Wil jij weten hoe jouw kind weer gaat luisteren en een boze bui of tegendraadsheid zal verminderen?

Doorbreek de cyclus en start een goede emotieregulatie voor een lange termijn ontwikkeling.

✔️ Verbinding houden tijdens een boze bui

✔️ Mondig gedrag en tegendraadsheid verminderen

✔️ Straffen of dreigementen zijn niet meer nodig (en heel eerlijk…helpen nu ook niet voldoende ;-))

✔️ Je het gevoel hebt een goede ouder te zijn, in plaats van je schuldig te voelen

✔️ De sfeer in huis verbetert

Je hebt alles al ingezet wat je hebt opgezocht. Niks werkt echt langere tijd!

Hoe fijn zou het zijn als:

✓ Als je precies weet welke concrete zinnen je kunt zeggen om de rust weder te laten keren.

✓ Als je weet dat wat je inzet ook echt structureel een verandering gaat brengen. Je kind zal steeds minder vaak en minder lang bozig worden en weer makkelijker omdraaien en luisteren. Hoe fijn is dat!

Jij ook de rust weer hebt gevonden en vertrouwen hebt in wat je doet, ook echt werkt.

Je met maar 3 aandachtspunten het gedrag van je kind kan omdraaien (en ja…dat kan echt :-)).

✓ Je niet meer opziet tegen de dag, maar zin hebt om samen te zijn en energie hebt om leuke dingen te ondernemen.

Stop de onrust en stress in huis

Sommige kinderen vragen meer in begeleiding van jou als ouder dan een ander kind, waardoor het voor jou als ouder ook meer energieslurpend is.

Dat hebben wij als psycholoog/gedragswetenschapper en ambulant hulpverleners in de Specialistische Hulp en particuliere praktijken maar al te vaak gezien! 

Je zou graag willen dat je kind rustig reageert, zonder de boze buien, explosiviteit, het tegendraadse gedrag, het blijven doorgaan en het niet luisteren.

De gezinssituatie zorgt ervoor dat je met je handen in het haar zit. Je hebt al zoveel tips en handvatten ingezet, maar niks lijkt bij jouw kind echt effectief te helpen.

Waarom kan het niet gewoon makkelijker gaan? Rustiger? En beweegt je kind flexibeler mee met het dagelijks leven?

 

Jouw kind is overweldigd op die momenten, en weet zich geen raad met lastige emoties.

En jij hebt al allerlei tips ingezet, maar het gedrag blijft structureel en vrij hardnekkig aanwezig…

Wat je misschien niet weet:

❌ Is dat alles wat je inzet waarschijnlijk slechts een korte termijn effect heeft. Kijk maar eens terug…is het echt weg? Of komt het als een boemerang terug?

❌ Dat het gedrag wat je ziet (boos, tegendraads, grenzen opzoekend, etc) slechts het gevolg is. Het is net als een intern alarmsysteem wat afgaat, en daardoor reageert je kind zo op dat moment. De dieperliggende kern aanpakken heeft een veel beter effect!

❌ Is dat negatieve consequenties (zoals straffen maar ook in gesprek gaan (!) ) juist een averechts effect heeft. Jouw kind leert er niet door. Sterker nog, het gedrag wordt steeds erger. En dit betekent niet dat je geen grens mag trekken, dat zeker wel.

Voor alles wat we leren in ons leven doen we cursussen, behalve voor het ouderschap. 

En dat is waar wij graag bij helpen. Gewoon laagdrempelig, vanuit jouw eigen huis, in jouw eigen tijd.

Maar wel met een groots effect! Want wat we ouders leren, is bewezen effectief in de praktijk. En ALTIJD gericht op een structurele lange termijn verandering. 

Let op: je krijgt bij ons dus geen tips die je ook op internet kan opzoeken….

Waarom ‘angermanagement’ niet de oplossing is?

Er wordt geadviseerd om je kind te laten ontladen, om je kind apart te zetten om tot rust te komen, om te laten nadenken over zijn/haar daden, in gesprek te gaan met je kind, te gronden op dat moment…

Dit zijn allemaal pleisters die het probleem niet bij de kern oplossen.

Emoties beheersen in het heetst van de strijd kan niemand. En zelfs als jouw kind dat zou kunnen, dan los je alleen het gevolg op, de reactie. 

De volgende keer dat jouw kind weer overweldigd wordt door emoties, zal het wederom fel en bozig reageren, tegendraads zijn. 

