Ik wil je eens mee nemen naar de tijd dat je een kinderwens had of in verwachting was. Nu ik dit schrijf, ben ik zelf in de kamer van mijn dochter en daar hangt een poster ´Met jou is de wereld mooier.´ Ik weet nog goed dat ik deze kocht….en ik wist….op het moment dat zij geboren zou worden, wordt mijn wereld een stukje mooier.  

En op de momenten dat ik hier aan terugdenk, krijg ik altijd weer kippenvel.  De wens dat er een kind komt en inbeelden over hoeveel moois dat zou gaan geven. Fantaseren over de onvoorwaardelijke liefde voor elkaar, de knuffels en de kusjes, samen lachen, samen op stap…..

En deze mooie momenten zijn er absoluut heel vaak. Maar daarnaast zijn er ook de momenten waarbij dat gevoel even heel ver weg lijkt. En ik weet dat er met mij veel ouders zijn, die dat zo voelen. En misschien dit ook wel vaak voelen. 

En daarom wil je even mee terug nemen naar dat moment waarop je die kinderwens had of in verwachting was. Denk eens terug naar de ontmoeting met je kind(eren).  Dat magische moment dat het kleine wezentje uit jouw buik op de wereld kwam. Opnieuw kippenvel…..Op het moment dat ik mijn dochter in mijn armen kreeg, wist ik: “Mijn wereld wordt een stukje mooier met jou. Vanaf nu zijn we samen en gaan we hele mooie momenten beleven met elkaar.”

Maar met dat moment van de ontmoeting, volgende daarop ook de slapeloze nachten en uren gehuil. Rondjes lopen door de kamer tot ze stil werd. En daarna werd de kleine baby een peuter met een eigen wil, een nee en driftbuien. En vervolgens werd de peuter een kleuter die niet altijd wil luisteren,  in de weerstand gaat of frustraties heeft. En ga zo maar door….

En die frustraties waren niet alleen van de kinderen, maar ook van mij als ouder. Het gevoel van ‘De wereld is een stukje mooier met jou’ lijkt dan soms even heel ver weg te zijn. 

Er zijn dan van die dagen dat je van de regen in de drup valt. En die dagen zal je vast herkennen. Je hebt het gevoel dat je heel de dag politie-agentje aan het spelen bent, je kinderen die niet luisteren, geïrriteerd en chagrijnig zijn , ‘ja, maar en waarom’ hoor je heel de dag als je ze wat vraagt, broer en zus maken continu ruzie.  

En daarbij wordt er continu een beroep gedaan op jou als moeder. Ook als je ziek bent of gewoon even tijd voor jezelf nodig hebt. 

Ondanks dat die dagen er zijn, weet ik ook dat er momenten zijn dat je voelt dat die mooie momenten er zijn. En dat die wereld mooier is. Dat de kinderen een verrijking zijn. Hand in hand lopen, die knuffel, samen spelen, lachen met elkaar en om je kind, het gevoel van trots. De momenten waarin jij de allerliefste moeder of vader van de wereld bent. 

En ik sta hier nu extra bij stil, omdat het aankomende zondag moederdag is. En die dag is bedoeld om jou als moeder te eren. Voor alle inzet en liefde die je geeft aan je kinderen. Dag in dag uit. De dag waarin je kinderen je duidelijk maken dat jij de liefste en leukste bent. Een dag die mooi mag zijn met een ontbijtje op bed, zelfgemaakt knutsels en veel gezelligheid.  

Als jij aan die dag denkt, is dat dan ook zo? Voel je dan ook dat de wereld mooier is? Of gaat de dag niet zoals je wenst en is er juist veel strijd in huis. Verloopt het moeizaam, is niks goed en zijn de gezellige momenten ver te zoeken.  

En je ploetert zo eigenlijk alle dagen door, waardoor dat gevoel van ‘De wereld zou toch mooier zijn’, voor jou gevoel te vaak heel ver weg lijkt. 

Weet dat dit anders kan. Elk moment en elke dag opnieuw. 

Er zijn veel mooie stappen te behalen om een mooie dag te maken van zo’n dag als moederdag. En niet alleen moederdag, maar voor elke dag die volgt. 

En juist omdat het zondag moederdag is en we even extra stil staan bij het moederschap, gunnen we jou een cadeautje voor jezelf. Gun jezelf dat moederdagcadeau, zodat juist jij die je zo inzet, ook wat meer Rust krijgt en meer kan genieten van gezelligheid en een ontspannen sfeer in huis.  

Zodat die wereld echt een stukje mooier is met je kinderen. En dat gevoel ook mag overheersen. 

Wil je juist nu die verandering gaan maken, klik dan eens op de deze link om meer te lezen hoe wij jou daarbij kunnen helpen.