Boze buien en tegendraadsheid verminderen,

maar weet je niet goed hoe dit aan te pakken?

Doorbreek het negatieve patroon en start een goede emotieregulatie voor een lange termijn ontwikkeling.

✔️ Verbinding houden tijdens een boze bui

✔️ Mondig/brutaal gedrag en tegendraadsheid verminderen (ook als het vanuit (faal)angst/onzekerheid of hooggevoeligheid komt)

✔️ Driftbuien, slaan, gooien met spullen en hysterisch huilen verminderen

✔️ Straffen of dreigementen zijn niet meer nodig (en heel eerlijk…helpen nu ook niet voldoende ;-))

✔️ Je het gevoel hebt een goede ouder te zijn, in plaats van je schuldig te voelen en niet meer goed te weten wat te doen of zelf gaan schreeuwen naar je kind

✔️ De sfeer in huis verbetert

“Stop daar nou eens mee!”

“Reageer nou eens rustig!”

“Doe eens even normaal!”

De dagen zijn best pittig in huis. 

 

Elke keer vervallen in hetzelfde patroon. 

Een patroon van discussie, van schreeuwen misschien wel, van een tegendraads kind, een kind dat de grens opzoekt en niet goed luistert. Je kind huilt hysterischer dan nodig en kan zelfs met spullen gooien of een ander (of jou als ouder) slaan. 

Het slurpt energie!

Je doet je uiterste best om positief te reageren, begripvol te zijn, en zelf de rust te bewaren. Maar omdat jouw kind de grens blijft opzoeken, ben je moe. Je geduld raakt op, je lontje wordt steeds korter, en je voelt je machteloos. Uiteindelijk voel je je zo getriggerd dat je zelf ook weer gaat schreeuwen. 

Je hebt al van alles geprobeerd, van consequent en duidelijk zijn, tot echt met aandacht begeleiden, maar het gedrag verandert niet.

De uitdagingen voelen zwaar en je weet niet meer goed wat te doen.

▶︎ De houding van je kind die al gelijk bij opstaan lastig is en niet aan tafel wil komen, of je maar niet aangekleed krijgt.

▶︎ Er wordt niet geluisterd en gedaan wat je vraagt.

▶︎ De smeekbede om te stoppen met ruzie maken of schreeuwen en roepen naar elkaar.

▶︎ 10x moeten waarschuwen voor hetzelfde en het dan nog niet doen.

▶︎ Gevoel van machteloosheid want de boze buien, driftbui, het huilen, zeurend praten, of felle reacties stoppen niet, wat je ook doet. Sterker nog, het komt zelfs vaker voor.

▶︎ De momenten van stress in huis nemen soms de overhand.

Je hebt alles al ingezet wat je hebt opgezocht. Bij jouw kind werkt het niet voor de lange termijn!

Kun jij je vinden in één van deze 3 scenario’s❓

#1

Ik ben de ouder die kalm en beheerst kan blijven in meerdere moeilijke momenten op een dag, maar als ik moe ben of een drukke dag heb gehad en mijn kind negeert mijn vraag voor de 10e keer, dan verlies ik mijn geduld.

#2

Ik ben de ouder die zelf hard naar mijn kinderen roept als ze weer eens aan het ruzie maken zijn, als ze zelf moeten stoppen met schreeuwen, huilen of ander negatief gedrag, wetende dat het negatief patroon zo alleen maar sterker wordt.

#3

Ik ben de ouder die soms rustig en kalm kan blijven, soms getriggerd wordt en zich machteloos voelt (en ook boos wordt), maar vooral op zoek is naar methode om de emoties bij mijn kind meer stabiel te krijgen. 

Vooropgesteld….je bent gewoon een mens 

Hoe fijn zou het zijn als:

✓ Als je precies weet hoe je de angel eruit haalt om de rust weder te laten keren.

✓ Als je weet dat wat je inzet ook echt structureel een verandering gaat brengen. Je kind zal steeds minder vaak en minder lang bozig worden en weer makkelijker omdraaien en luisteren. Hoe fijn is dat! 

Jij ook de rust weer hebt gevonden en vertrouwen hebt in wat je doet, ook echt werkt. De tips op internet en van bekenden zijn fijn, maar helpen niet voldoende. De methodiek die we gebruiken is wetenschappelijk onderbouwd, vanuit de brein- en hechtingsontwikkeling van kinderen, en hebben we zelf >15 jaar lang in de Specialistische Zorg gebruikt bij honderden gezinnen. 