Jouw kind leert puur om emoties te onderdrukken, en maakt geen ‘vaardigheden’ eigen om op alle momenten lastige emoties te reguleren.

Hoe meer jouw kind zijn/haar emoties leert onderdrukken, hoe explosiever ze met de tijd naar buiten komen.

Dus wat als we in plaats van een pleister, de oorzaak van de pleister in de eerste plaats zouden wegnemen?

Dit doen we met behulp van de

Cursus Minder Boos, Meer Rust

Elimineer triggers

Verminder pittige reacties

Herstel de RUST in jouw gezin

► Niet alleen voor de echt boze kinderen, maar zeker ook voor kinderen die wat tegendraads kunnen zijn, niet altijd gelijk luisteren. 

► De dieperliggende kern aanpakken

► Gebaseerd op >15 jaar ervaring in de Specialistische Jeugdhulp als gedragswetenschapper en kindtrainers/ambulant hulpverleners. Daarnaast leiden we ook professionals zelf op in trainingen. 

► Zie je kind groeien en ontwikkelen (trots ;-)…

Deze deelnemers zijn al aan de slag gegaan…

Juist met 3 meest belangrijke aandachtspunten kun je boze reacties bij de bron verwijderen , waardoor deze voorgoed verminderen

Leren omgaan met emoties is voor niemand makkelijk. Kijk maar eens naar jezelf. Hoe vaak reageer je zelf misschien fel of boos op een ander, terwijl je dat eigenlijk helemaal niet wilt?

Laat staan voor een kind die hierin nog veel te leren heeft.

En vooral als het gaat om het uiten van ‘negatieve’ emoties. Dit vraagt vaardigheden die je kind niet zomaar vanzelf aanleert. En zeker niet als je kind hier vanuit karakter/basis meer moeite mee heeft.

Jouw kind heeft meer specifieke tools nodig om emoties te leren reguleren, voor de lange termijn.

Goed nieuws! Jij kunt je kind hierbij helpen. 

We hebben dit proces al met duizenden ouders doorlopen, en zijn er getuige van dat het de meeste effectieve, langdurige oplossing is, omdat je rust creëert in de diepste laag. 

Dit proces heeft veel levens van ouders – en kinderen – die klaar zijn om meer harmonie in huis te krijgen drastisch veranderd.

 

Ben je klaar om onmiddellijk vertrouwen te voelen dat het gaat veranderen, en thuis meer verbinding, minder ruzie en meer harmonie brengt?

Bouw een band op en voel ruimte en verbinding met je kind op een geheel nieuw niveau, zodat hij/zij een zelfverzekerd, sterk en leuk klein mensje kan zijn!

Je hebt een handleiding bij de hand die je kijk op opvoeding en de emotionele ontwikkeling voor altijd zal veranderen.

Wat De Cursus Omvat

#1 Stap voor stap begeleiding

7 wekelijkse modules

In 7 wekelijkse modules, bestaande uit in totaal 20 lessen, die automatisch voor je opengaan in de online leeromgeving leer jij je kind stap voor stap beter om te gaan met boosheid en andere negatieve emoties. Waardoor er uiteindelijk minder effect is op de sfeer thuis en misschien ook wel op school (door kalmer gedrag van je kind) en er meer rust komt in huis.

#2 Werkboek

inclusief

Bij de cursus zit een werkboek, waarin de hoofdpunten uit de cursus nog eens vermeld staat op papier. Ook is er ruimte voor het opschrijven van inzichten en het maken en reflecteren van de oefeningen die je krijgt. Handig als naslagwerk. 

#3 Verbindingbouwers

Makkelijk te downloaden en gebruiken

Precies weten wat je kunt zeggen en doen wanneer je kind zeurt, niet meewerkt of (explosief) boos is. Vaak zijn het de woorden of de expressie in de toon wat maakt dat je kind extra getriggerd wordt en in boosheid blijft hangen. Ontdek de 3 fases van boosheid/tegendraads gedrag en wat je precies kunt zeggen in welke fase om de rust terug te vinden en de verbinding te herstellen. Voor elke ouder onmisbaar! 

#4 Trigger-tracking kaart

Navigeren door boosheidstriggers

Deze kaart helpt je bij het navigeren door de boosheidstriggers van je kind, zodat je preventief kunt voorkomen dat je kind spontaan lijkt te ontploffen. Als je weet waar de landmijnen zitten, kun je ze gemakkelijker aanpakken. Een fijn kompas in het heetst van de strijd!

