Eenvoudig toe te passen stappen, zodat jij jouw kind leert om minder snel gefrustreerd, driftig of boos te reageren

Voor ouders met kinderen van 2-12 jaar

Op een prettige manier emoties leren uiten, zodat de ‘felheid’ eraf gaat, terwijl je kind zijn/haar eigen karakter behoudt

Onze krachten als gedragswetenschapper / psycholoog en ambulant hulpverleners gebundeld tot een krachtige oudercursus

Beste ouder,

Je houdt met heel je hart van je kind, alleen je merkt dat het dagelijks moeizaam gaat in huis. En de onrust en spanningen verergeren.

“Hou nou eens op”

“Je weet toch dat dat niet de bedoeling is”

“Ben je nu nog steeds niet aangekleed?”

“Waarom kun je nu nooit eens meteen luisteren!?”

“Je komt nú aan tafel!”

Je kind lijkt wel om alle kleine dingen tegendraads te zijn. En wordt om het minste of geringste gefrustreerd, mopperend, fel of bozig. Terwijl er eigenlijk weinig aan de hand is.

Je doet je uiterste best om positief te reageren, begripvol te zijn, en zelf de rust te bewaren. Maar omdat je kind bijna continu van een mug een olifant maakt, ben je moe. Je geduld raakt op, je lontje wordt steeds korter, en je voelt je machteloos.

Je hebt al van alles geprobeerd. Van heel streng zijn, tot echt met aandacht begeleiden, maar het gedrag verandert niet. Of slechts voor die ene keer, maar een uur later begint het weer opnieuw.

Elke dag neem jij je voor om geduldig, liefdevol en kalm te reageren. Echter het voornemen is al snel als sneeuw voor de zon verdwenen en je voelt de boosheid bij jezelf niet eens meer opkomen, maar het schiet gelijk naar 10.

Hoe jouw kind met moeilijke negatieve emoties leert omgaan

Het is heel logisch dat je als ouder met handen in je haar zit.

Je wilt het zo graag goed doen. En je kinderen het allerbeste geven. Sommige kinderen vragen net wat meer geduld van jou als ouder dan een ander kind.

Het is frustrerend voor zowel jou als je kind als hij/zij zo heftig boos of intens verdrietig is. Je hebt het gevoel dat je hem of haar niet kan bereiken en niet kan geven wat je kind op dat moment van je nodig heeft.  

Je voelt je soms onmachtig. Je wilt zo graag dat je kind lekker in zijn/haar vel zit en gewoon rustig vertelt wat er dwars zit.

Leren omgaan met emoties is voor niemand makkelijk. Kijk maar eens naar jezelf. Hoe vaak reageer je zelf misschien fel of boos op een ander, terwijl je dat eigenlijk helemaal niet wilt?

Laat staan voor een kind die hierin nog veel te leren heeft.

En vooral als het gaat om het uiten van ‘negatieve’ emoties. Dit vraagt vaardigheden die je kind niet zomaar vanzelf aanleert. En zeker niet als je kind hier net wat meer moeite heeft.

Jouw kind heeft misschien wat meer tijd en hulp nodig om emoties te herkennen, verwoorden en op een fijne manier te uiten.

Jij kunt je kind hierbij helpen. Je kind leert tenslotte van wat hij of zij ziet bij de mensen om zich heen.

Je kind zelf leren reguleren

Sommige kinderen vragen meer dan een ander kind (wat bijvoorbeeld kan komen door temprament, kindfactoren, hoogsensitiviteit), waardoor het voor jou als ouder ook lastiger is. 

Wat je jouw kind wilt leren, is zorgen dat het zijn/haar eigen emotie en gedrag kan sturen. Zonder dat jij er elke keer tussen moet komen om jouw kind daarin te begeleiden.

Je zou graag willen dat je kind rustig vertelt wat hij/zij denkt en voelt, zonder dat je hier naar moet raden of dat dit er uitkomt door boosheid.  Zodat jij en je kind elkaar beter begrijpen.

In gesprek gaan een goed idee? Nee, juist niet!

