Programma Rust in Ouderschap

Voor elke ouder die vragen heeft over opvoeding, gedrag of ontwikkeling van het kind

Zet vandaag nog de stap naar een blijvende verandering

Heb je er last van dat je kind zich misdraagt, niet luistert naar je, steeds weer boos is?

En ben je toe aan meer Rust en Harmonie in huis? 

Bekijk de video

Al meerdere tips en tools ingezet?

Heb je al meerdere tools en handvatten ingezet, maar merk je dat het maar eventjes werkt? Of zelfs helemaal niet bij jouw kind of kinderen?

Vaak is opvoedhulp complexer dan je in eerste instantie denkt. Helemaal als er meerdere factoren spelen, zoals bijvoorbeeld sensitiviteit, temperament, interactie tussen broers/zussen, eigen triggers bij jou als ouder, evt. ADHD/autisme, leerproblemen, problemen in executieve functies (zoals flexibel zijn, overzicht houden etc.) en nog veel meer. In het lidmaatschap kun jij direct jouw situatie omschrijven en gaan we samen met jou prioriteiten stellen zodat je focus krijgt in wat werkt bij jouw kind(eren).

“Je hoeft het niet perfect te doen om voor jouw kind de perfecte ouder te zijn…”
Vele vragen gaan bijvoorbeeld over dagelijkse moeilijke situaties, zoals boze buien, of de ochtendroutine die vervelend loopt, of vaak een weerwoord krijgen van je kind. 
We combineren daarom onze kennis vanuit verschillende oogpunten. Want in deze gevallen gaat het niet om simpel wat tips geven. Je wil juist de kennis over emotieregulatie combineren met de kennis over executieve functies, in combinatie met zelf als ouder rustig leren blijven om de situatie tot een goed einde te kunnen brengen.

Jij bent namelijk degene die je kind zal moeten leren om emoties kalm en stabiel te leren in het leven, en niet andersom….

Helaas zijn al deze situaties dus niet zo simpel als het lijkt, en op te lossen met een quick fix, met een korte tip. Wat je wil is lange termijn resultaat.

Je kind heeft leren lopen door te oefenen, door verschillende vaardigheden te leren, zoals leren vallen/jezelf opvangen, eerst links en dan rechts het voetje vooruit te zetten, stil te staan wanneer nodig om je balans te houden, en doorzettingsvermogen om tot het doel van de wandeling te komen. En zo is het ook met dagelijkse situaties met jouw kind. Het vereist verschillende vaardigheden. En dat is wat we je kunnen geven binnen het programma.

Wat zit er in het Programma Rust in Ouderschap?

Workshops /video’s  voor elk probleem
Van driftbuien, boosheid, slaapproblemen, problemen op school, executieve functies, hechting trauma, zelfvertrouwen, niet aan willen kleden, tot hoe stel je grenzen. Krijg toegang tot 20+ workshops, modules, video’s en lessen (ter waarde van €1497,-). Alle video’s bevatten werkbladen ter ondersteuning.

Al het aanbod van Rust in Ouderschap is ondergebracht in dit programma. 

Strategie en scripts voor elke situatie
Je weet precies wat te doen en wat te zeggen in elke moeilijke situatie. Alles staat precies voor jou op papier zodat je nooit zonder woorden komt te staan bij moeilijke momenten. Zoals de Gouden Vaardighedenlijst, Do’s en Don’ts broers en zussen, verbindingbouwers, stress release oefeningen voor jou als ouder. En dit is nog maar een tipje van de sluier.
Antwoord op al je vragen
Vraag specifieke vragen over jouw situatie en krijg onze professionele visie. Onze expertise is voor jou beschikbaar. Je voelt je nooit meer alleen!
Contact met andere ouders
Je kunt meelezen met vragen van andere ouders, contact zoeken met andere ouders die tegen dezelfde problemen aan lopen, en van andere ouders leren. Samen staan we sterk!

Ervaringen

Zet vandaag nog de eerste stap naar meer Rust in Huis

Krijg direct toegang tot het gehele programma

Toegang tot alle cursussen (+ vele andere thema’s), workshops en scripts van Rust in Ouderschap + persoonlijke begeleiding via community en coaching calls)

Start het Programma Rust in Ouderschap voor
€79,- p/m

Betaling per maand

Start het Programma Rust in Ouderschap voor
€73,- p/m

Betaling per kwartaal

Je bepaalt zelf hoe lang je het programma blijft volgen 

Start het Programma Rust in Ouderschap voor
€65,- p/m

Betaling per jaar

* Heb je je doel behaald?  Je kunt je abonnement zelfstandig stopzetten via je eigen account. Je hebt volledig je eigen regie.