#5 Emotie-ontwikkeling op leeftijd

Weten wat je van je kind kunt verwachten

In deze guide vind je de emotionele ontwikkeling per leeftijdscategorie. Wat kun je verwachten van je kind? En is dat wel passend of overvraag je je kind? Een handig hulpmiddel wat op elke koelkast in elk gezin zou moeten hangen.

#6 Handleiding focus en prioriteiten stellen

Stap voor stap daadwerlijk vooruitgang 

Hoe zorg je nu dat je zelf focus krijgt en houdt en je stap voor stap alles wat je leert kunt integreren. Je krijgt het allemaal van ons aangereikt in deze handleiding, zodat je gericht bezig bent en echt stappen gaat maken.

En als je nu start, krijg je ook nog eens 3 mooie BONUSSEN:

BONUS Opnames (2x) van Coaching Calls door drs. R. van Gils

inclusief

Speciaal via deze aanbieding hebben we 2 super waardevolle opnames van Coaching Calls die jij kunt terugkijken, waarin alles wat je hebt geleerd samenkomt. Dit gaat je nog meer helpen om alle inzichten en kennis die je hebt op gedaan, in te gaan zetten in de je dagelijks leven, waardoor je nog meer stappen vooruit gaat maken. 

BONUS Workshop ‘Verminder Ruzie tussen broer(s) en zus(sen)

inclusief

Ben je ouder van meerdere kinderen, dan zul je ongetwijfeld merken dat broer(s) en zus(sen) het elkaar erg lastig kunnen maken. Dit kan behoorlijk vermoeiend zijn voor hen, maar zeker ook voor jou als ouder. En speciaal daarom krijg je als aanvulling op de cursus Minder Boos, Meer Rust de workshop “ Verminder ruzie tussen broer(s) en zus(sen).”

In deze workshop van ruim een uur neemt drs. Rosalie van Gils (psycholoog) je erin mee hoe je hier het beste mee om kunt gaan, hoe de strijd vermindert en je de band tussen je broer en zus versterkt.

Audio Hypnose voor jou als ouder

inclusief

Om het ouderschap goed vol te kunnen houden (zeker wanneer het soms erg pittig is), is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Deze audio hypnose helpt jou om rust te vinden bij jezelf en volledig te ontspannen. 

Elimineer boosheid, felle reacties en frustratie bij je kind, reageer kalm en rustig, EN herstel de Rust en Harmonie in je gezin

Cursus Minder Boos, Meer Rust

OMVAT TOEGANG TOT:

Cursusmodules (ter waarde van €299,-)

Werkboek (ter waarde van €149,-)

Verbindingbouwers (ter waarde van €97,-)

Trigger-tracking kaart (ter waarde van €89,-)

Emotie-ontwikkeling op leeftijd (ter waarde van €79,-)

Handleiding focus en prioriteiten stellen (ter waarde van € 45,-)

PLUS deze bonussen:

Opname van 2 Coaching Calls,  Workshop ‘Verminder Ruzie tussen broer(s) en zus(sen) + audio hypnose voor jou als ouder

START NU VOOR: €175,-

De belofte van ons aan jou

De cursussen en programma’s van Rust in Ouderschap zijn al door meer dan 23.350 deelnemers effectief gebleken. We kunnen dus met vrij grote zekerheid zeggen dat deze cursus je meerdere nieuwe inzichten gaat geven.

Is de cursus onverhoopt niet wat je wilde?

RUST IN OUDERSCHAP BIEDT 100% NIET GOED, GELD TERUG!

Als je binnen 2 modules (14 dagen) niet tevreden bent, dan krijg je je geld terug, zonder dat je een reden hoeft op te geven.

Succesverhalen

Twijfel je nog?

Lees hier nog meer ervaringen van andere ouders die de stap al genomen hebben om een omslag te maken in huis

Veelgestelde vragen

Wanneer krijg ik toegang en hoe werkt dit?

Na het invullen van je gegevens krijg je direct 2 emails. Eentje met de factuur, en de andere een bevestigingsmail met inloggegevens. Veel deelnemers volgen al andere cursussen van Rust in Ouderschap. Je krijgt dan een mail dat er een extra cursus voor je openstaat. Je kunt de cursus volgen via een online leeromgeving.

Je kunt direct starten met de eerste module. Wekelijks zal een nieuwe module open gaan. Dit om jou niet te overweldigen met nieuwe informatie en stap voor stap de nieuwe vaardigheden te oefenen en te integreren in jullie dagelijks leven. Je kunt de cursus volledig op je eigen tijd en tempo volgen.