Je hebt al van alles geprobeerd en er veel over gelezen. 

Wat er vaak als advies wordt gegeven, en we als ouder ook vrijwel automatisch doen, is in gesprek gaan met het kind.

Soms zelfs al terwijl dat het nog boos is.

Maar zeg eens eerlijk… Als jij boos bent, sta jij open voor een rustig gesprek?

We kunnen je vertellen…wij niet hoor! Guilty :-)!

Wat we helaas nog veel zien gebeuren, is dat er als professioneel advies wordt gegeven om in gesprek te gaan met het kind.

Is het niet tijdens, dan is het wel na de boze bui.

Maar we weten dit juíst NIET het gewenste resultaat geeft.

Wat dan wel? Daar willen we je graag meer over vertellen.

In de boze bui zijn we gewoon BOOS…en dan helpt het niet om rustig in gesprek te gaan over emoties of oplossingen

Als je probeert in gesprek te gaan, wordt je kind vaak nog bozer. Ook al bedoel je het nog zo goed.

En ook als je probeert om het na te bespreken, reageert je kind vaak boos.  Ook wel begrijpelijk…..jij wilt toch ook niet nog een paar keer achteraf horen dat jij iets niet goed hebt gedaan?

En als je afspraken maakt met je kind dat hij de volgende keer niet gaat schreeuwen of met spullen gaat gooien, gebeurt het toch steeds weer opniew. 

Jij raakt gefrustreerd en reageert boos terug, want hij/zij leert er maar niet van. Je doet zo je best om rustig te blijven en neemt het jezelf elke keer voor.

Toch merk je dat je snel vervalt in boos reageren, discussie, straffen en misschien wel schreeuwen. Jullie emoties versterken elkaar.

Logisch dat dit gebeurt, je weet soms gewoon niet meer wat nu wel helpt.

Meer dan 15 jaar ervaring in de specialistische jeugdhulp

Hi! Wij zijn Rosalie, Celia en Corine. Na meer dan 15 jaar ervaring in de specialistische jeugdhulp, waarin we honderden ouders en kinderen hebben begeleid, vonden we het tijd om ouders op een meer laagdrempelige manier te gaan helpen.

Samen werkten we in een topteam, waarin we gezinnen, en ook scholen, begeleidden naar meer rust en harmonie in huis. Naar een omgeving waar zowel de ouder tot zijn/haar recht kwam en zich prettig voelde, en waar de kinderen rust, liefde en geborgenheid voelden.  

Daarnaast hebben we afgelopen tijd ook veel meer lieve ouders, gastouders en oppas opa’s en oma’s mogen bereiken via artikelen in de media en een podcast bij KekMama ❤️. 

 

Wij zijn Rosalie, Celia en Corine

Daarnaast ook zelf moeders met alle uitdagingen die het met zich meebrengt

Opvoeden is gewoon de moeilijkste baan in de hele wereld. En dat hebben we gezien in ons werk, maar bovenal zijn we zelf alle drie ook moeder en zien we het zelf ook in de praktijk. Kinderen die makkelijker meelopen in de pas, maar ook hebben we zelf ervaring met kinderen die wat meer uitdaging vragen in de opvoeding. Hoogsensitiviteit, een sterke wil, een sterk temperament en ADHD is ons ook in onze privé situatie bekend.

En juist voor ouders die uitdagingen bemerken in de opvoeding, willen wij er voor zijn. Gewoon laagdrempelig…..praktisch….en om rust en harmonie in huis te krijgen voor de lange termijn!

Alles wat wij weten als professional, maar ook als moeders, hebben we voor jou als stapsgewijze methode, gewoon eenvoudig te volgen stappen, voor je klaar staan in de cursus “ Minder Boos, Meer Rust”. 

Wil je je kind de meest krachtige vaardigheid mee geven die er is. Want bedenk zelf eens, wanneer zijn bij jou in je leven de moeilijkste momenten? Juist….op het moment dat je negatieve emoties ervaart. Hoe beter je hiermee om kan gaan, hoe fijner het leven voor je wordt. Mooi als je je kind dit mee kan geven! 