Alles op een rijtje…met praktische oefeningen en scripts

Wat Je Krijgt

#1 Thema’s met workshops, video’s en blogs. 

20+ workshops en modules met video’s in diverse thema’s
De thema’s staan allemaal voor je open, zodat je zelf de datum/tijd kunt kiezen wanneer je iets volgt. Thema’s zijn bijvoorbeeld:

– Executieve Functies

– Emotieregulatie (boosheid)

– Angst en zelfvertrouwen

– Hoogsensitiviteit (en sterke eigen wil)

– Omgaan met faalangst

– Hechting stimuleren

– Sociale vaardigheden vergroten

– Weerbaarheid vergroten

– Hoe zorg je voor een rustige ochtend- en avondroutine

– Liefdevol grenzen stellen

– Driftbuien beperken

– Pubers

– Eigen oudergedrag en reacties veranderen

– En nog heel veel meer….

Alle thema’s zijn beschikbaar en worden steeds weer aangevuld. 
Elk thema bevat werkbladen, zodat je stap voor stap met alle inzichten aan de slag kunt gaan. Ook goed te gebruiken als naslagwerk.
Al het aanbod van Rust in Ouderschap (cursussen, training, workshops, alle bonussen e.d.) zijn te vinden in de thema’s van het programma. 

#2 Strategieën en scripts

inclusief
Voor verschillende situaties is het handig om een script te zeggen hoe je iets moet zeggen en wat je kunt zeggen tegen je kind. Als je wilt aansluiten bij je kind, maar ook een grens wilt stellen, dan ben je als ouder vaak zelf in de war wat je precies kunt zeggen. We’ve got you covered!

#3 Stel je vragen en maak gebruik van onze expertise (dagelijks je vragen stellen in de community)

inclusief
Je merkt dat je vastloopt bij bepaalde situaties en de ‘gewone’ en geijkte tips en handvatten niet werken. Vaak niet trouwens :-)! Daarvoor zijn wij er voor jou. Je kunt elke vraag stellen die je maar wil, in de community of tijdens de live coaching calls. Via de Community kun jij dagelijks jouw vragen stellen over jouw situatie en jouw kind(eren). We reageren vrijwel altijd binnen 1 werkdag terug, en coachen je zo naar een verandering voor de lange termijn. En dát is waar wij het verschil maken met dit lidmaatschap. We kunnen direct aangeven waar jij die week je focus op kunt leggen, en dan zul je zien dat je snel een omslag maakt. Wij maken een compleet plaatje met alle factoren die van invloed zijn op de lastige situatie. We helpen je stap voor stap mee om snelle successen te boeken en ook voor de lange termijn winsten te krijgen in de ontwikkeling.

Als je wilt kun je ook anoniem deelnemen door simpelweg je profiel aan te passen.

#4 Maandelijkse Coaching Call

inclusief
Elke maand (of soms ook vaker) hebben we een live online Coaching Call. Je kunt van tevoren je vraag al stellen, of gewoon tijdens de Coaching Call. Jij kunt ons wel zien, wij jou niet (en anderen ook niet). De vragen lopen via de chatfunctie en op deze manier kunnen wij jou live coachen en eventueel uitvragen over de ontwikkeling van je kind. Ook kun je vragen van andere deelnemers volgen en kun je eerdere opnames bekijken. Super waardevol dus om de eerdere opnames ook te kunnen bekijken!

#5 Contact met andere ouders

inclusief
We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Waar jij tegenaan loopt, is ook herkenbaar bij andere ouders. En andersom. Leer van vragen van andere ouders, en voel dat je niet de enige bent.
Kennis, inzichten en handvatten én onze professionele ogen op jouw situatie.

We denken mee en geven jou focus wat de snelste verandering brengt.

Krijg direct toegang tot het gehele programma

Toegang tot alle cursussen (+ vele andere thema’s), workshops en scripts van Rust in Ouderschap + persoonlijke begeleiding via community en coaching calls)

Start het Programma Rust in Ouderschap voor
€79,- p/m

Betaling per maand

Start het Programma Rust in Ouderschap voor
€73,- p/m

Betaling per kwartaal

*   Je bepaalt zelf hoe lang je het programma blijft volgen

Start het Programma Rust in Ouderschap voor
€65,- p/m

Betaling per jaar

*   Heb je de rust in Huis die je graag wilde?  Je kunt je abonnement zelfstandig stopzetten via je eigen account. Je hebt volledig je eigen regie.

