Omgaan met boosheid bij je kind

Huilen, in een hoekje gaan zitten, schelden, schreeuwen, met spullen gooien, anderen pijn doen… Wanneer je een kind hebt dat snel boos en geprikkeld reageert, kan dit voor veel onrust in huis zorgen. Zeker wanneer de boosheid eruit komt door driftbuien of agressief gedrag. Dit gedrag is een uiting van onmacht: je kind weet nog niet hoe die op een andere manier met deze overweldigende gevoelens om kan gaan. Gelukkig kun jij je kind daarbij helpen. Ontdek in dit opvoedthema alles over omgaan met boosheid, agressief gedrag en driftbuien bij kinderen van diverse leeftijden.

Boosheid bij kinderen

Jonge kinderen zijn niet in staat om zijn of haar emoties te reguleren. Wanneer je kind veel prikkels ontvangt, dan kan dit in bepaalde situaties zorgen voor boosheid. En omdat je kind zijn/haar emoties niet onder controle kan houden, is dat boos ook echt meteen héél boos. Jij kan je kind als ouder helpen. Wanneer je je kind van jongs af aan leert emoties te herkennen, te reguleren en passend te uiten, help je je kind nu én geef je hem/haar ook wat moois mee voor later. Bovendien zal het zorgen voor meer rust in jullie gezin. Ontdek daarnaast hoe je kunt omgaan met de boosheid van je kind, voor de gevallen waarin je kindje zijn of haar emoties nog niet passend weet te uiten.

Driftbuien bij kinderen

Vooral jonge kinderen kunnen hun frustraties en teleurstellingen regelmatig uiten door een driftbui. Dit kan heftig zijn voor jouw kind en ook voor jou als ouder. Driftbuien komen veel voor bij baby’s, peuters en kleuters, maar dat wil zeker niet zeker dat dit altijd makkelijk is. Het doet ook iets met jou als ouder, het roept bij jou ook emoties op en misschien wel een onmachtig gevoel. Lees direct meer over omgaan met driftbuien bij peuters, kleuters of baby’s. Leer te begrijpen hoe het komt dat jouw kind driftig is en wat je het beste kunt doen om driftbuien te voorkomen of minder lang te laten duren.

Agressief gedrag bij kinderen

Het is belangrijk om het gevoel van je kind serieus te nemen. Dit betekent niet dat je al het gedrag hoeft goed te keuren wat je kind laat zien, zoals agressief gedrag van je kind. Je kind mag boos zijn, maar dat betekent niet dat je het goedkeurt dat je kind bijvoorbeeld anderen pijn doet of spullen kapot maakt. Als ouder is het zoeken hoe je grenzen geeft aan agressief gedrag, maar wel ruimte geeft aan die boze gevoelens.

Onze artikelen binnen het thema boosheid

Binnen dit opvoedthema staan we er bij stil hoe je omgaat met boos gedrag bij je kind. We nemen je mee in ‘de wereld van de driftbuien’ van je kind en geven we je inzichten waar dit vandaan komt en hoe je hier nu het beste mee om kunt gaan. Ook geven we antwoord op de vraag of je kind agressief gedrag nabootst of dat dit vanuit henzelf komt. Je krijgt hierbij handvatten voor hoe je met het agressieve gedrag van je kind om kunt gaan. Dit alles zal er voor zorgen dat jij je zekerder voelt, minder op je tenen hoeft te lopen en jouw kind zich meer begrepen en gehoord voelt, waardoor er meer rust komt in huis.

dreumes
dreumes
dreumes

GEGEVENS

Wij zijn een online bedrijf en bieden alleen online cursussen of programma’s aan. Onze communicatie verloopt volledig via email en de leeromgeving voor leden. Ons postadres is gesitueerd aan onderstaand kantooradres. 

Rust in Ouderschap BV

Brieltjenspolder 28

4921 PJ Made

team@rustinouderschap.nl