Slaapproblemen bij kinderen. Wat kan ik doen als mijn kind onrustig slaapt?

Slaap is cruciaal voor de gezondheid en ontwikkeling van kinderen. Het is echter een veel voorkomend probleem onder ouders dat hun kind niet wil slapen, kan slapen of onrustig is tijdens de slaap. Dit kan een impact hebben op zowel jou als ouder als op je kind.

Kind wil niet slapen

Je kind blijft uit bed komen, gaat met jou de strijd aan, blijft roepen of gaat zelfs huilen of schreeuwen dat het niet wil slapen…..dit kan een frustrerende en uitdagende ervaring zijn. Vooral als het zich herhaalt en je kind en jij als ouder niet genoeg slaap krijgen.

In dit thema gaan we in op waarom slaap zo belangrijk is voor kinderen, en geven we tips en adviezen over hoe je je kind kan stimuleren om te gaan slapen als ze dat niet willen. Hierbij richten we ons vooral op baby’s, peuters en kleuters die niet (zelfstandig) willen gaan slapen.

Kind kan niet slapen

Er zijn verschillende redenen waarom een kind niet kan slapen, en het is belangrijk om te weten wat deze oorzaken zijn en hoe je ze kunt aanpakken. In dit thema gaan we in op slapeloosheid bij kinderen. We zullen enkele tips geven om je kind te kunnen laten slapen en enkele strategieën delen om snel in slaap te vallen als kind.

Kind slaapt onrustig

Slaapproblemen bij kinderen zijn een veelvoorkomend probleem. Kinderen die niet goed of onrustig slapen kunnen zich overdag prikkelbaar en moe voelen, waardoor ze ook moeilijk te hanteren zijn,  wat het leven voor jou als ouder en voor jouw kind  moeilijker kan maken.  In dit thema zullen we de oorzaken van slaapproblemen bij kinderen bespreken en suggesties geven over wat je kunt doen als je kind onrustig slaapt.

Angst om te slapen

Een reden dat je kind niet goed slaapt, kan ook zijn dat je kind bang is om te gaan slapen. Of het nu gaat om een peuter die plotseling ’s nachts wakker wordt en niet meer wil slapen, of een baby die niet wil slapen zonder dat jij erbij bent. Het kan een verontrustende en vermoeiende tijd zijn voor zowel het kind als de ouders. In dit thema zullen we bespreken waarom kinderen bang zijn om te slapen, en wat je als ouder kunt doen om te helpen.

Onze artikelen binnen het thema slapen

Binnen dit thema staan we stil bij het slaap van jouw kind en de slaapproblemen (zoals niet in willen slapen, niet zelfstandig kunnen slapen, hoesten tijdens slaap, bang om te gaan slapen), waar je als ouder mee te maken kunt krijgen. Klik op het onderwerp waar jij interesse in hebt en kom erachter hoe jij en je kind rustigere nachten kunnen krijgen.

Rust in ouderschap is gespecialiseerd in het aanbieden van cursussen om weer rust in het ouderschap te krijgen. Op onze speciale pagina lees je wat je allemaal krijgt in het programma en hoe je kunt deelnemen. Bekijk ons programma voor meer informatie. 

dreumes
dreumes
dreumes
dreumes

GEGEVENS

Wij zijn een online bedrijf en bieden alleen online cursussen of programma’s aan. Onze communicatie verloopt volledig via email en de leeromgeving voor leden. Ons postadres is gesitueerd aan onderstaand kantooradres. 

Rust in Ouderschap BV

Brieltjenspolder 28

4921 PJ Made

team@rustinouderschap.nl