Deze deelnemers zijn al aan de slag gegaan…

Deze bonussen zijn voor jou…

6 concrete stappen om goed af te stemmen op je kind

Deze concrete stappen gaan jouw gegarandeerd helpen in zowel fijne als lastige situaties met je kind.

Wat zal zorgen voor vertrouwen en gerichte handvatten waar je direct mee aan de slag kunt gaan en die zullen helpen om elke situatie in huis goed door te komen, de strijd zal verminderen en je kind meer positief gedrag zal laten zien. 

Een basistool voor elke ouder!

Gouden Vaardighedenlijst

Het brein van een kind ontwikkelt zich stap voor stap en in de loop der jaren groeien hierdoor de vaardigheden van je kind.

De valkuil is dat je al een beroep doet op vaardigheden die je kind nog niet ontwikkeld heeft.

Bijvoorbeeld:

– Van je kind van 5 verwachten dat hij direct opruimt als je dat vraagt

– 3 opdrachten tegelijk geven, terwijl je kind er maar 1 kan uitvoeren

– Zeggen dat je kind over 15 minuten moet stoppen met gamen, maar nog geen tijdsbesef heeft.

– Verwachten dat je puber zich makkelijk aanpast.

Of de andere kant is dat je juist taken of vaardigheden van je kind overneemt, wat je kind al wel zelf zou kunnen. (Dat is zonde)

Met behulp van deze lijst kun je precies zien wat je kunt verwachten aan vaardigheden in de leeftijdsfase waarin je kind nu zit. Dit is een grote eye-opener en alleen deze kennis al zorgt er gegarandeerd voor dat dagelijkse situaties soepeler zullen verlopen.

Document Executieve Functies

In dit document vind je per leeftijdscategorie wat je kind ongeveer zou moeten kunnen per executieve functie. We blijven altijd in ontwikkeling en het is altijd lastig om precies een gemiddelde te bepalen, maar deze richtlijn helpt jou om te zien dat wat je kind laat zien passend is bij zijn/haar leeftijd. Zo heb je altijd je verwachtingen in de juiste richting.

Script broer en zussen

Ben je ouder van meerdere kinderen, dan zul je ongetwijfeld merken dat broer(s) en zus(sen) het elkaar erg lastig kunnen maken. Dit kan behoorlijk vermoeiend zijn voor hen, maar zeker ook voor jou als ouder. En speciaal daarom krijg je een mooi document waar je direct mee aan de slag kunt gaan in het verminderen van strijd tussen broer(s) en zus(sen). 

Focusdocument

Hoe zorg je nu dat je zelf focus krijgt en houdt en je stap voor stap alles wat je leert kunt integreren. Je krijgt het allemaal van ons aangereikt in deze handleiding, zodat je gericht bezig bent en echt stappen gaat maken.

 

Stappenplan voor de omgeving

Door mensen uit de omgeving erbij te betrekken, zorg je ervoor dat je kind en het brein van je kind in een kalme staat komt, waardoor je kind eerder een stap kan maken in het vergroten van de  vaardigheden die jouw kind aan het oefenen is. Neem dit stappenplan door met de leerkracht, sportleerkracht, oppas e.d. Zo gaat je kind nog sneller stappen maken en zo zullen ze het gedrag van je kind ook eerder begrijpen.

Een greep uit de vragen die kunnen worden gesteld in de community

De belofte van ons aan jou

De cursussen van Rust in Ouderschap zijn al door meer dan 26.350 deelnemers effectief gebleken. We kunnen dus met vrij grote zekerheid zeggen dat we je meerdere nieuwe inzichten kunnen geven.

Heb je je doel behaald en wil je stoppen? Geen probleem. We hebben het zo makkelijk mogelijk gemaakt en kun je de regie zelf behouden hoe lang je toegang houdt. Als je wilt stoppen, kun je een mail sturen naar team@rustinouderschap.nl en dan zetten we het direct voor je stop. De toegang tot de leeromgeving vervalt dan ook per direct.  

Grip op de opvoeding en vertrouwen in jezelf als ouder, zodat de wereld met je kind weer een stukje mooier wordt

TOEGANG ZOLANG JIJ WENST:

Het is nooit te laat om te starten

Er zijn altijd weer nieuwe inzichten en nieuwe kennis wat je nog niet weet… 

Omdat je graag meer rust en harmonie wil in huis, en je jouw kind het beste wil geven om te kunnen ontwikkelen

Start het Programma Rust in Ouderschap voor
€79,- p/m

Betaling per maand

Start het Programma Rust in Ouderschap voor
€73,- p/m

Betaling per kwartaal

*  Je bepaalt zelf hoe lang je het programma blijft volgen

Start het Programma Rust in Ouderschap voor
€65,- p/m

Betaling per jaar

*  Doel behaald? Super! Je kunt je abonnement zelfstandig stopzetten via je eigen account.

