Jij als ouder

Ouder zijn is iets bijzonders, maar het is ook een van de meest uitdagende en stressvolle taken die er bestaan. Kinderen opvoeden kan heel wat stress met zich meebrengen, ongeacht hun leeftijd. En juist daarom hebben we dit thema, speciaal voor jou als ouder. Het is belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt en naar je eigen aandeel durft en kan kijken om ouder te zijn.

Stress door kinderen bij ouders

Je staat als ouder altijd ‘aan’ en je hebt een grote verantwoordelijkheid. Je wilt dat je kind zich gelukkig voelt. En er zijn heel wat redenen waarom ouders stress kunnen ervaren door hun kinderen. In dit thema staan we erbij stil waarom je als ouder stress ervaart en geven we tips hoe je hier het beste mee om kunt gaan.

Schuldgevoel bij jezelf

Als ouder kan het soms moeilijk zijn om kalm te blijven als je kind zich niet gedraagt zoals je zou willen.  En dit is heel logisch… Je hebt ook te maken met je eigen ervaringen vanuit je opvoeding, emoties en triggers. In dit thema staan we stil bij jouw schuldgevoel en wat jou gaat helpen om rustiger en kalmer te reageren en dit schuldgevoel te verminderen.

Angsten

Als ouder is het heel normaal om bezorgd te zijn over het welzijn van je kind. Echter kan deze bezorgdheid uitgroeien tot angst, waarbij je constant denkt aan de mogelijkheid dat je kind iets ergs overkomt. Dit kan leiden tot ernstige stress en een vermindering van de levenskwaliteit voor zowel ouder als kind. In dit thema zullen we enkele tips bespreken die je kunnen helpen om te gaan met angst dat je kind iets overkomt.

Co-ouderschap

Co-ouderschap is tegenwoordig een steeds vaker voorkomende regeling bij scheidingen. Steeds meer ouders kiezen ervoor om na hun scheiding de verantwoordelijkheid voor de zorg en opvoeding van hun kinderen te delen. In dit thema zullen we dieper ingaan op wat co-ouderschap precies inhoudt en wat het effect hiervan kan zijn op het leven van jouw kind en hoe je dit tot een succes kunt maken.

Alles voor jou als ouder

Klik hieronder op het thema waar jij graag meer over wilt weten.

Rust in ouderschap is gespecialiseerd in het aanbieden van cursussen om weer rust in het ouderschap te krijgen. Op onze speciale pagina lees je wat je allemaal krijgt in het programma en hoe je kunt deelnemen. Bekijk ons programma voor meer informatie.

dreumes
dreumes
dreumes
dreumes

GEGEVENS

Wij zijn een online bedrijf en bieden alleen online cursussen of programma’s aan. Onze communicatie verloopt volledig via email en de leeromgeving voor leden. Ons postadres is gesitueerd aan onderstaand kantooradres. 

Rust in Ouderschap BV

Brieltjenspolder 28

4921 PJ Made

team@rustinouderschap.nl