Aanbod voor Professionals

Voor professionals die werken met ouders en/of kinderen

We merken dat het voor professionals ook fijn is om hulp te krijgen bij hun werk. Vanwege lage opleidingsbudgetten of tekort in tijd is investeren in opleidingen en cursussen voor jou zelf als professional niet altijd even makkelijk. 

Of je bent een nog vrij beginnende professional en zoekt hulp om trajecten met gezinnen makkelijker te laten verlopen en kwaliteit te verbeteren.

Wij bieden een professionaliseringstraject aan vanuit Rust in Ouderschap.

Momenteel volgen al veel professionals ook onze cursussen om zelf hun kennis en kwaliteiten te vergroten. Maar we merken dat er meer behoefte is aan professionals onderling om van elkaar te leren. 

Wat houdt het traject in:

 • Je krijgt 1 jaar toegang tot al onze cursussen, het programma en de weerbaarheidstraining.
 • Ook nieuw ontwikkelde cursussen en updates van bestaande cursussen krijg je toegang tot.
 • We voegen workshops toe, zoals ‘Oplossingsgericht werken’, ‘Invloed vergroten als hulpverlener’, ‘Executieve Functies’, ‘Hechting verbeteren met 5 concrete stappen’ en ‘Moeilijke gesprekken makkelijker laten verlopen’. Verdere workshops kun je altijd in meedenken.
 • 1x per maand hebben we een live online Coaching Call (inclusief opname) waar jij al je vragen kunt stellen en wij je stap voor stap helpen in professionalisering.
 • We hebben een online community waar jij je vragen tussen Coaching Calls kunt stellen.
 • Wil jij ook online hulp geven? Ook die vragen kun je aan ons stellen, en we helpen je verder om een online aanbod op te zetten.

Investering: €2997,-    €997,- 

1 jaar toegang

Eenmalig, 6 of 12 termijnen mogelijk

Meer dan 18 jaar ervaring als psycholoog/gedragswetenschapper en ambulant hulpverleners

 

Hi! Wij zijn Rosalie (drs./psychologe), Celia en Corine. Na meer dan 15 jaar ervaring in de specialistische jeugdzorg, waarin we honderden ouders en kinderen hebben begeleid, vonden we het tijd om ouders op een meer laagdrempelige manier te gaan helpen via Rust In Ouderschap. 

Onze ervaring even op een rijtje:

Rosalie:

 • Universitair opgeleid tot psychologe
 • >13 jaar gewerkt als gedragswetenschapper op MKD (0-7 jaar), Dagbehandeling (5-12 jaar) en residentiële groepen (pubers) en gezinshuizen.
 • Heel breed oplossingsgericht opgeleid. Rosalie gaat geen moeilijk gesprek uit de weg en is een kei in lastige gesprekken omdraaien naar een gezamenlijk doel en rust in het gesprek. 
 • Specialist in angsten, hechting- en trauma problematiek, externaliserend gedrag, executieve functies en complexe problematieken (zoals dysharmonische profielen in de klas in combinatie met gedragsproblemen en onderwijsbehoeften)
 • Te breed opgeleid om alles hier te benoemen ;-). O.a. ook EMDR therapeut, ACT therapeut, hypnotherapeut, biofeedback en klassieke neurofeedbacktherapeut.
 • Naast deze expertise heeft Rosalie als ondernemer een omvangrijk online bedrijf voor volwassenen met angst/paniekklachten en chronische stressklachten.

 

Corine:

 • HBO opgeleid Social Work en Middle Management Zorg en Welzijn.
 • > 15 jaar gewerkt als pedagogisch medewerker/ambulant hulpverlener op residentiële groepen, dagbehandeling, in gezinnen en op scholen. Het begeleiden van kinderen, ouders en leerkrachten stond daarbij centraal & trainer van weerbaarheidstrainingen en sociale vaardigheden.
 • > 10 jaar gewerkt als trainer van professionals in de Jeugdzorg.
 • Specialist in internaliserend gedrag, emoties bij kinderen en begeleiden van kinderen tussen 4 en 12. En de koppeling maken tussen gedrag van het kind en wat dit vraagt van de ouder of leerkracht, met ouders tot gezamenlijke doelen komen (ook als ze zich nog niet bewust zijn van hun aandeel).
 • Corine bekijkt situaties vanuit meerdere invalshoeken zonder het oog voor detail te verliezen. Ze komt hierbij tot de kern en ziet welke stappen er nodig zijn om tot meer inzicht, vaardigheden en groei te komen.
 • Daarnaast heeft Corine gewerkt als coördinator en werkbegeleider voor andere professionals in de Jeugdzorg. Corine sluit goed aan bij de (hulp)vraag en kan goed overzicht en structuur aanbrengen.