Je met maar 3 AANDACHTSPUNTEN het gedrag van je kind kan omdraaien (en ja…dat kan echt :-)). Wetenschappelijk bewezen effectieve punten die jou helpen om makkelijk en snel de omslag te maken.

✓ Je niet meer opziet tegen de dag, maar zin hebt om samen te zijn en energie hebt om leuke dingen te ondernemen.

Stop de onrust en stress in huis

Sommige kinderen vragen meer in begeleiding van jou als ouder dan een ander kind, waardoor het voor jou als ouder ook meer energieslurpend is.

Dat hebben wij als psycholoog/gedragswetenschapper en ambulant hulpverleners in de Specialistische Hulp en particuliere praktijken maar al te vaak gezien! 

Je zou graag willen dat je kind rustig reageert, zonder de boze buien, explosiviteit, het tegendraadse gedrag, het blijven doorgaan en het niet luisteren.

De gezinssituatie zorgt ervoor dat je met je handen in het haar zit. Je hebt al zoveel tips en handvatten ingezet, maar niks lijkt bij jouw kind echt effectief te helpen.

Waarom kan het niet gewoon makkelijker gaan? Rustiger? En beweegt je kind flexibeler mee met het dagelijks leven?

 

Kinderen opvoeden is geen makkelijke opgave

Via Rust in Ouderschap hebben we al duizenden ouders, gastouders, opa’s & oma’s en kinderen mogen helpen.

We hebben meer dan 15 jaar in de Specialistische hulp gewerkt met elkaar in een team, en we hebben alle drie meer dan 18 jaar praktijkervaring. Rosalie (drs.) als psycholoog/gedragswetenschapper, en Celia en Corine als ambulant hulpverleners/kindtrainers. 

Laatst hebben we ook mee mogen werken aan een podcast van KekMama over ruzies tussen broers en zussen. Super leuk om zo veel ouders te mogen bereiken om meer rust te krijgen in het gezin. 

Jouw kind is overweldigd op die momenten, en weet zich geen raad met lastige emoties.

En jij hebt al allerlei tips ingezet, maar het gedrag blijft structureel en vrij hardnekkig aanwezig…

Wat je misschien niet weet:

❌ Is dat alles wat je inzet waarschijnlijk slechts een korte termijn effect heeft. Kijk maar eens terug…is het echt weg? Of komt het als een boemerang terug?

❌ Dat het gedrag wat je ziet (boos, tegendraads, grenzen opzoekend, etc) slechts het gevolg is. Het is net als een intern alarmsysteem wat afgaat, en daardoor reageert je kind zo op dat moment. De dieperliggende kern aanpakken heeft een veel beter effect!

❌ Is dat negatieve consequenties (zoals straffen maar ook in gesprek gaan (!) ) juist een averechts effect heeft. Jouw kind leert er niet door. Sterker nog, het gedrag wordt steeds erger. En dit betekent niet dat je geen grens mag trekken, dat zeker wel.

Voor alles wat we leren in ons leven doen we cursussen, behalve voor het ouderschap. 

En dat is waar wij graag bij helpen. Gewoon laagdrempelig, vanuit jouw eigen huis, in jouw eigen tijd.

Maar wel met een groots effect! Want wat we ouders leren, is bewezen effectief in de praktijk. En ALTIJD gericht op een structurele lange termijn verandering. 

Let op: je krijgt bij ons dus geen tips die je ook op internet kan opzoeken….

Er wordt geadviseerd om je kind te laten ontladen, om je kind apart te zetten om tot rust te komen, om te laten nadenken over zijn/haar daden, in gesprek te gaan met je kind, te gronden op dat moment…

Maar dit zijn allemaal pleisters op de wond die het probleem niet bij de kern oplossen.

Emoties beheersen in het heetst van de strijd kan niemand. En zelfs als jouw kind dat zou kunnen, dan los je alleen het gevolg op, de reactie. 

De volgende keer dat jouw kind weer overweldigd wordt door emoties, zal het wederom fel en bozig reageren, tegendraads zijn. 

Jouw kind leert puur om emoties te onderdrukken, en maakt geen ‘vaardigheden’ eigen om op alle momenten lastige emoties te reguleren.