Ervaringen

Veelgestelde vragen

Hoe werkt het programma?

Je krijgt toegangt tot de leeromgeving. Er staan direct 20 thema’s voor je open, zoals boosheid, angst, hechting, pubers etc. voor je open. Je hebt toegang tot alle informatie uit het aanbod van Rust in Ouderschap. Je kunt starten met het thema waar jou interesse en vragen ligt.

En daarnaast krijg je bij de  start ook toegang tot een aantal introductie modules. In deze modules nemen we je mee aan de hand en gaan we eerst kijken waar de kern zit van de moeilijkheden die je ervaart. Je kunt ook alvast wat neuzen in de community en bijvoorbeeld een opname van een coaching call kijken en je opgeven voor de volgende live online coaching call. Wil je direct advies? Ook dat kan! Dan kun je direct zelf ook in de community aangeven waar je tegenaan loopt, wat je al hebt geprobeerd, en wat je wil verbeteren. We reageren altijd snel en kunnen dan nog wat uitvragen of je al direct aangeven welke factoren meespelen in de ontwikkeling van je kind. Vanuit die kant kunnen we dan ook aangeven op welke thema’s je verdieping kunt zoeken binnen de thema-modules. Daar staat alle inhoud al voor je klaar, en kun je per week een nieuwe module volgen. Als je bijvoorbeeld een kind hebt wat sensitief is en een sterke wil, en je merkt dat je veel in strijd zit, dan geven we bijvoorbeeld aan om een bepaalde module te volgen, waar je helemaal wordt meegenomen in hoe je nu die verandering maakt in huis.

Na een enquete merkten we dat de meeste mensen het fijn vinden om zelf regie te houden hoe lang ze het programma volgen. Vanuit deze reden hebben we gezorgd dat je per maand kunt beslissen of je doorgaat en van het programma gebruik wil maken. Bij start adviseren we altijd om te starten met de workshop over Hechting. Dit is namelijk de basis van vrijwel alle situaties en is goed om daar op een makkelijke manier meer over te weten. Rosalie van Gils (drs./gedragswetenschapper) neemt je er in een fijne manier in mee.

Verder kun je alle modules en thema’s volgen die we klaar hebben staan, inclusief gebruik maken van de coaching calls en de community om je vragen te stellen. Alles wat je nodig hebt in de opvoeding zit in dit programma!

Het abonnement wordt automatisch verlengd per maand, totdat je natuurlijk opzegt. Opzegging kun je heel makkelijk doen via je eigen account, dus je hebt volledig zelf regie.

Wanneer je start halverwege de maand, dan loopt jouw maand vanzelfsprekend 30 dagen door en stopt het niet aan het begin van de volgende maand.

 

Wanneer krijg ik toegang en hoe werkt dit?

Na het invullen van je gegevens krijg je direct 2 emails. Eentje met de factuur, en de andere een bevestigingsmail met inloggegevens. Veel deelnemers volgen al andere cursussen van Rust in Ouderschap. Je krijgt dan een mail dat er een extra programma voor je openstaat. Je kunt het programma volgen via een online leeromgeving.

Je kunt direct starten met de workshop en de eerste lessen van die thema’s die jij wilt. Alle thema’s gaan direct voor je open. En daarnaast is er een ‘Start hier’ die bestaat uit 6 modules die wekelijks voor je opengaan. Hierin krijg je advies welke thema’s en workshops je het beste eerst kunt doen om een goede basis te leggen. Dit geeft je gelijk ook wat houvast en structuur om op een prettige en overzichtelijke manier te starten met het programma. Maar wil je gelijk met een ander thema starten, dan mag dat natuurlijk ook. Daar ben je volledig vrij in. Je kunt het programma op je eigen moment en eigen tempo volgen.

Hoe lang krijg je toegang?

Het programma is op basis van een abonnement. Je houdt dus toegang zo lang je zelf wenst en lid blijft. Zo heb jij eigen regie hoe lang je het programma wilt blijven gebruiken. Wanneer jouw maandabonnement start op bijvoorbeeld 20 februari, dan loopt jouw maand door tot 20 maart.

