makkelijke manier meer over te weten. Rosalie van Gils (drs./gedragswetenschapper) neemt je er in een fijne manier in mee.

Verder kun je alle modules en thema’s volgen die we klaar hebben staan, inclusief gebruik maken van de coaching calls en de community om je vragen te stellen. Alles wat je nodig hebt in de opvoeding zit in dit programma!

Het abonnement wordt automatisch verlengd per maand, totdat je natuurlijk opzegt. Opzegging kun je heel makkelijk doen door een mail te sturen naar team@rustinouderschap.nl, en dan zetten we alles direct voor je stop.

 

Is het wel passend voor mij?

Opvoeden leren we niet en is eigenlijk super complex… 

Je kunt je nooit helemaal voorbereiden als ouder op wat komen gaat. Het complexe zien we vooral doordat er bij één situatie vaak niet een simpele tip te geven is. En als dat werkt, werkt dat vaak maar voor even. 

Het is net als leren rekenen. Om dat goed te kunnen heb je verschillende vaardigheden nodig. Zoals je impulsen onder controle houden om te luisteren naar de leerkracht, informatie te verwerken, emoties die opkomen te onderdrukken, verbanden leggen tussen de uitleg die je krijgt en wat je op papier moet zetten, of wat je moet uitrekenen aan sommen, reflecteren en vragen om hulp daar waar nodig, en nog veel meer dan dit zelfs. 

Als je een kind hebt wat bijvoorbeeld sneller boos is, of niet goed tegen eisen kan van de omgeving, of snel druk voelt, (faal)angstig is of juist onzeker, bij al deze situaties die meerdere keren op een dag voorkomen zijn er meerdere factoren die meespelen. Het is niet 1 ding, 1 tip, en dan ben je er…. Helaas, was het maar zo. 

En daar zijn wij net in gespecialiseerd door onze achtergrond in de psychologie en kindontwikkeling, en natuurlijk de jarenlange ervaring als gedragswetenschapper en ambulant hulpverleners in de Specialistische Jeugdhulp. 

Heeft je kind een diagnose, ook dat is geen probleem. We denken graag met je mee en geven je (heel belangrijk) focus op waar je als eerste kunt richten. Want vaak speelt er zoveel, dat je het overzicht kwijt raakt. 

Twijfel je toch nog? Mail dan even naar support@rustinouderschap.nl en dan denken we met je persoonlijke situatie mee. 

Hoe werkt opzeggen?

Heb je je doel behaald? Mail dan naar team@rustinouderschap.nl en dan zetten we het abonnement per direct voor je stop. Dit kan per maand, per kwartaal of per jaar (eigen keuze bij betalingspagina). Wat fijn is, is dat je het op tijd even aangeeft (5 dagen voor de volgende incasso), dan weten we zeker dat er geen nieuwe incasso komt. 

Bij opzegging vervalt de toegang tot alle inhoud van de leeromgeving per direct. Hou er dus even rekening mee wanneer je wilt opzeggen. 

Hoe lang krijg je toegang?

Het lidmaatschap is op basis van een abonnement. Je houdt dus toegang zo lang je zelf wenst en lid blijft. 

Voor bijvoorbeeld ons werk doen we opleidingen en cursussen. Opvoeden is vrijwel de belangrijkste taak die je hebt als ouder en daar hebben we geen achtergrond in gekregen. 
Maak het verschil voor jou en je kinderen en zorg voor meer rust en harmonie in huis
Start nu direct voor €29,- p/m

GEGEVENS

Wij zijn een online bedrijf en bieden alleen online cursussen of programma’s aan. Onze communicatie verloopt volledig via email en de leeromgeving voor leden. Ons postadres is gesitueerd aan onderstaand kantooradres. 

Rust in Ouderschap BV

Brieltjenspolder 28

4921 PJ Made

team@rustinouderschap.nl