Hoogsensitiviteit en Sterke Eigen wil

Regelmatig horen wij de uitspraak: “Mijn kind ‘is’ hoogsensitief” of stellen ouders zichzelf de vraag of hun kind hoogsensitief is en wat de kenmerken zijn van hoogsensitiviteit. Rust in Ouderschap bekijkt dit thema vanuit een andere invalshoek dan je misschien gewend bent. We geven je daarbij inzichten en handvatten hoe je om kunt gaan met deze hoogsensitiviteit.

Hoogsensitief en woedeaanvallen

Als je als ouder te maken hebt met een kind met ‘hoogsensitieve kenmerken’, dan is het niet ongebruikelijk dat je te maken krijgt met woedeaanvallen. Woedeaanvallen bij hoogsensitieve kinderen zijn vaak intenser en lastiger te beheersen dan bij niet-hoogsensitieve kinderen. Het kan erg frustrerend en uitputtend zijn voor ouders om met deze woedeaanvallen om te gaan. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je als ouder je kind kan helpen om emoties onder controle te houden en je kind te helpen om te gaan met en om te gaan met ‘de hoogsensitiviteit’.

Sterke eigen wil 

Kinderen met hoogsensitieve kenmerken die pikken veel op,  weten wat ze willen, voelen intenser, zijn niet snel om de tuin te leiden, zijn snel overweldigend en hebben vaak een sterken wil.

Als ouder heb je het vast wel eens meegemaakt: je peuter die het liefst alles zelf wil doen en het niet zo goed kan accepteren als iets niet gaat zoals hij of zij dat wil. Soms kan het lijken alsof je kind een ontembare wilskracht heeft en dat kan behoorlijk uitdagend zijn. In het artikel over ´sterke eigen wil´ gaan we in op het onderwerp van peuters met een sterke eigen wil en geven we je tips hoe je als ouder hiermee om kan gaan.

Alles over hoogsensitiviteit en een sterke eigen wil

In dit thema staan wij stil bij dit onderwerp, met een andere kijk dan je gewend bent, maar met zekerheid dat deze inzichten jou en je kind verder gaan helpen. Deze inzichten gelden voor jouw kind of je nu een baby, peuter, kleuter of een puber hebt. Klik hieronder op het artikel waar jij interesse in hebt.

Rust in ouderschap is gespecialiseerd in het aanbieden van cursussen om weer rust in het ouderschap te krijgen. Op onze speciale pagina lees je wat je allemaal krijgt in het programma en hoe je kunt deelnemen. Bekijk ons programma voor meer informatie.
dreumes
dreumes
dreumes
GEGEVENS

Wij zijn een online bedrijf en bieden alleen online cursussen of programma’s aan. Onze communicatie verloopt volledig via email en de leeromgeving voor leden. Ons postadres is gesitueerd aan onderstaand kantooradres.

Rust in Ouderschap BV

Brieltjenspolder 28

4921 PJ Made

team@rustinouderschap.nl