Is het wel passend voor mij?

Opvoeden leren we niet en is eigenlijk super complex…

Je kunt je nooit helemaal voorbereiden als ouder op wat komen gaat. Het complexe zien we vooral doordat er bij één situatie vaak niet een simpele tip te geven is. En als dat werkt, werkt dat vaak maar voor even.

Het is net als leren rekenen. Om dat goed te kunnen heb je verschillende vaardigheden nodig. Zoals je impulsen onder controle houden om te luisteren naar de leerkracht, informatie te verwerken, emoties die opkomen te onderdrukken, verbanden leggen tussen de uitleg die je krijgt en wat je op papier moet zetten, of wat je moet uitrekenen aan sommen, reflecteren en vragen om hulp daar waar nodig, en nog veel meer dan dit zelfs.

Als je een kind hebt wat bijvoorbeeld sneller boos is, of niet goed tegen eisen kan van de omgeving, of snel druk voelt, (faal)angstig is of juist onzeker, bij al deze situaties die meerdere keren op een dag voorkomen zijn er meerdere factoren die meespelen. Het is niet 1 ding, 1 tip, en dan ben je er…. Helaas, was het maar zo.

En daar zijn wij net in gespecialiseerd door onze achtergrond in de psychologie en kindontwikkeling, en natuurlijk de jarenlange ervaring als gedragswetenschapper en ambulant hulpverleners in de Specialistische Jeugdhulp.

Heeft je kind een diagnose, ook dat is geen probleem. We denken graag met je mee en geven je (heel belangrijk) focus op waar je als eerste kunt richten. Want vaak speelt er zoveel, dat je het overzicht kwijt raakt.

Twijfel je toch nog? Mail dan even naar support@rustinouderschap.nl en dan denken we met je persoonlijke situatie mee.

Ik twijfel of online hulp wel wat voor mij is?

We weten dat het vaak voelt als een grote beslissing om deel te nemen aan het programma. Een eerste reactie is dan ook om die verandering en het onbekende te vermijden, terwijl je diep van binnen wel meer Rust in Huis wilt.

Ga eens bij jezelf na waarom je precies twijfelt. Is het onze expertise? Dan hoop ik dat je ziet dat we veel werkervaring hebben, en daarnaast ook eigen ervaring als moeders van 7 totaal verschillende kinderen inbrengen.

Twijfel je aan de kosten? Dan is het aan jou om een beslissing te maken. Denk er maar goed over na of het deze kleine investering per maand waard is voor jouw situatie. 

Investeren in je meest kostbare bezit, je kinderen. Dat is wat je doet door de keuze te maken om te starten. 

De eerste stap naar positieve verandering is uberhaupt om te beginnen. En beseffen dat als je het zelf had kunnen doen, je dat al had gedaan. 

We leren allemaal door nieuwe input..net zoals we naar school gaan voor nieuwe input, of opleidingen of curssen volgen. Dus waarom niet op dit vlak. 

Het programma is anders dan de andere cursussen, omdat het zeer uitgebreid is en omdat er veel persoonlijke begeleiding bij zit waar je gebruik van kunt maken. Alles vanuit jouw behoefte aan vragen. Je kunt ook altijd anoniem je vragen stellen als je dat prettig vindt.

Je hebt de kans om het te proberen voor een maand. En je zult je verbazen wat dit je gaat opleveren! Het is het waard, dat durven wij met 100% zekerheid te zeggen. Het zal jouw denken en manier van handelen als ouder gaan veranderen.

En als je de waarde er niet van inziet of het is niks voor jou, stuur 1 mailtje en de kosten stoppen meteen.

Of twijfel je omdat je niet weet wat je krijgt? Helemaal logisch. Mocht je even overleg willen, dan kan dat altijd via support@rustinouderschap.nl. We beantwoorden je vraag graag.

Ik heb al zoveel geprobeerd. Gaat dit me dan wel helpen?

Logisch dat je twijfelt als je al veel hebt geprobeerd of hebt gelezen. De visie van Rust in Ouderschap is anders, omdat we met jou echt de kern aanpakken. Je krijgt inzichten die je niet zomaar van internet haalt. 

 En ook als je al op andere manieren hulp hebt gehad, kan dit programma jou nog steeds (en misschien juist) verder helpen, omdat het anders is dan wat je al hebt geprobeerd.

