Angst en zelfvertrouwen 

Veel kinderen hebben te maken met onzekerheden en angsten. Dat is helemaal niet gek.  Wel ben je als ouder zoekende hoe je hier nu het beste mee om kunt gaan en zeker wanneer het dagelijks situaties van je kind belemmert. 
Vaak denken we als ouder dat het zelfvertrouwen van je kind vergroten iets is wat je moet aanleren of wat moet groeien of dat we angsten kunnen verminderen door bijvoorbeeld af te leiden of helpende gedachten in te zetten. Terwijl het eigenlijk net even iets anders in elkaar steekt…..daar kom je in dit thema achter. 

Zelfvertrouwen vergroten 

Misschien heb je een kind wat snel huilt als er iets gebeurt, achter jouw rug wegkruipt als er een vraag wordt gesteld of veel bevestiging aan jou vraagt. Of je hebt juist een kind dat veel aanwezig is en zichzelf (over)schreeuwt, maar ook snel boos en gefrustreerd is en negatief over zichzelf praat. Dit kunnen allemaal uitingen zijn van onzekerheid bij je kind.  

Als ouder wil je graag dat je kind niet onzeker is en zich fijn en zelfverzekerd voelt, maar je wil je kind ook niet pushen en je kind de ruimte geven om zichzelf hierin te ontwikkelen.

Altijd al benieuwd geweest hoe je het zelfvertrouwen van je kind kan vergroten en hoe je je kind minder angstig of onzeker kan laten voelen? Bekijk dan zeker dit thema!

Angsten bij kinderen 

Iedereen heeft last van angsten. En zelfs in elke leeftijdsfase zijn bepaalde angsten passend. In dit thema kom je erachter wat een passende angst is en wat je er aan kunt doen wanneer het om extreme angst gaat bij jouw kind.

Faalangst en sociale angst

Over het algemeen is ieder kind weleens bang om te falen of ervaart ieder kind weleens spanning in nieuwe situaties of sociale situaties die overweldigend kunnen zijn. In dit thema komt naar voren wat faalangst en sociale angst precies inhoudt en wat je eraan kunt doen om de lading van deze angsten te verminderen. 

Onze artikelen binnen het thema angst en zelfvertrouwen 

Binnen dit thema staan we stil bij onzekerheid en angsten. Je krijgt inzicht wat ‘normaal’ is en hoe je de lading van de angsten kunt verminderen en het zelfvertrouwen van je kind kunt vergroten. Er wordt ook specifiek aandacht besteed aan het vergroten van het zelfvertrouwen en het verminderen van angsten bij peuters, kleuters en pubers.  Klik op het onderwerp wat jou aanspreekt en kom achter nieuwe inzichten die  jou en je kind een stapje verder gaan helpen.

dreumes
dreumes
dreumes
dreumes

GEGEVENS

Wij zijn een online bedrijf en bieden alleen online cursussen of programma’s aan. Onze communicatie verloopt volledig via email en de leeromgeving voor leden. Ons postadres is gesitueerd aan onderstaand kantooradres. 

Rust in Ouderschap BV

Brieltjenspolder 28

4921 PJ Made

team@rustinouderschap.nl