Hoe meer jouw kind zijn/haar emoties leert onderdrukken, hoe explosiever ze met de tijd naar buiten komen.

Dus wat als we in plaats van een pleister, de oorzaak van de pleister in de eerste plaats zouden wegnemen?

Dit doen we met behulp van de

Cursus Minder Boos, Meer Rust

► Niet alleen voor de echt boze kinderen, maar zeker ook voor kinderen die wat tegendraads kunnen zijn, niet altijd gelijk luisteren. Voor kinderen die vanuit angst/onzekerheid reageren of vanuit hoogsensitiviteit met sterke wil. 

► De dieperliggende kern aanpakken

► Gebaseerd op >15 jaar ervaring in de Specialistische Jeugdhulp als gedragswetenschapper en kindtrainers/ambulant hulpverleners. Daarnaast leiden we ook professionals zelf op in trainingen. 

► Zie je kind groeien en ontwikkelen (trots ;-)…

> 12.350 mensen hebben de cursus al gevolgd en beoordelen onze hulp met 5 sterren

Deze deelnemers zijn al aan de slag gegaan…

Juist met 3 meest belangrijke aandachtspunten kun je boze reacties bij de bron verwijderen , waardoor deze voorgoed verminderen

Leren omgaan met emoties is voor niemand makkelijk. Kijk maar eens naar jezelf. Hoe vaak reageer je zelf misschien fel of boos op een ander, terwijl je dat eigenlijk helemaal niet wilt?

Laat staan voor een kind die hierin nog veel te leren heeft.

En vooral als het gaat om het uiten van ‘negatieve’ emoties. Dit vraagt vaardigheden die je kind niet zomaar vanzelf aanleert. En zeker niet als je kind hier vanuit karakter/basis meer moeite mee heeft.

Jouw kind heeft meer specifieke tools nodig om emoties te leren reguleren, voor de lange termijn.

Goed nieuws! Jij kunt je kind hierbij helpen. 

We hebben dit proces al met duizenden ouders doorlopen, en zijn er getuige van dat het de meeste effectieve, langdurige oplossing is, omdat je rust creëert in de diepste laag. 

Dit proces heeft veel levens van ouders – en kinderen – die klaar zijn om meer harmonie in huis te krijgen drastisch veranderd.

 

Wie zijn wij

Hi! Wij zijn Celia, Corine en Rosalie (drs.). Na meer dan 15 jaar ervaring in de Specialistische Jeugdhulp (particulier en in een organisatie), waarin we honderden ouders en kinderen hebben begeleid, vonden we het tijd om ouders en kinderen op een meer laagdrempelige manier te gaan helpen.

Samen werkten we in een fijn en hecht team, waarin we kinderen,  gezinnen, en ook leerkrachten en hele klassen van de scholen, begeleidden naar meer rust en harmonie in huis en in de klas. Naar een omgeving waar zowel de ouder tot zijn/haar recht kwam en zich prettig voelde, en waar de kinderen rust, liefde en geborgenheid en vertrouwen kreeg in het eigen kunnen. 

> 18 jaar ervaring als gedragswetenschapper/psycholoog en kindtrainers/ambulant hulpverleners (Universitair en HBO opgeleid)

Naast professional ook zelf moeders met kinderen met uitdagingen

Opvoeden is gewoon de moeilijkste baan in de hele wereld. En dat hebben we gezien in ons werk, maar bovenal zijn we zelf alle drie ook moeder (gezin van 3 kinderen en gezinnen van 2 kinderen) en zien we het zelf ook in de praktijk. We hebben kinderen die makkelijker meelopen in de pas, maar ook hebben we zelf ervaring met kinderen die wat meer uitdaging vragen in de opvoeding. Hoogsensitiviteit, een sterke wil, een sterk temperament en ADHD is ons ook in onze privé situatie bekend.

En juist voor ouders die uitdagingen bemerken in de opvoeding, willen wij er voor zijn. Gewoon laagdrempelig…..praktisch….en om rust en harmonie in huis te krijgen voor de lange termijn!

Alles wat wij weten als professional, maar ook als moeders, hebben we voor jou als stapsgewijze methode, gewoon eenvoudig te volgen stappen, voor je klaar staan in de cursus “ Minder Boos, Meer Rust”.