En doordat het online is, kan je het op je eigen moment doen en op je eigen tempo. Je kunt zelf het thema (bijvoorbeeld boosheid, executieve functies, angst, hechting) kiezen waar jij meer over wilt weten. En ben je de informatie weer even vergeten, dan kijk je het gewoon nog een keertje terug. En dit geldt ook voor de persoonlijke begeleiding. Je kunt de tips en inzichten die je van ons krijgt altijd weer terug lezen of terugkijken. Hoe vaak loop je niet een gesprek met een professional uit en ben je de helft alweer vergeten als je thuis bent? Logsich want het is vaak veel informatie, je zit in je emotie en het kost gewoon tijd om het even in je op te nemen.

Je kunt met het programma, zo lang je lid ben, alles terug lezen en kijken.  En je kunt zoveel gebruik maken van de begeleiding wat jij wilt.  Veel deelnemers zeggen vaak dat ze al wel veel hebben gelezen, maar het toepassen is dan nog een stuk moelijker. En dat is nou precies waar wij bij helpen. We geven je focuspunten (1 tegelijk, zodat het behapbaar en haalbaar is) en geven jou dat duwtje in je rug wat je nodig hebt hebt om door te pakken.

Je kunt het altijd een maand uit proberen. Vind je het toch niks, dan stuur je 1 mail en stop je er gewoon weer mee.

Ben ik als ouder wel geschikt om mijn kind op deze manier te helpen?

Thuis is de plek om nieuwe vaardigheden te leren. Als ouder kun je door de hele dag heen korte momenten pakken om bewust te oefenen. Juist op momenten dat het brein van je kind kalm is. Daarnaast krijg je handvatten hoe je om kunt gaan met de emoties van je kind, gewoon in de door de dag heen. En doordat jij je kind het beste kent, ben jij juist de geschikte persoon om je kind hierbij te helpen.

Mocht je grote zorgen hebben over de ontwikkeling van je kind, dan adviseren we altijd om contact op te nemen met de huisarts of de het sociale wijkteam (jeugdteam).

Wat is de tijdsinvestering?

Het programma zelf bestaat uit een aantal introductiemodules om de kern van de ‘problemen’ te gaan vinden. En daarnaast bestaat het programma uit 17+ thema’s die allemaal voor je open gaan. Ga zeker niet alles gelijk bekijken. We adviseren je om met 1 thema tegelijk bezig te zijn, zodat je je focus houdt en niet overspoeld wordt met informatie.

We adviseren maximaal 2x per week in te loggen en de lessen te volgen of coaching calls/workshops te volgen. Dit zal tussen 30 minuten a 1,5 uur per week in beslag nemen.

En vraag in ieder geval zeker om hulp! Want het gaat er niet om dat je iets weet (de kennis hebt), het gaat erom hoe jij het kunt integreren in jouw thuissituatie met jouw eigen unieke kinderen. En dat is wat dit programma zo sterk maakt en waar wij graag bij helpen!

Iedereen start op een ander punt en in een andere fase in het leven, met andere vragen, en daardoor zullen er dus ook andere momenten zijn per persoon om het programma te beëindigen. Misschien is jouw doel na 3 maanden behaald en wil een andere ouder graag een jaar aansluiten bij het programma. Alles is goed en alles is mogelijk. Je hebt hierin volledig de eigen regie.

Hoe kan ik het programma volgen?

We hebben diverse manieren om het programma te volgen. Je kunt het volgen via de computer, laptop en tablet, maar we hebben ook een eigen app waarop je kunt inloggen. Dus als je bijvoorbeeld ergens in de wachtkamer zit, dan kun je heel gemakkelijk de app openen en iets van het programma volgen. Of je kunt je vraag stellen in de community, of al even checken of er al een reactie is op jouw vraag.

Ook kun je de andere vragen gewoon lekker doorscrollen om te kijken of er nog wat interessante vragen/antwoorden voor jou ook bij zitten. Vaak lopen we namelijk als ouders tegen ongeveer dezelfde ‘problemen’ aan. Beter dan Facebook toch ;-)?

Ik twijfel tussen een losse cursus of het programma. Wat is het beste om te doen?

Al het aanbod van Rust in Ouderschap, dus alle cursussen, workshops, weerbaarheidstraining e.d. zijn te vinden in het programma Rust in Ouderschap. Dus de cursus die jij wilt volgen, kan je ook volgen in het programma.

Het mooie is dat je daarnaast nog meer kunt volgen waar jouw interesse ligt. Wat vaak zo is, is dat er meerdere factoren meespelen in het gedrag van je kind. Wanneer je kind vaak boos  of bijvoorbeeld brutaal is, kan dit te maken hebben met jouw triggers, met de sociale vaardigheden van je kind, misschien overvraag je je kind, of ligt er angst onder. Of het kan te maken hebben met de executieve functies….noem maar op. Met het programma krijg je de kans om met meerdere factoren aan de slag te gaan. Bovendien kunnen we dan ook met je mee denken door middel van de persoonlijke begeleiding wat bestaat uit de community en coaching calls.