Hoe lang houd ik toegang tot de cursus?

Je krijgt 1 jaar lang toegang tot de cursus. Dat is ruim voldoende om alles 1, of zelfs 2 of 3x te volgen. Ook krijg je een werkboek bij de cursus, die je altijd als naslagwerk kunt blijven gebruiken om het geleerde weer op te frissen. En ook Bonus handleidingen kun je downloaden en opslaan, zodat je deze altijd nog kunt gebruiken.

Hoe lang duurt de cursus?

De cursus bestaat uit 7 modules die wekelijks voor je worden opengezet. Binnen die modules zitten verschillende kleinere lessen, 20 in totaal. Na 7 weken staat de gehele cursus dus voor je open.

Het is niet zo dat je direct heel de cursus hoeft te doorlopen. Je hebt 1 jaar toegang en dat is ruim voldoende om alles op je gemak te volgen. We adviseren er zelfs om langer over te doen, het geleerde te laten bezinken, ermee aan de slag te gaan, in kleine stapjes, dan dat je er snel doorheen jaagt.

Hoeveel tijd kost de cursus?

Het is aan jou hoeveel tijd je eraan wilt besteden. Omdat je 1 jaar lang toegang krijgt, heb je geruime tijd om alles te volgen. En zelfs 2 of 3x te volgen.

Met 15 minuten per week kom je al een heel eind. In die tijd kun je namelijk de video’s bekijken die we voor je klaar hebben staan voor die week.

Maar we zetten je natuurlijk ook aan de slag in de thuissituatie. Want met alleen bekijken van filmpjes ga je helaas geen verandering maken. Wat je als inzichten uit de modules haalt, ga je gewoon in je dagelijks leven, heel makkelijk en eenvoudig, mee aan de slag.

Ik twijfel, wat moet ik doen?

Mocht je even overleg willen, dan kan dat altijd via support@rustinouderschap.nl. We beantwoorden je vraag graag.

Uiteindelijk kun je alleen zelf de beslissing nemen. We helpen je graag met je vragen of het wel bij jouw situatie past. We reageren altijd binnen 1 werkdag terug op mails, dus schroom vooral niet om ons te benaderen.

Is het wel passend voor mij?

Opvoeden leren we niet en is eigenlijk super complex…

Je kunt je nooit helemaal voorbereiden als ouder op wat komen gaat. Het complexe zien we vooral doordat er bij één situatie vaak niet een simpele tip te geven is. En als dat werkt, werkt dat vaak maar voor even.

Het is net als leren rekenen. Om dat goed te kunnen heb je verschillende vaardigheden nodig. En zo is met leren omgaan met verschillende soorten gevoelens. Je kind moet nog leren te voleen wat hij of zij voelt, hier woorden aan leren geven,  emoties kunnen beheersen, leren reflecteren en vragen om hulp daar waar nodig, en nog veel meer dan dit zelfs.

Als je een kind hebt wat bijvoorbeeld sneller boos is, of niet goed tegen eisen kan van de omgeving, of snel druk voelt, (faal)angstig is of juist onzeker, bij al deze situaties die meerdere keren op een dag voorkomen zijn er meerdere factoren die meespelen. Het is niet 1 ding, 1 tip, en dan ben je er…. Helaas, was het maar zo.

En daar zijn wij net in gespecialiseerd door onze achtergrond in de psychologie en kindontwikkeling, en natuurlijk de jarenlange ervaring als gedragswetenschapper en ambulant hulpverleners in de Specialistische Jeugdhulp.

Twijfel je toch nog? Mail dan even naar support@rustinouderschap.nl en dan denken we met je persoonlijke situatie mee.

Werkt een online cursus wel?

Juist doordat je in je eigen tijd en tempo oefent werkt de cursus goed. Hierdoor kun je de momenten uitkiezen waarop jouw kind open staat voor het aanleren van nieuwe vaardigheden (we nemen je daar stap voor stap in mee). Daarnaast oefen je de vaardigheden direct op de plek waar je wilt dat je kind de vaardigheden toepast. WIN-WIN!

 

Wat als ik de cursus toch niks vind?

We werken altijd met een 2 weken niet goed-geld terug garantie. Dus kom je er binnen 2 weken achter dat de cursus toch niet bij je past, mag je een mailtje sturen naar team@rustinouderschap.nl en krijg je gewoon je geld weer terug.