En laat je niet verleiden door de titel van de cursus, want je kind hoeft niet hele dagen boos te zijn om veel inzichten uit deze cursus te halen! 

Wil je je kind de meest krachtige vaardigheid mee geven die er is. Want bedenk zelf eens, wanneer zijn bij jou in je leven de moeilijkste momenten? Juist….op het moment dat je negatieve emoties ervaart. Hoe beter je hiermee om kan gaan, hoe fijner het leven voor je wordt. Mooi als je je kind dit mee kan geven! 

 

Praktisch en concreet

We hebben een manier gecreëerd voor ouders om op een gemakkelijke, afgestemde manier jouw kind emoties te leren reguleren

In de cursus Minder Boos, Meer Rust behandelen we de stap-voor-stap methode en leren we je ‘hoe’ je de omslag gaat maken. Let op: We geven geen korte termijn tips zoals te vinden op internet.

Wij introduceren je…

Cursus ‘Minder Boos, Meer Rust’

“Simpele stappen, structureel en juist effectief”

Elimineer triggers

Verminder pittige reacties

Herstel de RUST in jouw gezin

In slechts 7 weken!

Vergroot de emotionele veerkracht van je kind

Perfect voor ouders die hun best hebben gedaan om rust in huis te krijgen, en graag nieuwe tools willen leren voor een structurele verandering.

Deze cursus is speciaal ontworpen om bozige buien te verminderen, gedrag rustiger te laten worden, meer rust bij jezelf te krijgen, meer rust in huis te krijgen, en je kind te helpen opgroeien tot een stabiele volwassene,

zodat je op de gemakkelijkste en snelste manier het mooiste gezinsleven kunt creëeren!

Ben je klaar om onmiddellijk vertrouwen te voelen dat het gaat veranderen, en thuis meer verbinding, minder ruzie en meer harmonie brengt?

Bouw een band op en voel ruimte en verbinding met je kind op een geheel nieuw niveau, zodat hij/zij een zelfverzekerd, sterk en leuk klein mensje kan zijn!

Je hebt een handleiding bij de hand die je kijk op opvoeding en de emotionele ontwikkeling voor altijd zal veranderen.

Wat De Cursus Omvat

#1 Stap voor stap begeleiding

7 wekelijkse modules

In 7 wekelijkse modules, bestaande uit in totaal 20 lessen, die automatisch voor je opengaan in de online leeromgeving leer jij je kind stap voor stap beter om te gaan met boosheid en andere negatieve emoties. Waardoor er uiteindelijk minder effect is op de sfeer thuis en misschien ook wel op school (door kalmer gedrag van je kind) en er meer rust komt in huis.

#2 Werkboek

inclusief

Bij de cursus zit een werkboek, waarin de hoofdpunten uit de cursus nog eens vermeld staat op papier. Ook is er ruimte voor het opschrijven van inzichten en het maken en reflecteren van de oefeningen die je krijgt. Handig als naslagwerk. 

#3 Trigger-tracking kaart

Navigeren door boosheidstriggers

Deze kaart helpt je bij het navigeren door de boosheidstriggers van je kind, zodat je preventief kunt voorkomen dat je kind spontaan lijkt te ontploffen. Als je weet waar de landmijnen zitten, kun je ze gemakkelijker aanpakken. Een fijn kompas in het heetst van de strijd!

En je krijgt deze prachtige en handige bonussen om je op je reis te helpen.

Bonussen!

Stress Release Oefeningen

Duik in emotionele en lichamelijke opluchting. Deze stress release oefeningen ontspannen jouw lichaam en geest als persoon, zodat je de opgebouwde spanning kunt loslaten. Je mag ook best een beetje aan jezelf denken… Rust in jouw hoofd en lichaam betekent ook meer rust om jouw kind goed te begeleiden. Deze oefeningen zijn ontwikkeld door drs. Rosalie van Gils, psycholoog en tevens gespecialiseerd in behandelingen bij volwassenen met stress, angst en paniek. 

Verbinding bouwers

✓ Hoe je je kind kunt stoppen met zeuren met één zin.

✓ Hoe zorg je ervoor dat je kind meewerkt?

✓ Hoe je weerstand kunt omzetten in ‘mooie verbindingsmomenten’.