Het programma werkt op basis van een abonnement. En bij de losse cursus betaal je een vast bedrag en heb je een jaar toegang. De meeste mensen hebben het meeste baat bij het programma, maar is het natuurlijk maar net waar je zelf naar op zoek bent.

Hoe werkt de community?

Je hebt dagelijks toegang tot de community in de leeromgeving. Hierin kun je (anoniem) jouw persoonlijke situatie schetsen en wij gaan met jou in dialoog over wat je al hebt geprobeerd en waar je precies tegen aanloopt. Zo krijgen wij goed zicht op jouw situatie en kunnen we goed een inschatting maken wat voor jou de eerste prioriteit is om mee te gaan starten.

We begeleiden je stap voor stap en we geven je 1 focuspunt per keer, zodat het voor jou haalbaar is en je ook echt resultaat gaat zien. Je kunt zoveel gebruik maken van de community als je zelf wilt.

Deze manier van hulp geven is voor deelnemers maar ook voor ons heel fijn gebleken. Want vaak spelen er meerdere factoren mee wat maakt dat je kind een bepaald gedrag laat zien, of dat de opvoeding lastig voelt. Wij zijn breed opgeleid en zijn gewend om specialistische zorg te verlenen bij kinderen en gezinnen waar meerdere factoren samen kwamen in de ontwikkeling. We denken dus graag met je mee en leggen het je in gemakkelijk te begrijpen taal uit.

Hoe werken de coaching calls?

anneer je dat wilt kan je samen met andere ouders aansluiten bij de coaching calls. Je kunt vooraf je vraag indienen of op het moment zelf.

Wij zijn in beeld en jij kan reageren via de besloten chat. We gaan dan met jou in dialoog om je verder op weg te helpen op welk punt je je kan focussen om die blijvende verandering te gaan maken.

Je kunt ook altijd de opname terugkijken wanneer je er niet live bij kunt zijn of wanneer je het later nog eens wil zien. Alle opnames van eerdere coaching calls staan in de leeromgeving.

Is de persoonlijke begeleiding een verplicht onderdeel?

Dit is geheel vrijwillig. Alle thema’s op zich is al een compleet pakket wat je zeker al verder gaat helpen.

En als je wilt hebt je ook de mogelijkheid om jouw inzichten en vragen met ons te delen via de coaching calls en community, zodat het het echt voor jou gaat leven en het dus nog echter wordt.

Wij gaan dan met jou meedenken en helpen jou waar nodig. Maar voel je zeker niet verplicht. Deze keus is volledig aan jou zelf.

Kan ik ook anoniem mijn vraag inbrengen?

Je kunt ervoor kiezen om anoniem je situatie voor te leggen in de coaching calls of in de community. Je kunt je naam wijzigen naar wat jij prettig vindt, zodat je anoniem deel kunt nemen.

Voor welke problematiek is het programma geschikt? (Ook voor bijv. ADHD, ASS).

Weet dat we er voor alle ouders en kinderen zijn die hulp nodig hebben. Ook voor ouders met hoogsensitieve kinderen, kinderen die snel afgeleid zijn, impulsief of superactief. En juist ook voor kinderen met pittige temperamentjes, met een sterke wil en die intitiatiefrijk zijn. Of juist angstig, teruggetrokken en onzeker. En natuurlijk ook voor kinderen met kindfactoren als ADHD, ASS of kenmerken hiervan.

En het ‘probleemgedrag’ kan zich thuis afspelen, maar weet dat er ook vele ouders aanmelden waarbij er thuis niet zoveel speelt, maar juist op andere plekken, zoals op school. Of beide…….zowel thuis en op school.

We zijn er voor deze brede doelgroep, omdat we geen praktische tips geven hoe je bijvoorbeeld het beste om kunt gaan met een kind met een speciale problematiek. Onze visie is breder. Onze visie is voor een heel groot deel vanuit hechtingsontwikkeling en trauma en vanuit breinfunctioneren. Daarnaast gaan we uit van het ACT gedachtegoed. De hechtingsontwikkeling staat op de voorgrond, want bij alle kinderen met gedragsproblematieken en ontwikkelingsproblemen zie je juist in de praktijk terug komen dat zowel bij kinderen als bij ouders de interactie vanuit die kant ingezet wordt.