 

Moet mijn kind ook zelf gemotiveerd zijn om aan de cursus deel te nemen?

De cursus Minder Boos, Meer Rust neemt jou mee hoe je je kind op een goede manier kan begeleiden in zijn emoties. Je gaat er mee aan de slag hoe je je kind  stap voor stap kan ondersteunen in de emotionele ontwikkeling. En daarbij staat je er ook bij stil wat dit met jou als ouder doet en op welke momenten je getriggerd wordt en hoe je dat anders kan aanpakken. De basis van de cursus start ermee dat je gaat kijken wat je eigen patronen zijn en de gedragspatronen van je kinderen. Gedrag of reacties waar jullie als ouder of je kind steeds weer in vervallen, terwijl je het eigenlijk anders zou willen. En dan ga je er stap voor stap mee aan de slag hoe je deze kan doorbreken.

Je kind hoeft dus niet zelf gemotiveerd te zijn. Door het gedrag en emoties anders te benaderen, hoop je dat je kind daardoor anders gaat reageren en stap voor stap leert om met emoties en met lastige situaties en teleurstellingen om te gaan.

Mijn kind heeft ADHD, ADD, ASS of andere problematiek, kan de cursus dan wel helpen?

De cursus is dan zeker goed om te volgen. De cursus bestaat niet uit standaard praktische tips, maar je gaat tot de kern gaat en kijkt achter het gedrag van je kind. In de cursus komen 3 belangrijke punten naar voren die belangrijk zijn in de benadering van elk kind, ongeacht de aanleiding van het gedrag.

Voor welke leeftijden is deze cursus geschikt?

De cursus is het meest geschikt voor ouders met kinderen in de basisschoolleeftijd, tot begin middelbare school. Van 2 tot ongeveer 14 jaar.

De cursus is tevens prettig gebleken bij gastouders en oppas opa’s en oma’s.

 

Is de cursus te volgen wanneer ik ouder ben van kinderen met verschillende leeftijden?

Je kunt de cursus inzetten voor kinderen met verschillende leeftijden, omdat het stimuleren en verbeteren van de emotionele ontwikkeling voor elk kind super belangrijk is. En jij kunt de inzichten die je krijgt in de cursus op al je kinderen toepassen en inzetten in het dagelijks leven.  In de cursus krijg je als bonus een guide van wat kunt verwachten in de emotionele ontwikkeling in verschillende leeftijdsfases, dus dit kun je gebruiken voor meerdere kinderen.  Dus zeker toepasbaar voor je hele gezin.

 

Ik werk zelf met gezinnen of kinderen, is deze cursus dan ook waardevol voor mij om te volgen?

De cursus is ook goed te volgen als je zelf met kinderen of gezinnen werkt. Het zal je informatie geven die je zelf niet tijdens je opleiding hebt gehad en die je direct inzichten en handvatten geeft om toe te passen in je eigen werk.

Je kunt ook een certificaat downloaden, mocht je daar gebruik van willen maken.

 

Ben ik als ouder wel geschikt om mijn kind op deze manier te helpen?

Thuis is de plek om nieuwe vaardigheden te leren. Als ouder kun je door de hele dag heen korte momenten pakken om bewust te oefenen. Juist op momenten dat het brein van je kind kalm is. Daarnaast krijg je handvatten hoe je om kunt gaan met de emoties van je kind, gewoon in de door de dag heen. En doordat jij je kind het beste kent, ben jij juist de geschikte persoon om je kind hierbij te helpen.  

Mocht je grote zorgen hebben over de ontwikkeling van je kind, dan adviseren we altijd om contact op te nemen met de huisarts of de het sociale wijkteam (jeugdteam). 

 

Elimineer boosheid, felle reacties en frustratie bij je kind, reageer kalm en rustig, EN herstel de Rust en Harmonie in je gezin

Cursus Minder Boos, Meer Rust

OMVAT TOEGANG TOT:

Cursusmodules (ter waarde van €299,-)

Werkboek (ter waarde van €149,-)

Verbindingbouwers (ter waarde van €97,-)

Trigger-tracking kaart (ter waarde van €89,-)

Emotie-ontwikkeling op leeftijd (ter waarde van €79,-)

Handleiding focus en prioriteiten stellen (ter waarde van € 45,-)

PLUS deze bonussen:

Opname van 2 Coaching Calls en Workshop ‘Verminder Ruzie tussen broer(s) en zus(sen)

START NU VOOR: €175,-

Alle rechten voorbehouden – Rust in Ouderschap