✓ Precieze voorbeeldzinnen wat je kunt zeggen en doen bij escalaties, als je kind een beetje boos of tegendraads is, en om de verbinding weer volledig te herstellen. Voor elke ouder onmisbaar!

✓ Ontdek de 3 fases van boosheid en wat je precies kunt zeggen in welke fase om de rust terug te vinden.

 

Emotie-ontwikkeling op leeftijd

In deze guide vind je de emotionele ontwikkeling per leeftijdscategorie. Wat kun je verwachten van je kind? En is dat wel passend of overvraag je je kind? Een handig hulpmiddel wat op elke koelkast in elk gezin zou moeten hangen.

En als eenmalige EXTRA Social Media bonus *actie*

BONUS 2 opnames van Coaching Calls door drs. R. van Gils

inclusief

Speciaal via deze aanbieding hebben we 2 super waardevolle opnames van Coaching Calls die jij kunt terugkijken, waarin alles wat je hebt geleerd samenkomt. Dit gaat je nog meer helpen om alle inzichten en kennis die je hebt op gedaan, in te gaan zetten in de je dagelijks leven, waardoor je nog meer stappen vooruit gaat maken. 

Elimineer boosheid, felle reacties en frustratie bij je kind, reageer kalm en rustig, EN herstel de Rust en Harmonie in je gezin

Cursus Minder Boos, Meer Rust

OMVAT TOEGANG TOT:

Cursusmodules (ter waarde van €299,-)

Werkboek (ter waarde van €149,-)

Script voor het snel herstellen van woede (ter waarde van €97,-)

Trigger-tracking kaart (ter waarde van €89,-)

PLUS deze bonussen:

Stress Release Oefeningen, Verbinding Bouwers, en Guide voor Emotionele Ontwikkeling én live online Coaching Call

TOTALE WAARDE = €834,-

NU EEN TIJDELIJKE EXTRA KORTING!!

€97,-

(i.p.v. €175,-)

De belofte van ons aan jou

De cursussen en programma’s van Rustinouderschap.nl zijn al door meer dan 23.350 deelnemers effectief gebleken. We kunnen dus met vrij grote zekerheid zeggen dat deze cursus je meerdere nieuwe inzichten gaat geven.

Is de cursus onverhoopt niet wat je wilde?

RUST IN OUDERSCHAP BIEDT 100% NIET GOED, GELD TERUG!

Als je binnen 2 modules (14 dagen) niet tevreden bent, dan krijg je je geld terug, zonder dat je een reden hoeft op te geven.

Je hebt maar een korte tijd met je kind(eren) en de klok tikt…

Kijk niet terug naar dit moment en zou willen dat je actie had ondernomen.

Je zal altijd blijven twijfelen voordat je iets start. Twijfelen of je er juist aan doet. Twijfelen of dit nu wel echt helpt. 

Één ding is zeker….zo door blijven gaan als nu is geen optie

Wees zeker van onze 14 dagen ‘niet goed, geld terug’ garantie en neem de stap. 

We beloven je dat je er geen spijt van zult krijgen. 

Succesverhalen

VANUIT DE DIEPERLIGGENDE KERN JOUW KIND VAARDIGHEDEN AANLEREN

Cursus Minder Boos, Meer Rust

OMVAT TOEGANG TOT:

Cursusmodules (ter waarde van €299,-)

Werkboek (ter waarde van €149,-)

Script voor het snel herstellen van woede (ter waarde van €97,-)

Trigger-tracking kaart (ter waarde van €89,-)

PLUS deze bonussen:

Stress Release Oefeningen, Verbinding Bouwers, en Guide voor Emotionele Ontwikkeling én gratis live online Coaching Call

TOTALE WAARDE = €834,-

NU EEN TIJDELIJKE EXTRA KORTING!!

€97,-

(i.p.v. €175,-)

Twijfel je nog?

Lees hier ervaringen van andere ouders die de stap al genomen hebben om een omslag te maken in huis

De visie van Rust in Ouderschap

Lange termijn vaardigheden

Simpel te integreren in dagelijks leven

Online leren blijft beter hangen

100% Niet goed, geld terug garantie

Zonder medische molen

Positieve ontwikkeling

De cursus Minder Boos, Meer Rust is gericht op het leren van lange termijn vaardigheden zodat ‘het probleem wat je ervaart’, de heftige emotie van je kind, niet alleen voor die situatie is opgelost, maar je structureel meer rust ervaart in alles wat je tegenkomt in je dagelijks leven.

