Hechting en het bevorderen van je relatie met je kind

Een goede ouder-kind relatie is bevorderlijk voor de ontwikkeling van je kind. Soms zijn er situaties, waardoor deze relatie wordt belemmerd. Bijvoorbeeld een moeizame start bij de geboorte (zoals een start in de couveuse), een ouder die geen contact heeft met een kind of een symbiotische relatie tussen ouder en kind. Dit alles kan onder andere van invloed zijn op de hechting met je kind. Oftewel, de band tussen jou als ouder en je kind die ontstaat in het eerste levensjaar.

Het belang van een veilige hechting

Een goede hechting wordt ook wel veilige hechting genoemd. Kinderen die veilig gehecht zijn hebben een goede balans in nabijheid zoeken bij de persoon met wie ze een gehechtheidsrelatie hebben en ruimte voelen om te ontdekken. Een veilige hechting met je kind draagt bij aan op een goede manier omgaan met stress en emoties. Ook draagt het bij aan een positieve interactie met andere mensen, stabiel voelen en het hebben van vertrouwen in jezelf.

Weet dat als je kind door omstandigheden onveilig gehecht is, dat dit niet blijvend hoeft te zijn. Je kunt werken aan het herstellen van deze hechting naar een veilige hechting. Het is, hoe dan ook, altijd van grote waarde, om in te investeren in de hechtingsband en relatie met je kind.

Onze artikelen binnen het thema hechting

Binnen dit opvoedthema staan we stil bij de ouder kind relatie, de impact hiervan op het gedrag en ontwikkeling van je kind. Ook krijg je inzichten en handvatten over hoe je de hechting en band met je kind kunt versterken en stimuleren. Klik op het onderwerp waar jij interesse in hebt en ontdek meer over hechting en de relatie tussen ouder en kind.

dreumes
dreumes
dreumes
dreumes
dreumes
dreumes

GEGEVENS

Wij zijn een online bedrijf en bieden alleen online cursussen of programma’s aan. Onze communicatie verloopt volledig via email en de leeromgeving voor leden. Ons postadres is gesitueerd aan onderstaand kantooradres. 

Rust in Ouderschap BV

Brieltjenspolder 28

4921 PJ Made

team@rustinouderschap.nl