 

Laagdrempelig, korte lijntjes en oplossingsgericht

Onze visie vanuit Rust in Ouderschap is hulp zo laagdrempelig mogelijk te maken en altijd oplossingsgerichte hulp bieden.

Hulp geven vanuit de vraag van ouders, en wat het beste is voor het hele gezin.

In de praktijk zien we helaas dat er veel ouders geen hulp vragen.

Terwijl ook in een ‘normaal’ gezin ook vragen en problemen zijn in de opvoeding.

Het is niet iets wat alleen in bepaalde gezinnen gebeurt. Bij iedereen komen er uitdagingen voor. 

We horen het ook om ons heen, bij familie, vrienden en kennissen. En zien het binnen onze eigen gezinnen ;-).

Hoewel we in de specialistische jeugdzorg hebben gewerkt en ruime ervaring hebben met opvoedhulp, hebben we rustinouderschap.nl opgericht om ons juist te richten op gezinnen zoals bij jou.

En je leest misschien wel boeken, volgt het e.e.a. via social media, maar tóch lukt het maar niet om die tips te integreren in jullie dagelijks leven. En dat ís ook lastig. Juist daarom hebben we deze stap voor stap methode ontwikkeld, die zich richt op vernadering en en verbetering te krijgen voor de lange termijn. Maar bovenal ook je kind de juiste vaardigheden eigen te maken, zodat het stabiele kinderen worden met een fundament aan vertrouwen in zichzelf. Dat is het grootste goed wat je je kind kunt geven.

 

Wat je wil bereiken is:

✔︎ Dat je kind zijn/haar eigen emoties beter begrijpt

✔︎ Dat jij je kind (en zijn/haar gevoelens) beter begrijpt

✔︎ Dat je kind goed om kan gaan met teleurstellingen en moeilijke situaties in huis of tijdens het spelen met vriendjes en op school

✔︎ Dat je kind voelt wanneer de opbouw van boosheid begint en deze op tijd leert signaleren om de emotie weer te laten zakken

✔︎ Dat je kind rustig kan zeggen wat hij denkt en voelt

✔︎ Dat je zelf als ouder rustig kunt blijven in een situatie waarin je kind fel reageert

✔︎ Dat je als ouder vertrouwen hebt in wat je aan het doen bent en dit stap voor stap door kunt zetten

✔︎ Dat het in totaliteit rustiger wordt in huis en je weer kunt genieten van het gezinsleven

Het goede nieuws voor jou

Het goede nieuws is dat het zeker mogelijk is om dit om te draaien.

Het gaat er juist om dat jij en je kind vaardigheden leren op de momenten dat het wél goed gaat. En JUIST NIET gaat focussen op de momenten dat je kind boos is.

Want heel simpel, in díe momenten zit JUIST NIET hét punt waardoor je verandering gaat krijgen

We introduceren je de cursus Minder Boos, Meer Rust

Cursus ‘Minder Boos, Meer Rust’

“Simpele stappen, eenvoudig en juist effectief”

 

In 7 modules, met elk een videoles, een focusoefening voor de specifieke vaardigheid die we behandelen in elke module, en daarbij behorend een werkboek, ontdek je hoe je kind op de lange termijn zelf zijn emoties leert reguleren. 

En jij zelf weer ademruimte krijgt en kunt genieten van het gezinsleven.

Hieronder een overzicht van de 7 modules.

 

Module 1 Emotionele ontwikkeling per leeftijd

In deze module ga je zien dat de emotionele ontwikkeling van je kind een leerproces is en ga je ontdekken wat concreet bij de leeftijd en fase van je kind past en wat je kunt verwachten. En je krijgt specifieke tips hoe jij kunt reageren en wat je kunt zeggen om de emoties laag te houden.

Module 2 Omgang eigen emoties verbeteren waar kan

Eigen patronen van omgang met emoties is cruciaal om bewust van te zijn. Jouw kind heeft eigen uitdagingen en dit is zeker niet alleen afhankelijk van jouw eigen patronen. In deze module staat centraal wat jij concreet kunt doen om emoties te leren reguleren bij je kind.