Er zijn honderden tips te vinden voor opvoeding, alleen zul je merken dat je nooit alles kunt inzetten en kunt blijven inzetten. En wat je misschien ervaart is dat het vaak maar even werkt, en een dag later je weer in hetzelfde patroon zit met je kind.

Dat is frustrerend en kost je bergen energie!

Juist versimpelen, focus op de specifieke vaardigheid die jij of jouw kind heeft te ontwikkelen, geeft sneller het gewenste resultaat. 

Deze vaardigheden leren zijn van onschatbare waarde

❤︎ Wat zou het jou waard zijn om precies te weten wat je kunt zeggen en doen op het moment dat je kind niet meer voor rede vatbaar is?

❤︎ Wat zou het jou waard zijn om jouw kind rustiger te zien reageren, op de meeste situaties in een week?

❤︎ Wat zou het jou waard zijn om te weten welke 3 exacte punten je kunt aanpakken voor een duurzame verandering en je kind op vrijwel alle situaties minder tot 10

❤︎ Wat zou het jou waard zijn om te snappen waarom gesprekjes bijvoorbeeld niet goed werken, en ook niet ‘inzicht geven’, en wat dan wel?

❤︎ Wat zou het jou waard zijn om als de band tussen jou en je kind versterkt wordt?

❤︎ Wat zou het jou waard zijn als je precieze voorbeeldzinnen krijgt wat wel en niet te zeggen. Super handig! 

Nu is de tijd voor…

…het maken van veranderingen

Gooi vandaag de wanhoop weg en zorg voor geluk en liefde in huis.

Opvoeding is iets wat je niet kunt overdoen. Pak elke handreiking met beide handen aan.

Met onze >15 jaar ervaring als gedragswetenschapper/psycholoog en ambulant hulpverlener/kindtrainers willen we ook jou graag helpen en staan voor je klaar!

Veelgestelde vragen

Wanneer krijg ik toegang en hoe werkt dit?

Na het invullen van je gegevens krijg je direct 2 emails. Eentje met de factuur, en de andere een bevestigingsmail met inloggegevens. Veel deelnemers volgen al andere cursussen van Rust in Ouderschap. Je krijgt dan een mail dat er een extra cursus voor je openstaat. Je kunt de cursus volgen via een online leeromgeving.

Je kunt direct starten met de eerste module. Wekelijks zal een nieuwe module open gaan. Dit om jou niet te overweldigen met nieuwe informatie en stap voor stap de nieuwe vaardigheden te oefenen en te integreren in jullie dagelijks leven. Je kunt de cursus volledig op je eigen tijd en tempo volgen.

Hoe lang houd ik toegang tot de cursus?

Je krijgt 1 jaar lang toegang tot de cursus. Dat is ruim voldoende om alles 1, of zelfs 2 of 3x te volgen. Ook krijg je een werkboek bij de cursus, die je altijd als naslagwerk kunt blijven gebruiken om het geleerde weer op te frissen. En ook Bonus handleidingen kun je downloaden en opslaan, zodat je deze altijd nog kunt gebruiken. 

Hoe lang duurt de cursus?

De cursus bestaat uit 7 modules die wekelijks voor je worden opengezet. Binnen die modules zitten verschillende kleinere lessen, 20 in totaal. Na 7 weken staat de gehele cursus dus voor je open.

Het is niet zo dat je direct heel de cursus hoeft te doorlopen. Je hebt 1 jaar toegang en dat is ruim voldoende om alles op je gemak te volgen. We adviseren er zelfs om langer over te doen, het geleerde te laten bezinken, ermee aan de slag te gaan, in kleine stapjes, dan dat je er snel doorheen jaagt.

Hoeveel tijd kost de cursus?

Het is aan jou hoeveel tijd je eraan wilt besteden. Omdat je 1 jaar lang toegang krijgt, heb je geruime tijd om alles te volgen. En zelfs 2 of 3x te volgen.

Met 15 minuten per week kom je al een heel eind. In die tijd kun je namelijk de video’s bekijken die we voor je klaar hebben staan voor die week.

