Broers en zussen, een vloek of een zegen?

Veel ouders kennen de wens van broers en zussen die harmonisch met elkaar omgaan. In de praktijk zien we alleen dat er veel strijd onderling is. 

En los van dat dit heel begrijpelijk is, aangezien je kinderen ieder in hun eigen ontwikkelingsfase veel te leren hebben en daarnaast veel in elkaars ruimte zitten, maakt dat het niet altijd gezelliger in huis. 


We geven je 4 activiteiten die de band tussen broers en zussen versterken.

1. Een moment voorlezen op de dag voor al je kinderen met een gemeenschappelijk boek.
(net als in de klas) 

2. Bedenk een aantal gezamenlijke taken in plaats van individueel en omstebeurt.
Dit gaat sneller en ze leren samenwerken. 

3. Laat ze elkaars tanden eens poetsen.
Iets totaal anders en dit zorgt ook direct voor een hoop humor.

4 .Creëer een terugkerend ritueel.
Zoals een filmavond, zelf pizza maken etc. en laat ze zoveel mogelijk samen bedenken en de regie hebben over de uitvoering.

Door een aantal activiteiten aan te passen ontstaat er meer contact en zorg jij voor het versterken van deze onderlinge band.

 

En wist je dat wij als ouders vaak onbewust de strijd die er vaak al is juist erger maken? En ben jij benieuwd hoe je juist als ouder kunt bijdragen aan het versterken van deze band?

In de challenge “ Strijd is verleden tijd” leer jij als ouder in 4 dagen hoe je de band tussen broers en zussen langdurig kan verbeteren door de juiste dingen te zeggen en te doen. Investeer in een duurzame relatie waar je kinderen voor de lange termijn veel aan hebben door hier aan deel te nemen.