Module 3 Emoties herkennen en erkennen

Tijd voor actie! In deze module ga jij leren hoe jouw kind zijn eigen emoties leert herkennen, wat de basis is van elke ontwikkeling.

Module 4 Er mogen zijn

En van herkennen gaan we door naar ‘erkennen’. Op deze manier voelt jouw kind zich gehoord en begrepen. Dat wil niet zeggen dat je het gedrag hoeft goed te keuren. Je kind krijgt zo het gevoel dat het er mag zijn….ook al is het gedrag daar niet altijd naar.

Module 5 Op de juiste manier uiten

Wat is nu de echte aanleiding van de frustratie of boosheid van je kind? In deze module ga je zien wat er onder het zichtbare gedrag zit. Want hoewel boosheid wordt gezien als één van de 4 basisemoties, zit er ALTIJD een andere emotie onder. Stap voor stap helpen we jou deze te herkennen. En hoe help jij jouw kind deze emotie op de juiste manier te uiten?

Module 6 Hoe ga je het gesprek aan

ls je kind boos is, is het boos….punt. Dan kun je gewoonweg niet in gesprek. De valkuil bij veel ouders is om na de moeilijke situatie in gesprek te gaan met je kind over hoe het zich beter kan gedragen. Maar gaat het hier van veranderen? Vaak niet! En wie wil herhaling horen dat je het niet goed hebt gedaan. Wat bespreek je dan wel in zo’n gesprekje met je kind? Wat maakt dat je kind van de situatie kan leren.

Module 7 Ontladen…

In deze module sluiten we de cursus af met wat je kind juist wel mag en geaccepteerd kan worden als er boosheid is of een andere negatieve emotie. Je gaat onderzoeken wat je kind juist wel helpt. Hoe kan je kind ontladen en zich weer rustig voelen?

[VIDEO] Hoe je kind minder fel/explosief zal reageren

– door drs. Rosalie van Gils –

Dit zit erbij

7 wekelijkse modules

Stap voor stap begeleiding

In 7 wekelijkse modules, bestaande uit in totaal 17 lessen, die automatisch voor je opengaan in de online leeromgeving leer jij je kind stap voor stap beter om te gaan met boosheid en andere negatieve emoties. Waardoor er uiteindelijk minder effect is op de omgeving en er meer rust komt in huis.

inclusief

Werkboek

Bij de cursus zit een werkboek, waarin de hoofdpunten uit de cursus nog eens vermeld staat op papier. Ook is er ruimte voor het opschrijven van inzichten en het maken en reflecteren van de oefeningen die je krijgt. Handig als naslagwerk. 

Maar dat is nog niet alles! 

Nu 4 EXTRA BONUSSEN 

BONUS 1

Gouden Vaardigheden Lijst t.w.v. €39,95

Als extra BONUS geven wij jou graag onze vaardigheden lijst. Een gouden tool waarin precies per leeftijdscategorie in staat welke verwachting je van je kind kunt hebben, op sociaal en emotioneel gebied. Kun je eigenlijk van een kind van 5 wel verwachten dat hij/zij rekening houdt met een ander? Of kun je dat van je kind van 11 jaar wel of niet verwachten? Dé Gouden Lijst die elke ouder in de keuken zou moeten ophangen om aan herinnerd te worden of je bepaald gedrag wel of niet kunt verwachten, of je je kind misschien wel overvraagd hierin. 

BONUS 2

Eerste Hulpkaart bij Woede-Aanvallen (t.w.v. €24,95)

Als je kind boos wordt dan is het lastig om op dat moment in te schatten wat je precies kunt zeggen, en wat niet handig is om te zeggen. Als ouder triggert de boosheid van je kind ook vaak iets bij jou. Deze Eerste Hulpkaart is een praktische template wat wel en niet te zeggen in welk moment.

BONUS 3

Do’s en Don’ts In Gesprek met je Kind (t.w.v. €16,95)

Sommige kinderen lijken wel nooit te willen praten. ‘Ja’, of ‘nee’, of ‘weet ik niet’ is dan de reactie. Hoe kun je nu het gesprek met je kind stimuleren en zo de interactie en communicatie versterken met elkaar, en zeker ook de band met elkaar. Deze template is te gebruiken voor alle leeftijden.