Maar we zetten je natuurlijk ook aan de slag in de thuissituatie. Want met alleen bekijken van filmpjes ga je helaas geen verandering maken. Wat je als inzichten uit de modules haalt, ga je gewoon in je dagelijks leven, heel makkelijk en eenvoudig, mee aan de slag.

Ik twijfel, wat moet ik doen?

Mocht je even overleg willen, dan kan dat altijd via support@rustinouderschap.nl. We beantwoorden je vraag graag.

Uiteindelijk kun je alleen zelf de beslissing nemen. We helpen je graag met je vragen of het wel bij jouw situatie past. We reageren altijd binnen 1 werkdag terug op mails, dus schroom vooral niet om ons te benaderen.

Is het wel passend voor mij?

Opvoeden leren we niet en is eigenlijk super complex…

Je kunt je nooit helemaal voorbereiden als ouder op wat komen gaat. Het complexe zien we vooral doordat er bij één situatie vaak niet een simpele tip te geven is. En als dat werkt, werkt dat vaak maar voor even.

Het is net als leren rekenen. Om dat goed te kunnen heb je verschillende vaardigheden nodig. En zo is met leren omgaan met verschillende soorten gevoelens. Je kind moet nog leren te voleen wat hij of zij voelt, hier woorden aan leren geven,  emoties kunnen beheersen, leren reflecteren en vragen om hulp daar waar nodig, en nog veel meer dan dit zelfs.

Als je een kind hebt wat bijvoorbeeld sneller boos is, of niet goed tegen eisen kan van de omgeving, of snel druk voelt, (faal)angstig is of juist onzeker, bij al deze situaties die meerdere keren op een dag voorkomen zijn er meerdere factoren die meespelen. Het is niet 1 ding, 1 tip, en dan ben je er…. Helaas, was het maar zo.

En daar zijn wij net in gespecialiseerd door onze achtergrond in de psychologie en kindontwikkeling, en natuurlijk de jarenlange ervaring als gedragswetenschapper en ambulant hulpverleners in de Specialistische Jeugdhulp.

Twijfel je toch nog? Mail dan even naar support@rustinouderschap.nl en dan denken we met je persoonlijke situatie mee.

Werkt een online cursus wel?

Juist doordat je in je eigen tijd en tempo oefent werkt de cursus goed. 

Het online leren werkt vaak zelfs nog beter, omdat je de video’s kunt bekijken op het moment dat jij hier de rust voor hebt (in plaats van bijvoorbeeld snel tussen werktijd door naar een afspraak gaan). Je hoeft voor deze cursus niet vrij te nemen. En doordat je het op je eigen gewenste moment kunt volgen, kun je ook de momenten uitkiezen waarop jouw kind open staat voor het aanleren van nieuwe vaardigheden (we nemen je daar stap voor stap in mee).

Hoe vaak loop je niet een afspraak uit met een dokter of hulpverlener en ben je,  naderhand, de helft van het gesprek al weer vergeten? Super logisch, want je zit vaak volop in je emoties tijdens zo’n gesprek. En daardoor weet je dan niet meer wat je nu thuis anders moet gaat doen, waardoor die verandering er maar niet komt.

Met online leren heb je dit probleem niet. Je kunt direct weer inloggen en de video’s vaker bekijken of nog eens samen met bijvoorbeeld je partner (terug) kijken, waardoor het echt iets van jezelf of van jullie samen wordt. En je het boze gedrag van je kind dus ook echt kunt gaan aanpakken.  

Bovendien oefen je de vaardigheden direct op de plek waar je wilt dat je kind de vaardigheden toepast. WIN-WIN!

 

Wat als ik de cursus toch niks vind?

We werken altijd met een 2 weken niet goed-geld terug garantie. Dus kom je er binnen 2 weken achter dat de cursus toch niet bij je past, mag je een mailtje sturen naar team@rustinouderschap.nl en krijg je gewoon je geld weer terug.

 

Moet mijn kind ook zelf gemotiveerd zijn om aan de cursus deel te nemen?

De cursus Minder Boos, Meer Rust neemt jou mee hoe je je kind op een goede manier kan begeleiden in zijn emoties. Je gaat er mee aan de slag hoe je je kind  stap voor stap kan ondersteunen in de emotionele ontwikkeling. En daarbij sta je er ook bij stil wat dit met jou als ouder doet en op welke momenten je getriggerd wordt en hoe je dat anders kan aanpakken.