En omdat we zoveel op de werkvloer hebben gestaan, in de scholen, in de klassen, maar ook gezinstherapie hebben gegeven, hebben we alle kennis die we hebben juist zo concreet en functioneel mogelijk gemaakt voor ouders zonder achtergronden in de psychologie/orthopedagogiek

Is het ook geschikt voor pubers?

Het Programma Rust in Ouderschap is ook geschikt voor pubers.

Soms zijn de voorbeelden wel wat meer toespits op de basisschooltijdleeftijd, maar deze kan je makkelijk vertalen naar de puberleeftijd.

Daarnaast er een thema specifiek gericht op pubers. Hierin kun je een workshop volgen van Rosalie van Gils over het puberbrein.  Je krijgt zicht op het brein van de puber, invloed van hormonen en andere factoren die een rol spelen in die leeftijd. Ook komt de hechting aan bod en natuurlijk de executieve functies gekoppeld aan het brein en het gedrag van jouw kind. De workshop geeft je nieuwe inzichten, waardoor je meer zicht krijgt in het gedrag van je kind én concrete stappen, waardoor het opvoeden van je puber een stukje makkelijker gaat en minder strijd kost.

Bovendien kun je natuurlijk ook altijd je vragen stellen over het gedrag van jouw puber in de community of tijdens de coaching calls en denken wij stap voor stap met je mee.

Voor welke leeftijd is het programma geschikt?

Het programma is geschikt voor ouders van de kinderen in de leeftijd vanaf 2 jaar tot en met de puberteit. Je kunt het thema volgen wat passend is bij jouw vragen en jouw persoonlijke situatie. Bovendien kun je natuurlijk ook altijd je vragen stellen over het gedrag van jouw kind in de community of tijdens de coaching calls. Dan zoomen we gericht in op de leeftijd van jouw kind en wat je hierin kunt verwachten aan vaardigheden. En zo denken we stap voor stap met jou mee.

Ik werk zelf met gezinnen of kinderen, is het programma dan ook waardevol voor mij?

Het programma Rust in Ouderschap wordt ook gevolgd door professionals uit het werkveld, zoals leerkrachten, pedagogisch medewerkers, ambulant hulpverleners e.d. Het zal je informatie geven die je zelf niet tijdens je opleiding hebt gehad en die je direct inzichten en handvatten geeft om toe te passen in je eigen werk. En ook als professional mag je je vragen natuurlijk stellen in de community of tijdens de coaching calls, zodat we jou gerichte handvatten kunnen geven die jij weer kunt gebruiken in jouw werk.

Het mooie is dat je zelf kunt kiezen in welk thema je je wilt verdiepen. Doordat alle thema’s openstaan, kan je lekker rondkijken en kan je aan de slag met het thema van jouw voorkeur. En wil je nog met een ander thema aan de slag, dan kan dat. Heb je er voldoende uitgehaald, dan zet je met 1 mailtje het abonnement weer stop en stoppen je kosten meteen.

Hoe werkt opzeggen?

Heb je je doel behaald? Helemaal top! Je hebt zelf de regie.

Dat kan je zelfstandig doen via je eigen account.

Waarom we minimaal 1 maand toegang aanbieden? Omdat we weten dat je niet zomaar binnen 1 dag of week grote veranderingen kunt maken. Een omslag maken voor meer rust en harmonie in huis heeft met verschillende factoren te maken. En al deze factoren werken samen in de uiting van het gedrag van jouw kind. We kunnen jou dus gewoonweg het beste helpen als je wat langer modules, lessen of workshops van ons kunt volgen, en wij jou ook kunnen helpen waar nodig en gevraagd. Uiteraard vrijblijvend.

Ik wil liever niet vast zitten aan een abonnement. Wat kan ik doen?

Wanneer je liever niet vast wil zitten aan een abonnement, kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om het programma gelijk voor een jaar vast te zetten.

Je meldt je aan voor een jaar en stuurt vervolgens gelijk een mailtje naar team@rustinouderschap.nl, om het op te zeggen.

Op deze manier heb je niet te maken met maandelijkse kosten en heb je een jaar volledig toegang tot het programma. Daarna stopt de deelname aan het programma en uiteraard ook de kosten.

Voor ons werk doen we opleidingen en cursussen. Opvoeden is vrijwel de belangrijkste taak die je hebt als ouder…

Maak het verschil voor jou en je kinderen en zorg voor meer rust en harmonie in huis

 

Al vanaf €65,- p/m