BONUS 4

Do’s en Don’ts Broer(s) en Zus(sen) (t.w.v. €16,95)

Ben je een ouder van meerdere kinderen en is ruzie tussen broer(s) en zus(sen) aan de orde van de dag? We hebbben speciaal een document gemaakt waardoor je precies weet wat wel en niet te zeggen in discussies onderling en/of ruzies. Super handig!

Deelnemers geven dit aan…

Doe nu mee zodat je kind er de rest van zijn/haar leven nog profijt van kan houden

€175,-

Nu slechts €97,-

Eenmalige betaling

Wat zit erin: 

Online leeromgeving met 7 stap voor stap modules, met in totaal 19 lessen

✓ Inclusief werkboek

BONUS: Eerste Hulpkaart bij Woede-Aanvallen (t.w.v. €24,95)

BONUS: Gouden Vaardigheden Lijst (t.w.v. €39,95)

BONUS: Do’s en Don’ts In Gesprek met je Kind (t.w.v.€16,95)

BONUS: Do’s en Don’ts Broer(s) en Zus(sen) (t.w.v. €16,95)

✓ 1 jaar toegang

100% GARANTIE

De cursussen en programma’s van Rustinouderschap.nl zijn al door meer dan 1250 deelnemers effectief gebleken. We kunnen dus met vrij grote zekerheid zeggen dat deze cursus je meerdere nieuwe inzichten gaat geven.

Is de cursus onverhoopt niet wat je wilde?

RUST IN OUDERSCHAP BIEDT 100% NIET GOED, GELD TERUG!

Als je binnen 2 modules (14 dagen) niet tevreden bent, dan krijg je je geld terug, zonder dat je een reden hoeft op te geven.

Nog even de voordelen op een rij

P

Verandering voor de lange termijn

P

Garantie Niet Goed, Geld Terug

P

Je krijgt direct toegang

P

Wetenschappelijk bewezen effectief

P

Zonder medische molen

P

Emotie regulatie en zelfvertrouwen van je kind bevorderen

Start: elk moment

Meteen na aanmelding kun je starten met de cursus. Fijn, want dan kun je meteen aan de slag! Je krijgt direct een mail met de inloggegevens in je inbox, zodat je direct kunt starten met de eerste module!

€ 97,- (incl. BTW)

De investering voor deze cursus is alleen vandaag nog €97,- (i.p.v. €175,-) en is te betalen via Ideal, Bancontact of creditcard.

l

Inhoud

  • 7 modules, 19 lessen
  • Werkboek met alle kennis en oefeningen
  • Challenges en oefeningen
  • Inclusief 4 waardevolle bonussen die je direct en praktisch helpen wat precies te zeggen en te doen, ter waarde van bijna 100 euro

Cursus inhoud

De inhoud en technieken van de cursus zijn gebaseerd op een combinatie van kennis en tools van bewezen effectieve methoden en lange praktijkervaring in dit specialisme.

Deze vaardigheden zijn van onschatbare waarde

❤︎ Wat zou het jou waard zijn om weer rust in huis te krijgen?

❤︎ Wat zou het jou waard zijn om je kind weer fijn in zijn/haar vel te zien, in plaats van struggelen met negatieve emoties?

❤︎ Wat zou het jou waard zijn als er weer gelachen wordt in huis?

❤︎ Wat zou het je waard zijn als je naar je kinderen kunt kijken, en trots kunt zijn op de persoontjes die het zijn geworden?

❤︎ Wat zou het jou waard zijn om dit alles te mogen voelen?

❤︎ Wat zou het jou waard zijn om als de band tussen jou en je kind versterkt wordt?

❤︎ Wat zou het jou waard zijn als jij je kind beter begrijpt…en je kind zich meer gezien en begrepen voelt?

❤︎ Zodat jij als ouder ook weer rust krijgt…en voldoening haalt uit je kinderen…in plaats het als een ‘last’ te zien…

Alles toch?