Celia:

 • HBO opgeleid tot pedagogisch werker en HBO+ in manager in zorg en welzijn.
 • > 15 jaar gewerkt als pedagogisch medewerker op de dagbehandeling, ambulant hulpverlener in het begeleiden van kinderen, gezinnen en leerkrachten/professionals, trainer in weerbaarheid en sociale vaardigheden.
 • Heel breed oplossingsgericht opgeleid. Celia is een snelle denker met een sterk vermogen om situaties te doorzien en snel tot de kern van een probleem te komen. Om hierna gezamenlijk tot een passende werkwijze voor de oplossing van het probleem te komen.
 • Specialist in externaliserend gedrag, executieve functies, gespreksvoering met kinderen en het begeleiden van professionals. 
 • Naast deze expertise heeft Celia ruime ervaring als manager en is een echte verbinder waarbij zij ander in zijn of haar kracht zet om tot ontwikkelen te komen. 

Wij zijn Rosalie, Celia en Corine

We merken dat de meeste professionals vastlopen in het begeleiden van gezinnen/kinderen waarbij kinderen bepalend zijn, controle willen houden, sensitief zijn en/of ADHD of ASS speelt. En laat dit nu nét hetgeen zijn waar wij als team in gespecialiseerd zijn met elkaar. 

De ‘geijkte’ tips zijn nog steeds vaak: 

👉 Grenzen concreter stellen

👉 Consequent blijven zijn

👉 Keuzemogelijkheden aanbieden

👉 Gewenst gedrag belonen

👉 In gesprek gaan 

👉 Consequentie stellen 

👉 Etc. 

Maar je hebt vast al gemerkt dat dit niet bij alle gezinnen/kinderen werkt. Sterker nog, de kinderen worden er juist bepalender van…. en de ouders weten niet meer wat te doen. 

Mocht je o.a. hier tegenaan lopen? Dan zit je hier goed en verwelkomen we je graag bij Rust in Ouderschap voor Professionals. 

Wat houdt het traject in:

 • Je krijgt 1 jaar toegang tot al onze cursussen, het programma en de weerbaarheidstraining.
 • Ook nieuw ontwikkelde cursussen en updates van bestaande cursussen krijg je toegang tot.
 • We voegen workshops toe, zoals ‘Oplossingsgericht werken’, ‘Invloed vergroten als hulpverlener’, ‘Executieve Functies stimuleren’, ‘Hechting stimuleren in 5 concrete stappen’ en ‘Moeilijke gesprekken makkelijker laten verlopen’. Verdere workshops kun je altijd in meedenken natuurlijk. Doordat we met z’n drieën zijn, kunnen we je van een heel divers pakket aan professionalisering voorzien. 
 • 1x per maand hebben we een live online Coaching Call (inclusief opname) waar jij al je vragen kunt stellen en wij je stap voor stap helpen in professionalisering en diversiteit aan vragen die je hebt.
 • We hebben een online community waar jij je vragen tussen Coaching Calls kunt stellen.
 • Wil jij ook online hulp geven? Ook die vragen kun je aan ons stellen, en we helpen je verder om een online aanbod op te zetten.

Investering: €997,- 

1 jaar toegang

Eenmalig, 6 of 12 termijnen mogelijk

Mail ons via contact@rustinouderschap.nl voor vragen of overleg

We kunnen dan altijd even (telefonisch) contact hebben over wat jij zoekt aan hulp

Wil je als bedrijf aanmelden voor meerdere medewerkers, neem dan ook even contact met ons op. Dan kunnen we met elkaar kijken naar de mogelijkheden! 

Goed om te vermelden:

Ben je zelf ondernemer? De kosten zijn aftrekbaar van de belasting. 

Wil jouw organisatie betalen? We kunnen jouw organisatie altijd een factuur sturen. Mail ons dan even om te overleggen wat handig is.