De basis van de cursus start ermee dat je gaat kijken wat je eigen patronen zijn en de gedragspatronen van je kinderen. Gedrag of reacties waar jullie als ouder of je kind steeds weer in vervallen, terwijl je het eigenlijk anders zou willen. En dan ga je er stap voor stap mee aan de slag hoe je deze kan doorbreken.

Je kind hoeft dus niet zelf gemotiveerd te zijn. Door het gedrag en emoties anders te benaderen, zal je kind anders gaan reageren en stap voor stap leren om met emoties en met lastige situaties en teleurstellingen om te gaan.

Mijn kind heeft ADHD, ADD, ASS of andere problematiek, kan de cursus dan wel helpen?

De cursus is dan zeker goed om te volgen.

De cursus bestaat niet uit standaard praktische tips (die je waarschijnlijk allemaal al weet), maar je gaat tot de kern  en kijkt achter het gedrag van je kind.

In de cursus komen 3 waardevolle punten naar voren die belangrijk zijn in de benadering van elk kind, ongeacht de aanleiding van het gedrag.

De informatie die je in de cursus krijgt is anders dan alle tips die je op internet kunt vinden. En dus ook zeker de moeite waard om te volgen als je te maken hebt met een kind met ADHD, ASS of een andere problematiek. 

Voor welke leeftijden is deze cursus geschikt?

De cursus is het meest geschikt voor ouders met kinderen in de basisschoolleeftijd, tot begin middelbare school. Van 2 tot ongeveer 14 jaar.

De cursus is tevens prettig gebleken bij gastouders en oppas opa’s en oma’s.

 

Is de cursus te volgen wanneer ik ouder ben van kinderen met verschillende leeftijden?

Je kunt de cursus inzetten voor kinderen met verschillende leeftijden, omdat het stimuleren en verbeteren van de emotionele ontwikkeling voor elk kind super belangrijk is. En jij kunt de inzichten die je krijgt in de cursus op al je kinderen toepassen en inzetten in het dagelijks leven.

In de cursus krijg je bovendien als bonus een guide van wat kunt verwachten in de emotionele ontwikkeling in verschillende leeftijdsfases, dus dit kun je gebruiken voor meerdere kinderen.  Super waardevol om te hebben. Dit voorkomt veel frustraties en teleurstellingen, voor zowel jou als voor je kind.

De cursus is dus zeker toepasbaar voor je hele gezin.

 

Ik werk zelf met gezinnen of kinderen, is deze cursus dan ook waardevol voor mij om te volgen?

De cursus is ook goed te volgen als je zelf met kinderen of gezinnen werkt. Het zal je informatie geven die je zelf niet tijdens je opleiding hebt gehad en die je direct inzichten en handvatten geeft om toe te passen in je eigen werk.

Je kunt ook een certificaat downloaden, mocht je daar gebruik van willen maken.

 

Ben ik als ouder wel geschikt om mijn kind op deze manier te helpen?

Thuis is de plek om nieuwe vaardigheden te leren. Als ouder kun je door de hele dag heen korte momenten pakken om bewust te oefenen. Juist op momenten dat het brein van je kind kalm is. Daarnaast krijg je handvatten hoe je om kunt gaan met de emoties van je kind, gewoon door de dag heen. En doordat jij je kind het beste kent, ben jij juist de geschikte persoon om je kind hierbij te helpen.  

Voor ouders die een structurele verandering willen doorvoeren in huis

Cursus Minder Boos, Meer Rust

OMVAT TOEGANG TOT:

Cursusmodules (ter waarde van €299,-)

Werkboek (ter waarde van €149,-)

Script voor het snel herstellen van woede (ter waarde van €97,-)

Trigger-tracking kaart (ter waarde van €89,-)

PLUS deze bonussen:

Stress Release Oefeningen, Verbinding Bouwers, en Guide voor Emotionele Ontwikkeling én gratis live online Coaching Call

TOTALE WAARDE = €834,-

NU EEN TIJDELIJKE EXTRA KORTING!!

€97,-

(i.p.v. €175,-)

Alle rechten voorbehouden – Rust in Ouderschap

Deze website is geen deel van Facebook website, Facebook Inc of Meta. Deze website is niet verbonden aan Facebook in welke hoedanigheid ook.