Start direct voor de actieprijs

Van €175,-       Voor €97,-

Eenmalige betaling

Wat zit erin: 

Online leeromgeving met 7 stap voor stap modules, met in totaal 19 lessen

✓ Inclusief werkboek

BONUS: Eerste Hulpkaart bij Woede-Aanvallen (t.w.v. €24,95)

BONUS: Gouden Vaardigheden Lijst (t.w.v. €39,95)

BONUS: Do’s en Don’ts In Gesprek met je Kind (t.w.v.€16,95)

BONUS: Do’s en Don’ts Broer(s) en Zus(sen) (t.w.v. €16,95)

✓ 1 jaar toegang

Veelgestelde vragen

u

Wanneer krijg ik toegang en hoe werkt dit?

Na eenmalige betaling krijg je direct 2 emails. Eentje met de factuur, en de andere een bevestigingsmail met inloggegevens. Je kunt de cursus volgen via een online leeromgeving. 

Je kunt direct starten met de eerste module. Wekelijks zal een nieuwe module open gaan. Dit om jou niet te overweldigen met nieuwe informatie en stap voor stap de nieuwe vaardigheden te oefenen en te integreren in jullie dagelijks leven.

u

Ik twijfel, wat moet ik doen?

Mocht je even overleg willen, dan kan dat altijd via support@rustinouderschap.nl. We beantwoorden je vraag graag.

Uiteindelijk kun je alleen zelf de beslissing nemen. We helpen je graag met je vragen of het wel bij jouw situatie past. We reageren altijd binnen 1 werkdag terug op mails, dus schroom vooral niet om ons te benaderen. 

u

Hoe lang duurt de cursus?

De cursus bestaat uit 7 modules die wekelijks voor je worden opengezet. Binnen die modules zitten verschillende kleinere lessen, 19 in totaal. Na 7 weken staat de gehele cursus dus voor je open. 

Het is niet zo dat je direct heel de cursus hoeft te doorlopen. Je hebt 1 jaar toegang en dat is ruim voldoende om alles op je gemak te volgen. We adviseren er zelfs om langer over te doen, het geleerde te laten bezinken, ermee aan de slag te gaan, in kleine stapjes, dan dat je er snel doorheen jaagt. 

u

Voor welke leeftijd is de cursus geschikt?

De cursus is het meest geschikt voor ouders met kinderen in de basisschoolleeftijd. 

De cursus is tevens prettig gebleken bij gastouders en oppas opa’s en oma’s. 

u

Hoeveel tijd kost de cursus?

Het is aan jou hoeveel tijd je eraan wilt besteden. Omdat je 1 jaar lang toegang krijgt, heb je geruime tijd om alles te volgen. En zelfs 2 of 3x te volgen. 

Met 15 minuten per week kom je al een heel eind. In die tijd kun je namelijk de video’s bekijken die we voor je klaar hebben staan voor die week. 

Maar we zetten je natuurlijk ook aan de slag in de thuissituatie. Want met alleen bekijken van filmpjes ga je helaas geen verandering maken. Wat je als inzichten uit de modules haalt, ga je gewoon in je dagelijks leven, heel makkelijk en eenvoudig, mee aan de slag. 

u

Hoe lang houd ik toegang tot de cursus?

Je krijgt 1 jaar lang toegang tot de cursus. Dat is ruim voldoende om alles 1, of zelfs 2 of 3x te volgen. Ook krijg je een werkboek bij de cursus, die je altijd als naslagwerk kunt blijven gebruiken om het geleerde weer op te frissen. 

Gemopper, boosheid, frustratie verminderen bij je zoon/dochter? Voor de lange termijn!

Meld je dan snel aan

Actieprijs van €97,-

Inclusief 4 waardevolle BONUSSEN waar jij direct profijt van gaat hebben. Je weet precies wat wel en niet te zeggen om de situatie te bedaren, én je kind de vaardigheden te leren hoe wel om te gaan met gevoelens van opbouw van frustratie. 

Eenmalige betaling